آیه یا حدیثی داریم که گفته باشد تعطیلی شنبه ها حرام است؟!

جا دارد فقهای شورای نگهبان، مبانی فقهی و مستند خود را درباره چرایی غیرمشروع بودن تعطیلی شنبه ها، به تفصیل منتشر کنند و فارغ از مسوولیت شان در این شورا، باب گفت و گو در این باره را بگشایند
تصویر آیه یا حدیثی داریم که گفته باشد تعطیلی شنبه ها حرام است؟!

به گزارش سایت خبری پرسون، سایت عصرایران، به تصمیم شورای نگهبان در رد مصوبه تعطیلی روز شنبه اشاره کرده و نوشته است؛

شورای نگهبان تعطیلی روزهای شنبه را خلاف شرع تشخیص داد و بدین ترتیب، یکی از معدود مصوبات معقول مجلس قبلی را منتفی کرد.

چهار نکته کوتاه در این باره قابل تأمل است:

۱ - جا دارد بگویند کجای تعطیلی شنبه ها، خلاف دین مبین اسلام است؟ واقعاً آیه یا حدیثی داریم که گفته باشد تعطیلی شنبه ها حرام است؟! شاید بگویند تعطیلی شنبه ها، تشبه به یهود و از این رو حرام است. در پاسخ باید گفت که طرح تعطیلی شنبه ها، برای شبیه شدن به یهودیان تصویب نشده است بلکه تصویب کنندگان، منافع جامعه مسلمانان را در آن دیده و رأی به تعطیلی اش داده اند. این چه برداشتی از دین است که منافع عینی قریب به ۹۰ میلیون مسلمان (و سایر هموطنان) را قربانی یک فرض ذهنی می کند؟

۲ - این چه خلاف شرعی است که نه نمایندگان مسلمان مجلس شورای اسلامی متوجه آن بودند و نه علمای نامداری مانند آیت الله جوادی آملی که تصریح داشته اند: "از آنجا که تعطیلی روز شنبه هماهنگ شدن با بازار و دادوستدهای اقتصادی جهانی است و موثر در حل برخی از مشکلان اقتصادی و مهار تورم است و قصد تشبه به مخالفین نیست بلکه تعامل است، لذا تعطیلی روز شنبه، علاوه بر روز جمعه، مانعی ندارد."

البته که در مسائل حکومتی نه فتوای ایشان ملاک عمل است و نه فتوای سایر فقیهان و حکم حاکم اسلامی نافد است. در این باره پیرهادی نماینده وقت مجلس چنین گفته است: "در استفتای شفاهی از دفتر مقام معظم رهبری و استفتای کتبی از دفتر حضرت امام (ره) در پاسخ به این سوال حرمت و اشکالی برای تعطیلی شنبه نفرمودند."

۳ - تقریباً در همه کشورهای اسلامی، شنبه ها تعطیل است. آیا همه آنها هر شنبه دچار خلاف شرع می شوند؟ و فقط ماییم که بر دین محمد(ص) واقفیم؟ جالب اینجاست که درباره هیچ کشور اسلامی که شنبه ها را تعطیل کرده، حتی شبهه تشبه به یهود مطرح نشده و همه، آن را تصمیم عقلایی برای بهبود تعامل اقتصادی با جهان دانسته اند. به نظر می رسد، ربط دادن تعطیلی این روز به موضوع تشبه به یهود، بیشتر در فضای ذهنی جریان دارد نه در عالم بیرون.

۴ - جا دارد فقهای شورای نگهبان، مبانی فقهی و مستند خود را درباره چرایی غیرمشروع بودن تعطیلی شنبه ها، به تفصیل منتشر کنند و فارغ از مسوولیت شان در این شورا، باب گفت و گو در این باره را بگشایند و نیز پاسخ دهند اگر مستنداً ثابت شود که عدم تعطیلی شنبه ها، به مسلمانان آسیب اقتصادی می زند، حکم شرعی مخالفت با این تعطیلی چیست و ضامن کیست؟!

