به گزارش سایت خبری پرسون، کمک مالی شوهر به خانواده اش یکی از موضوعات مهمی که سبب اختلاف بسیاری از زوجین می شود. کمک مالی فرد به خانواده دلایل زیادی مانند داشتن خانواده محروم، گذشته سخت، پدر از کار افتاده یا پیر، مادر بی سرپرست و ... دارد اما در برخی موارد نیز خانواده همسر اصلا نیاز مالی ندارند و باز هم مرد به خانواده اش کمک می کند.
اگر این مسئله بین زوج حل و توافق نشده باشد، آتش اختلافات روز به روز بیشتر می شود. اگر همسر شما نیز به خانواده اش کمک مالی می کند و شما از این موضوع ناراحت هستید، پیشنهاد می کنیم این بخش را مطالعه بفرمایید.
توصیه به خانم هایی که همسرشان به خانواده خود کمک می کنند
در ادامه توصیه هایی برای خانم هایی آورده ایم که همسرشان به خانواده خود کمک مالی می کند.
علت را بیابید:
برای حل مشکل کمک مالی شوهر به خانواده اش و رسیدن به توافق بهتر، دلیل کمک های مالی همسرتان به خانواده اش را بپرسید.
- یکی از علت هایی که سبب می شود، همسر شما به خانواده خود کمک کند، داشتن مادر بیوه و بی سرپرست است، به همین دلیل همسر شما احساس مسئولیت نموده و به خانواده خود کمک مالی می کند.
- یکی دیگر از علت هایی که سبب می شود همسر شما به خانواده اش کمک کند، داشتن خواهر و برادرهای کوچکتر است که نیاز به پشتیبانی دارند.
- اگر همسرتان پدری از کار افتاده و کم درآمد داشته باشد و به هر دلیلی خانواده از توان مالی برخوردار نبوده و یا به دلیل مشکلاتی از پس مخارج برنمی آیند، ممکن است هر آنچه که در توانشان است را در قبال آن ها انجام دهد حتی اگر شما تامین نباشید.
- گاهی نیز حتی خانواده همسر اصلا نیاز مالی ندارند در شرایط اقتصادی بهتری نیز به سر می برند، اما باز هم همسر شما به خانواده اش کمک می کند که این رفتار می تواند روشی برای ابراز علاقه یا روشی برای جلب محبت خانواده باشد.
- گاهی وضع مالی خانواده خوب است و کمک ها به دلیل عادت و یا توقعی که در دیگران ایجاد شده، ادامه می یابد و پسر خانواده نمی تواند کمک های خود را قطع کند. در واقع در این شرایط مسئله تنها وابستگی مالی نیست بلکه وابستگی مالی نشانه ای از وابستگی روانی و درهم تنیدگی خانواده شوهر با اوست.
با او صحبت کنید:
اگر از کمک مالی همسرتان به خانواده اش ناراحتید و فکر می کنید شما در اولویت زندگیش نیستید و زندگی شما را تامین نمی کند، با او با آرامش صحبت نمایید و او را درک کنید و به او بگویید او در قبال شما و فرزندتان نیز مسئول است و حرفی در مورد کمک های مالی او به خانواده اش نزنید.
در عوض، از او در مورد کمبودها و مشکلات مالی خودتان نظرخواهی و چاره جویی کنید. اگر توان مالی خوبی دارید و همسرتان هر دو زندگی را می تواند به خوبی تامین کند،همدلی و همراهی داشته باشید و یاری گر خانواده کم درآمد همسرتان باشید.
موضع گیری نکنید:
اگر شما دائما به خاطر این موضوع دعوا کنید و موضع گیری نمایید، همسرتان رفتار شما را به شکل منفی تعبیر می کند و به حسادت و بخل متهم می شوید. این برچسب ها برای زندگی مشترک مانند سم عمل می کنند.باید بدانید غر زدن و دعوا تنها باعث می شود همسرتان با پنهان کاری کمک های مالی خود را ادامه دهد.
مشکلات مالیتان را اولویت بندی کنید:
نیازهای مالی خود را به همسرتان بگویید و به مشکلات مالی زندگی خودتان اشاره کنید و با کمک همسرتان آنها را اولویت بندی کنید.
