کشف محراب صفوی مسجد سرخی اصفهان در حین مرمت+عکس

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان از کشف محراب صفوی مسجد سرخی اصفهان در حین مرمت شبستان غربی این مسجد خبر داد.
تصویر کشف محراب صفوی مسجد سرخی اصفهان در حین مرمت+عکس

به گزارش سایت خبری پرسون، از اصفهان؛ سیدروح‌الله سیدالعسگری ضمن اعلام این خبر گفت: در حین مرمت شبستان ضلع غربی مسجد سرخی اصفهان، محراب نفیسی متعلق به دورۀ صفوی ظاهر شد که محراب اصلی مسجد سرخی است. این محراب صفوی را در دورۀ قاجار پوشانده‌ بودند و محراب جدید و کوچک‌تری در دورۀ قاجاریه ساخته شده که این اقدام ظاهراً به دلیل انجام اصلاحاتی درخصوص همسوشدنِ محراب با جهت قبله صورت‌گرفته است.

معاون میراث فرهنگی استان اصفهان با بیان اینکه محراب صفوی مسجد سرخی در حین مرمت شبستان غربی این مسجد کشف شده است، ادامه داد: خوشبختانه در حین ساختن محراب قاجاری، محراب اصلی مسجد سرخی که متعلق به دورۀ صفوی است تخریب نشده و در دورۀ قاجار پوشانده‌ شده و محراب کوچک قاجاری در کنار محراب صفوی ساخته شده است.

مسجد سرخی اصفهان که سال ۱۳۱۵ و به شماره ۲۷۵ به ثبت تاریخی رسیده، از بناهای دوره شاه عباس اول صفوی است که در خیابان چهارباغ پایین و در کوچۀ مسجد سرخی قرار دارد. این مسجد در سال ۱۰۱۴ هجری قمری توسط شخصی به نام «خلف» ساخته شد که سفره‌چی شاه عباس بوده است. نام این مسجد به‌مرور زمان و به دلیل وجود آجرهای قرمزرنگ در گنبد بنا از «مسجد سفره‌چی» به «مسجد سرخی» تغییر کرد. کتیبۀ سردر این مسجد نیز به خط ثلث و با کاشی سفید معرق بر زمینه لاجوردی است که تاریخ ۱۰۱۴ هجری قمری را نشان می‌دهد. در ضلع باختری جلوخان مسجد نیز سنگابی به تاریخ ۱۱۱۷ هجری قمری دیده می‌شود.

منبع: مهر

813390

سازمان آگهی های پرسون