به گزارش سایت خبری پرسون، از اصفهان؛ مجید نادرالاصلی، رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کمبرخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان، امروز در نشست خبری که در مجتمع مطبوعاتی اصفهان برگزار شد، اظهار داشت: اصفهان سرشار از مجموعه ظرفیتها است و ۸ راهی بزرگ امنیتی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، هنری و دینی کشور است که در حوزه دفاع، مقاومت و ایثار نیز شهره عالم است.
وی افزود: شاهد برداشتهای آب بدون برنامهریزی و مصارف صنعتی و کشاورزی از زایندهرود هستیم و خشکی زایندهرود تأثیرات مخرب زیادی بر اصفهان داشته است.
نادرالاصلی ادامه داد: تأثیر خشکی زایندهرود بر اصفهان، پخش ریزگردها در هوای شهر که با کمترین باد، گردوغبارهای آلاینده از بستر رودخانه و حتی تا تالاب گاوخونی به سطح شهر منتقل میشود.
رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کمبرخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان بیان کرد: ریزگردهای باتلاق گاوخونی علاوه بر به کاهش کیفیت هوای اصفهان، قابلیت انتشار تا ۵۰۰ کیلومتر را دارد که بسیار بیماریزا است.
وی گفت: این ریزگردها موجب افزایش بیماریهای صعبالعلاج و مشکلات تنفسی شده و کاهش سطح سفرههای زیرزمینی منجر به تشدید فرونشست زمین شده است.
نادرالاصلی تصریح کرد: شورای اسلامی شهر اصفهان در جلساتی با کمیسیون ویژه آب و مناطق کمبرخوردار به بررسی دقیق وضعیت آب زایندهرود، کنترل پدیده فرونشست و ارائه راهکارهای مناسب برای مقابله با مشکلات زیستمحیطی و بهداشتی اصفهان میپردازد.
وی اضافه کرد: برای تامین آب شرب اصفهان پروژهای در دولتهای گذشته انجام شد و استان را در حلقهای بهم پیوسته آبرسانی میکند که هنوز در فاز اول هم قرار نگرفته است.
وی ادامه داد: این پروژه ۳ فاز دارد که با اجرای بسترهای انتقال آب تنها با یکفاز پروژه تأمین آب پیش میرود و نیازمند فراهمشدن بسترها برای استفاده از ۲ فاز دیگر پروژه هستیم.
نادرالاصلی در خصوص پروژه انتقال آب دریا به اصفهان گفت: به اصفهان هر آبی که برسد ارزش خودش را دارد، آب دریا آب شرب و کشاورزی نیست اما میتواند آب لازم برای صنایع را که به تمام کشور سود میرساند تأمین کند.
وی ابراز کرد: اگر حمایت دولت شهید رئیسی و حرکت جهادی برای ۷۳۰ کیلومتر حفاری و لولهگذاری پروژه انتقال آب نبود این موضوع امروز در آستانه به ثمر نشستن نمیرسید.
نادرالاصلی تاکید کرد: اگر دولت شهید رئیسی ادامه پیدا کرده بود، پروژه آب دریا سر وقت به بهرهبرداری میرسید اما انتظار میرود نیمه اول سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری برسد.
نادرالاصلی عنوان کرد: پروژه ماندگان ۵۰ هزار میلیارد تومان هزینه برده است که کلنگ اولیه آن سال گذشته زده شد و انتظار میرود تا نیمه اول سال آینده به بهرهبرداری برسد.
وی تصریح کرد: مدیریت استان و رسانه ملی مکلف به پاسخگویی پیرامون حقوحقوق اصفهان هستند. سهم شهرداری در شرکت تأمین آب صفه ۱/۴ است، ما نیز وارد این میدان شدیم تا برای مردم بهعنوان نماینده فعالیت کنیم.
اصفهان دیگر طاقت اشتباهات را ندارد
حسین باصرینژاد، عضو شورای شهرستان اصفهان اظهار داشت: ۴ شهر و یک بخش در شهرستان اصفهان داریم که شامل اصفهان، قهجاورستان، زیار و بهارستان است، بخش مرکزی شامل ۸۲ روستاست که از این تعداد ۸۲ روستا دارای شورا و دهیاری است.
وی افزود: از مجموع ۸۲ روستا یک نماینده از شورای بخش معرفی به شورای شهرستان میشود و از شورای شهر دو نفر عضو شورای شهرستان هستند.
باصری گفت: بزرگترین بخش روستایی کشور، شهرستان اصفهان است، با پراکندگی جمعیت و قومیتها وسعت بسیاری داریم.
عباس شاکری، عضو شورای اسلامی شهرستان قهجاورستان اظهار داشت: ۴ کمیسیون در شورای اسلامی شهرستان قهجاورستان وجود دارد، شورای استان شورایی فرادست است که نقش نظارتی و بررسی را دارد.
وی افزود: رصد مشکلات شهرستان هم در این شورا انجام میشود، یکی از این مسائل که اولویت دارد، شورای آب است.
شاکری بیان کرد: از مشکلات اساسی شهرستان میتوان، راهها، حملونقل عمومی را نام برد که نقش تسهیلکننده دارد.
وی گفت: در شهرستان اصفهان انتظار ایجاد امکانات میرود تا به این شهر از لحاظ قرارگرفتن در منطقه ورودی فرودگاه توجه ویژهای شود.
علیرضا نصیری زیاری، نایب رئیس شورای شهر زیار اظهار داشت: اصلاح ورودی شهر، ساخت ساختمان شهرداری از اقدامات انجام شده در این شهر است؛ تعاملاتی با شورای شهر اصفهان داشتیم که موفق شدیم خط اتوبوس از اصفهان به شهر زیار راهاندازی شود.
وی افزود: از مسوولان جدید تقاضا داریم آب اصفهان را پیگیری کنند تا بتوانیم برای اصفهان کاری انجام دهیم و اصفهان جان دوبارهای بگیرد؛ اصفهان دیگر طاقت اشتباهات را ندارد.
منبع: فارس