منبع: عصر ایران

729350

نظرات شما ( 10 نظر )

وحید |
یکشنبه 11 شهریور 140311:00
هدف از لاحیه اصلاح ماده 87 قانون مدیریت خدمات کشوری فارغ از منافع اقتصادی، سازمانی و خانوادگی آن، رفع تبعیض و بی عدالتی نسبت به کارمندان دولت در شهرستان ها می باشد. در وضعیت موجود، کارمندان مستقر در تهران که مرکز مبادلات اقتصادی کشور و محل استقرار وزارتخانه ها است به دلیل تعطیلی پنجشنبه ها از 52 روز تعطیلی در سال برخوردارند و شهرستانی ها از این تعطیلی محروم و مغبون می باشند. آیا محروم کردن کارمندان شهرستانی، تبعیض و بی عدالتی نیست؟ آیا عدالت جزء مفاهیم اصلی شرع مقدس اسلام نیست؟ آیا طبق قانون اساسی، تبعیض و بی عدالتی جایز است؟ آیا تبعات بی عدالتی نسبت به کارکنان دولت بجز مایوس شدن از مسئولین، کاهش روحیه، نارضایتی شغلی، کاهش بهره وری و... چیز دیگری است؟ افراد و نهادهای ذیربط تا چه وقت می خواهند در برابر این بی عدالتی فاجعه بار، سکوت کنند یا فقط حرف بزنند و یا منفعل باشند؟ چرا برای جبران سوء مدیریت صندوق های بازنشستگی، لایحه افزایش سنوات اشتغال کارکنان برای بازنشستگی، که کاملا به زیان کارمندان دولت بود برخلاف اصول قانون گذاری، در سریع ترین زمان ممکن، تصویب شد و حضرات انتقاد و اعتراضی نکرند؟
زهرا |
چهارشنبه 7 شهریور 140312:32
در خصوص لایحه اصلاح ماده 87 قانون مدیریت خدمات کشوری به منظور افزایش تعطیلات پایان هفته کارمندان دولت، کشورهای پیشرفته و اسلامی به دلیل آگاهی از فواید آن در زمینه های خانوادگی، سازمانی و اقتصادی سالهاست از آن روش استفاده می کنند. در ایران عده ای بدون دلایل منطقی و ارائه یک آیه یا حدیث موثق، بخاطر کج فهمی، خودنمایی و لجبازی، با این لایحه مخالفت می نمایند؛ اینگونه مخالفت ها موجب مایوس شدن مردم از کارآمدی نظام و اسلام خواهد شد آیا این خیانت نیست ؟ !!!!!
علی |
سه شنبه 6 شهریور 140312:06
مداخله شرع در مواردی که در آن موضوع شرع مقدس اسلام مسکوت است و صراحت ندارد بجز بی اعتبار کردن شرع نتیجه ای نخواهد داشت مانند آنکه دین بیاید و در خصوص مکانیک کوانتوم اظهار نظر کند. اینکه در اصلاح ماده 87 قانون مدیریت خدمات کشوری پنجشنبه ها تعطیلی باشد یا شنبه ها یا هیچکدام یا هردو ، دانشمندان علم اقتصاد بین الملل، مدیریت بازرگانی و غیره باید اظهار نظر نمایند. علم ابطال پذیر است اما شرع ابطال پذیر نیست چون سخن خدا یا ولی خداست. بنابراین به بهانه شرعی رد نمودن مصوبه مجلس، ضربه به شرع مقدس است چه بسیا علم ثابت کند که رد مصوبه مذکور اشتباه بوده است و به این ترتیب اعتقاد جوانان کشور نسبت به اسلام و شریعت، سست گردد.
کریم |
چهارشنبه 24 مرداد 140310:54
نظر به جایگاه والای عدالت و نفی تبعیض در شرع مقدس اسلام و در اجرای بند نهم اصل سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، دولت سیزدهم با هدف مشمول نمودن تعطیلات پنجشنبه ها برای کارمندان دولت در شهرستان ها لاحیه اصلاح ماده 87 قانون مدیریت خدمات کشوری را به مجلس ارائه کرد. با توجه به منتفی شدن تعطیلی شنبه ها؛ مجلس می بایست جهت رفع اشکالات شورای نگهبان و به منظور رفع بی عدالتی موجود، در تعطیلات پایان هفته کارمندان دولت، وحدت رویه ایجاد نماید. بنابراین می بایست یا کارمندان شهرستانی نیز مانند کارمندان تهرانی از تعطیلی پنجشنبه ها برخوردار شوند و یا تعطیلی پنجشنبه های کارمندان تهرانی هم لغو گردد.
