به گزارش سایت خبری پرسون، از اصفهان؛ مهدی عسگری، مسئول دبیرخانه فرهنگی زایندهرود ضمن اعلام این خبر به ایسنا گفت: یکی از اهداف این جشنوارۀ ملی مطبوعاتی با عنوان «زایندهرود ایران»، آگاه کردن مردم و جامعه مطبوعاتی است. اگر با این اتفاقات ناگوار در جستوجوی زایندهرود خشک و بیروح نباشیم، روند افسوس ما بر رودخانه باقی میماند و یک تمدن نابود میشود.
او با بیان اینکه جشنواره ملی عکس با عنوان «زاینده بود» و نخستین جشنواره ملی مطبوعاتی زایندهرود با عنوان «زایندهرود ایران» برگزار خواهد شد، ادامه داد: پیگیر هستیم تا در دبیرخانۀ فرهنگی زایندهرود، جشنوارهها را با موضوع زایندهرود به مطالبۀ مردم ایران درخصوص این رود تبدیل کنیم. درواقع زایندهرود فقط به مردم اصفهان ارتباط ندارد بلکه موضوعی است که کشور و تمدن ایران را در بر میگیرد.
عسگری با اشاره به اینکه هر فعالیتی که بهصورت منطقی و اصولی انجام شود میتواند به جاری شدن زایندهرود کمک کند، افزود: ما در پوستر جشنوارههای دبیرخانۀ فرهنگی زایندهرود، واقعیتهای تلخ اصفهان را به تصویر کشیدهایم تا به مردم ایران نشان دهیم که اتفاقهای ناگوار مانند فرونشست و ازبین رفتن میراث فرهنگی روز به روز تلختر میشود.
او ابراز امیدواری کرد که همۀ افراد دلسوزی که از زایندهرود صحبت میکنند و نگران این شهر هستند همدلی خود را در این عرصه نشان دهند و انشالله اتفاقات بسیارخوبی برای اصفهان رخ دهد.
مسئول دبیرخانه فرهنگی زایندهرود بیان کرد: مصاحبه (پرسش و پاسخ)، گفتوگوی خبری، یادداشت، مقاله، پرونده خبری، گزارش تحلیلی و تحقیقی و گزارش میدانی از قالبهای مورد پذیرش در نخستین جشنوارۀ ملی مطبوعاتی زایندهرودخواهد بود.
او یادآوری کرد: خشکی زایندهرود و ارتباط موثر آن با گردشگر در اصفهان، خشکی زایندهرود و ارتباط آن با زیست حیوانات و گیاهان، خشکی زایندهرود و اثرات مخرب زیست محیطی، خشکی زایندهرود و مسئله فرونشست زمین، کشاورزان، قربانیان خشکی زایندهرود، آلودگی آبها، قاتل خاموش تالابها، خشکی زایندهرود بحران ملی کشور، مصائب تالاب گاوخونی و ریزگردها، دولتها و احیای زایندهرود، مسئله انتقال آب زایندهرود، هنر، فرهنگ و زایندهرود و همچنین بحران بی آبی در اصفهان؛ از موضوعات این جشنواره مطبوعاتی است.
عسگری اضافه کرد: آثار باید در بازه زمانی ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ تا ۳۰ آبانماه ۱۴۰۳ در یکی از رسانههای دارای مجوز اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شده باشند. آخرین مهلت ارسال آثار ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۳ است و داوری آثار ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۳ انجام میشود، ضمن اینکه اختتامیه جشنواره در آذرماه برگزار خواهد شد.
مسئول دبیرخانه فرهنگی زایندهرود خاطرنشان کرد: هدیه نفر اول ۵ میلیون تومان به همراه لوح و تندیس جشنواره، نفر دوم ۳ میلیون تومان به همراه لوح و تندیس جشنواره و نفر سوم ۲ میلیون تومان به همراه لوح و تندیس جشنواره خواهد بود. همچنین در هر بخش دو نفر با نظر هیئت داوران شایسته تقدیر معرفی میشوند و به همه راهیافتگان به بخش نهایی جشنواره گواهی شرکت اعطا خواهد شد.
شرکتکنندگان در نخستین جشنوارۀ ملی مطبوعاتی زایندهرود میتوانند آثار خود را به نشانی الکترونیکی [email protected] و یا بهصورت فایل در تلگرام و ایتا به شماره ۰۹۱۳۲۶۸۳۸۱۵ ارسال کنند.
منبع: ایسنا