به گزارش سایت خبری پرسون، حسین فرشیدی در نشست مشترک با سید عباس حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت با تاکید بر اهمیت مراقبت از زائران و سلامت آن ها، به اقدامات انجام شده به منظور تضمین سلامت زائران اشاره کرد و افزود: از جمله این اقدامات میتوان به راه اندازی آزمایشگاههای سیار در مناطق مرزی برای تشخیص سریع بیماریهایی همچون گرمازدگی، تب دنگی و سایر بیماریهای واگیردار اشاره کرد.
وی با تاکید بر اهمیت پیشگیری از گرمازدگی، به زائران توصیه کرد تا در ساعات گرم روز از فعالیتهای سنگین پرهیز کنند، آب به مقدار کافی بنوشند و از لباسهای نخی و رنگ روشن استفاده کنند.
وی، با توجه به شیوع تب دنگی در برخی مناطق، به زائران توصیه کرد تا از مکانهای دارای آب راکد دوری کرده و از پشه بند و مواد دفع حشرات استفاده کنند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: تمامی زائران ایرانی هموطن ما هستند و جایگاهشان در نظام سلامت و ساختار شبکهای بهداشت کشور محفوظ است؛ این افراد قبل از سفرشان به آموزش و در حین سفر نیز به مراقبت و راهنمایی نیاز دارند. بعد از سفر هم باید این مراقبت تداوم یابد، همچنین سوابق بستری آن ها نیز باید لحاظ شود؛ به منظور دستیابی به این اهداف، کد ملی زائران در سامانه ثبت میشود تا به نظام سلامت، مراقب سلامت و بهورز یا پزشکان خانواده متصل شده و بستههای خدمتی را که برای آن ها آماده شده است، قبل و بعد از سفر دریافت کنند.
فرشیدی خاطرنشان کرد: خدمات درمانی در حین سفر بر عهده سازمان هلال احمر است که هماهنگی لازم برای دسترسی به پرونده بستری آن ها بعد از سفر باید انجام شود.
سید عباس حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه این نشست بر ضرورت همکاری مشترک بین وزارت بهداشت و سازمان حج و زیارت به منظور حفظ سلامتی زوار و امکان آموزش زائرین از طریق سامانههای مجازی حج و زیارت، در اختیار گذاشتن کد ملی زائرین به وزارت بهداشت و داشتن رابط بهداشتی برای مواکب از طریق پیگیری وزارت در ستاد اربعین تاکید کرد.
منبع: مشرق