مهدی |
شنبه 24 شهریور 140312:22
بله درست است کارمندان مستقر در تهران به دلیل تعطیلی پنجشنبه ها، 52 روز (52 پنجشنبه) در سال تعطیل هستند اگر مدت اشتغال کارمند برای بازنشستگی را 30 سال درنظر بگیریم 52 در 30 ضرب می گردد که 1560 روز کاری خواهد شد که معادل 52 ماه کاری می شود که آن هم معادل 4 سال و سه ماه می گردد. به این ترتیب کارمندان تهرانی 4 سال کاری کمتر در محل کار حاضر می شوند اما کارمندان شهرستانی از آن محروم هستند و این نهایت بی عدالتی و تبعیض در حق کارمندان شهرستانی است
علی |
دوشنبه 22 مرداد 140310:56
با سلام و احترام بر شیخ الفقها و المجتهدین حضرت آیت الله العظمی جناب آقای عبدالله جوادی آملی (دامت برکاته)؛ مجتهد اعلم شیعیان جهان و فقیه، فیلسوف، عارف و مفسر قرآن کریم، توصیه های اندیشمندانه حضرتعالی در خصوص اصلاح ماده 87 قانون مدیریت خدمات کشوری و افزایش تعطیلات آخر هفته کارمندان دولت، توسط برخی مسئولین متحجر و ناآگاه درک نگردید و همچنان دچار جهل مرکب می باشند. خواسته کارمندان دولت از محضر جنابعالی اینست که اگر شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت با تعطیلی شنبه ها مخالفند پس با تعطیلی پنجشنبه ها موافقت کنند، اگر با تعطیلی پنجشنبه ها هم مخالف هست پس چرا کارمندان مستقر در تهران که مرکز مبادلات اقتصادی کشور است هم اکنون پنجشنبه ها تعطیل هستند؟ آیا این عدالت است؟!!! آیا فقها و حقوقدانان محترم شورای نگهبان صدور حکم غیرعادلانه را مغایر با اصول شرع و قانونگذاری نمی دانند؟!!! خواهشمند است دستور رسیدگی صادر فرمایید. با تجدید احترام
منطقی |
سه شنبه 16 مرداد 140306:44
تبعات فاجعه بارمخالفت با تعطیلی شنبه ها: چون موضوع تعطیلی شنبه ها بر اساس بررسی های دقیق متخصصان سازمان اداری و استخدامی کشور، اعضای هیات دولت، مراجع عظام تقلید(آیت الله گرگانی و آیت الله جوادی آملی)، رئیس جمهور شهید آیت الله رئیسی و کمیسیون اجتماعی مجلس، تایید شده و با 136 رای موافق با اکثریت قاطع در صحن علنی مجلس به تصویب رسیده است مخالفت با مصوبه نمایندگان ملت باعث مشکلات ذیل می گردد : 1- باعث بی اعتبار شدن و کاهش حیثیت مجلس می شود 2-از آنجا که کارمندان مستقر در تهران بجای شنبه ها، پنجشنبه ها تعطیل هستند این مساله موجب تبعیض و بی عدالتی نسبت به کارمندان شهرستانی و نارضایتی از حذف 53 روز از تعطیلات آنها (53 هفته در سال) می شود بطوریکه در طی 30 سال کارمندان تهرانی 4 سال کمتر کار خواهند کرد. 3- افزایش انزوای اقتصادی و کاهش تعاملات بین المللی کشور را موجب می گردد 4-باعث هزینه تراشی برای دولت شده و مانع کاهش یک ششم از هزینه های آب، برق، تلفن، اینترنت، بنزین و گاز ادارات دولتی و حذف هزینه نهار کارکنان مستقر در تهران می شود 5- فرصت تعاملات بیشتر اعضای خانواده و تحکیم بنیاد خانواده و فرزند آوری را کاهش می دهد6- باعت توهین و ناراحتی هموطنان کلیمی و یهودیان کل جهان می شود. 7- به رژیم صهیونیستی بهانه می بخشد که ایران نه بخاطر مساله فلسطین بلکه اساسا با یهودیت و دین پیامبر اولوالعزم حضرت موسی کلیم الله (ع) ضدیت دارد 8-تعصب دینی و یهودستیزی، اسلام ستیزی را در کل جهان افزایش می دهد. 9- باعث کاهش هماهنگی ستاد وزارتخانه ها با واحدهای استانی می شود. 10- اثبات عدم استقلال رای شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت. اینکه مصوبه ای بعد از حدود دوسال بررسی به تایید 136نفر نماینده مجلس، 30 نفر عضو هیات دولت و دو نفر مرجع تقلید(آیت الله جوادی آملی و آیت الله گرگانی) برسد و ناگهان رها شود مثل به توپ بستن مجلس در زمان محمد علی شاه قاجار است.