برنامه های مالی جدیدی برای خانواده خود تنظیم کنید:
اگر خانواده همسر شما نیاز به کمک های مالی ندارند و تنها همسرتان برای به دست آوردن رضایت خانواده به آنها کمک می کند، مخارج و برنامه های مالی جدیدی برای خانواده خود تنظیم کنید و همسرتان را به پس انداز برای رسیدن به این اهداف و برنامه ها یا هزینه کردن برای آنان تشویق کنید.
توصیه به مردانی که به خانواده خود کمک مالی می کنند
در ادامه توصیه هایی برای آقایانی آورده ایم که همسرشان به خانواده خود کمک مالی می کند.
قبل از ازدواج این موضوع را به همسرتان بگویید:
اگر پدرتان از کار افتاده است یا مادری بدون سرپرست دارید که بدون کمک مالی شما نمی توانند از عهده تامین مسائل مالی خانواده برآیند و شما باید حتی پس از ازدواج به آنها کمک مالی نمایید، این موضوع را به همسرتان قبل از ازدواج مطرح کنید. توافق بر سر این مسائل قبل از ازدواج یا روشن ساختن آنان باعث پیشگیری از دعوا می شود.
با همسرتان صحبت کنید:
اگر ناگزیرید به خانواده تان کمک مالی کنید، در این مورد با همسرتان صحبت کنید و دلایل خود را برای لزوم کمک به خانواده تان برای همسرتان مشخص کنید.
همسرتان را در اولویت قرار دهید:
درست است که خانواده شما برایتان زحمت کشیده اند اما شما نباید بیشتر درآمدتان را به آنان اختصاص دهید به طوریکه همسرتان در مضیقه بماند بلکه اولویت شما باید زندگی مشترک و مشکلات مالی خودتان باشد.
با خواهر و برادرتان صحبت کنید:
با خانواده خود و خواهر و برادرتان صحبت کنید و تعیین کنید که هر ماه هر کدامتان مقداری از درآمد خود را برای کمک به پدر و مادرتان اختصاص دهد.
عدالت را برقرار کنید:
همانقدر که به خانواده خودتان احترام می گذارید، به همسرتان و خانواده اش نیز احترام بگذارید. اگر نمی توانید به همان اندازه که به خانواده خودتان کمک می کنید، کمک خود را به خانواده همسرتان در قالب حمایت های عاطفی، همدلی و مهربانی ابراز کنید.
هرگز به همسرتان برچسب نزنید:
اگر همسرتان ناراحت است که شما به خانواده تان کمک می کنید به او برچسب حسود و خسیس و... نزنید بلکه به او محبت کنید و اگر بحث از آرامش خارج شده است و به تنش رسیده است، صحبت ها را متوقف کنید و در زمان دیگری ادامه دهید.
به مشاور مراجعه نمایید:
اگر می خواهید اختلاف میان خود و همسرتان را کم کنید و بر سر موضوع کمک مالی به خانواده تان به توافق برسید، توصیه می کنیم در این مورد با یک مشاور صحبت کنید و شرایط منحصر به فرد خود را برای او توضیح دهید. بر اساس شرایط خاص خودتان بهتر می توان به شما توصیه و کمک کرد.
چه زمانی کمک مالی شوهر به خانواده منجر به ایجاد مشکل اساسی در زندگی زناشویی می شود؟
اگر کمک مالی همسر به خانواده اش زندگی فرد را تحت الشعاع قرار دهد و او در اولویت های همسرش قرار نگیرد و همسر تنها به فکر تامین زندگی خانواده اش باشد و زن و شوهر بر سر این موضع به توافق نرسند، کمک مالی شوهر به خانواده منجر به ایجاد مشکل اساسی در زندگی زناشویی می شود.
گاهی برخی از خانم ها نیز که زندگی تامینی دارند و همسرشان از قدرت مالی خوبی برخوردار است، دوست ندارند که همسرشان به خانواده اش کمک کند، رفتارهای مثبت مرد را نادیده می گیرند و رفتارهایی مانند خشم، بدرفتاری با خانواده و... را انجام می دهند، در نتیجه زندگی زناشویی آنها با آسیب جدی رو به رو خواهد شد. در این شرایط برای اینکه بتوانید این سیکل معیوب را در هم بشکنید مراجعه به یک زوج درمانگر می تواند گزینه نجات بخشی برای شما و زندگی تان باشد.
منبع: نمناک