به گزارش سایت خبری پرسون، چندی پیش، پوراندخت بنیادی مدیرعامل بنیاد سندروم داون ایران از روند، معافیت پزشکی، معلولان سندروم دانی گلایه کرده بود.
بنیادی ضمن بیان اینکه تاکنون موردی از اعزام افراد با سندورم داون به خدمت سربازی نداشتیم، توضیح داد: مشکل اینجاست که این افراد درگیری بسیاری برای معافیت از سربازی دارند و نظام وظیفه به سختی قبول میکند فردی با سندروم دان به خدمت نرود، خانواده این افراد نباید مدتی طولانی با دلهره و اضطراب پشت سر بگذارند تا نظام وظیفه قبول کند که افراد با سندروم داون معاف هستند.
در همین رابطه سردار تقی مهری، رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا اظهار داشت: برابر قانون خدمت وظیفه عمومی، مصوب مجلس شورای اسلامی برای مشمولینی که دارای انواع بیماریها هستند، یک آیین نامهای تنظیم شد و بعد از تصویب مجلس در هیئت وزیران نیز این آیین نامه با هماهنگی وزارت بهداشت تصویب و پس از آن ابلاغ شد و اکنون حدود بیش از ده سال است که این آیین نامه در حال اجراست.
وی در توضیح فرآیند اجرای این آیین گفت: فردی که اظهار بیماری می کند باید درخواست خود را از طریق دفاتر خدمات الکترونیک پلیس به علاوه 10 ثبت کرده و به پزشک معاینه ارجاع داده شود.
سردار مهری ادامه داد: پس از این مرحله فرد به کمیسیون پزشکی سه نفرهای معرفی میشود. در این کمیسیون چنانچه بیماری یا معلولیت فرد از نظر ظاهری مشخص و روشن باشد، مثل کسانی که قطع عضو دارند یا دارای معلولیتی مشخص هستند، معاف از خدمت سربازی میشوند.
رئیس سازمان وظیفه عمومی در ادامه تاکید کرد: اما اگر درون شورای پزشکی بیماری تشخیص داده نشد فرد به شورای عالی پزشکی ارجاع داده میشود.
به گفته سردار مهری در شورای عالی پزشکی سه پزشک متخصص مورد تایید و وثوق نیروهای مسلح حضور دارند و بیماری را با آیین نامهای که ابلاغ شده تطبیق میدهند و مشخص میکنند فرد از خدمت وظیفه عمومی معاف میشود و یا معاف از رزم است، حتی ممکن است درخواست کلا رد شده و فرد سرباز اعلام شود. تشخیص با پزشکان متخصص نیروهای مسلح است و هیچ فرد دیگری نقشی در تشخیص نخواهد داشت.
رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا در پاسخ به این سوال که سندروم داون از جمله معلولیتهایی است که به وضوح مشخص است آیا باز هم لازم است در شورای عالی پزشکی تایید شود؟ پاسخ داد: تشخیص با پزشک است و شورای عالی پزشکی تعیین کننده است.
وی با بیان اینکه افراد معلول تحت پوشش بهزیستی در کمیسیون دیگری بررسی میشوند، تصریح کرد: این افراد ابتدا در سازمان بهزیستی در شهر و استان مربوطه وارد شورای پزشکی شده و اگر صحت معلولیت تشخیص داده شود آن گاه به سازمان وظیفه عمومی یا معاونت وظیفه عمومی استان و شهرستانها معرفی میشوند.
سردار مهری گفت: البته در این فرآیند هم باز تشخیص با شورای عالی پزشکی است. به این معنا که تطبیق نوع بیماری شدت آن، و... همگی به عهده پزشکان متخصص نیروهای مسلح در شورای عالی پزشکی قرار دارد.
وی در خاتمه تاکید کرد: به طول انجامیدن صدور کارت معافیت به دلیل طی مراحل قانونی و ضوابط آن است، در کمیسیونهای مربوطه فرد باید آزمایشات مختلف و معاینات متعددی انجام دهد، سابقه بستری در بیمارستان یا استفاده از داروهای خاص باید برای پزشک معتمد نیروهای مسلح محرز شود.
منبع: میزان