هادی |
سه شنبه 16 مرداد 140306:43
دلایل اولویت دار بودن و مزایای افزایش تعطیلات پایان هفته کارمندان دولت :1- این موضوع چون توسط 136 نفر از نمایندگان ملت تصویب شد مخالفت با آن باعث بی اعتبار شدن مجلس و کاهش مشارکت در انتخابات آینده می شود. 2-چون کارمندان تهران بجای شنبه ها پنجشنبه ها تعطیل اند این رویه موجب تبعیض و بی عدالتی علیه کارمندان شهرستان ها می شود.3- تعطیلات یکسان واحد های ستادی و شهرستانی باعث افزایش هماهنگی آنها میشود.4- کارمندان تهرانی بخاطر تعطیلی پنجشنبه ها، در طی سال، 53 روز بیشتر از کارمندان شهرستانی از تعطیلات برخوردارند این مساله باعث نارضایتی شدید کارمندان شهرستانی و احساس تبعیض، کاهش انگیزه شغلی و بهره وری آنان می شود. 5- باعث صرفه جویی در مصرف آب و برق می گردد. 6-باعث کاهش یک ششم از هزینه های تلفن، اینترنت، بنزین و گاز ادارات دولتی و حذف هزینه نهار کارمندان تهرانی می شود 7- فرصت تعاملات بیشتر اعضای خانواده و تحکیم بنیاد خانواده را افزایش می دهد. 8- فرصت لازم برای رفع خستگی جسمی و ذهنی کارمندان و آمادگی بیشتر آنها برای انجام وظایف شغلی در هفته آتی را فراهم می آورد و بطور غیر مستقیم موجب افزایش بهره وری می گردد. 9- از 195 کشور دنیا فقط 2 کشور یعنی جیبوتی و ایران تعطلات هفتگی شان یک روز می باشد به نظر می رسد افزایش تعطیلات پایان هفته، موجب افزایش بهره وری کارکنان دولت مخصوصا کارکنان زن شود.10- حضور فیزیکی در محیط کار چندان مهم نیست آنچه مهم هست آمادگی ذهنی و خلاقیت برای انجام کار درست است نه نمایش کار کردن یا خرابکاری، فرق ایران با کشورهای توسعه یافته که بعضا تا سه روز در هفته تعطیل هستند همین است.
علی |
دوشنبه 15 مرداد 140311:23
اگر شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت با تعطیلی شنبه ها مخالفند پس با تعطیلی پنجشنبه ها موافقت کنند، اگر با تعطیلی پنجشنبه ها هم مخالف هست پس چرا کارمندان مستقر در تهران که مرکز مبادلات اقتصادی کشور است هم اکنون پنجشنبه ها تعطیلی هستند؟ آیا این عدالت است؟!!! آیا فقها و حقوقدانان محترم شورای نگهبان صدور حکم غیرعادلانه را مغایر با اصول شرع و قانونگذاری نمی دانند؟!!!مجلس باید اشکالات مطرح شده توسط شورای نگهبان را حل کند نه اینکه کلا این موضوع را از دستور کار مجلس خارج نماید. ظاهرا برخی از نمایندگان بی کفایت مجلس عادت کرده بجای حل مساله، صورت مساله را پاک کنند!!!. جسم این مردم از مشکلات معیشتی دردمند است با روح و روان آنها بازی نکنند. مطالبه کارمندان دولت از مجلس شورای اسلامی برطرف کردن این تبعیض است.
شنبه |
یکشنبه 14 مرداد 140310:06
شنبه یکشنبه بایدتعطیل شه وجمعه تاقبل نمازجمعه روزکاری اعلام شه مثل مدل موفق کشورمسلمان وبغل گوشمون امارات
    سازمان آگهی های پرسون