عکاسی معماری و تاثیر شگفت‌انگیز آن در نشان دادن زیبایی سازه‌ها!

ساختمان‌ها یکی از سوژه‌های جذاب برای عکاسان هستند. این روزها که تجهیزاتی مانند دوربین و گوشی‌هایی با کیفیت دوربین بالا در دسترس اغلب افراد است، گرفتن عکس رواج بیشتری پیدا کرده است. عکاسی اصولی و درست از بناها و ساختمان‌ها تاثیر زیادی در نشان دادن زیبایی آنها دارد. در این مطلب راجع به عکاسی معماری و نکته‌های آن بیشتر بخوانید.
تصویر عکاسی معماری و تاثیر شگفت‌انگیز آن در نشان دادن زیبایی سازه‌ها!

به گزارش سایت خبری پرسون، قبل از پرداختن به نکته‌های مهم عکاسی معماری بهتر است بگوییم که عکاسی معماری چیست؟ عکاسی معماری شاخه‌ای از عکاسی است که سوژه‌های آن معماری و ساختمان‌ها هستند. افراد ممکن است عکاسی معماری را به عنوان تهیه عکس‌های هنری و یا تبلیغاتی انجام دهند. این نوع عکاسی اصول خاصی دارد که با رعایت آنها می‌توان زیبایی و جذابیت ساختمان و معماری آن را به خوبی نشان داد. عکاسی معماری فقط نشان دادن یک سوژه معماری نیست، بلکه خلاقیت در نشان دادن جزئیات مختلف سازه به زیباترین شکل و ایجاد یک هویت برای آن است.

تاریخچه عکاسی معماری

تاریخچه دقیقی از عکاسی معماری در جهان وجود ندارد، ولی اغلب منابع شروع آن را از سال‌های قبل از 1860 می‌دانند. از گذشته، از تمامی آثار معماری که شکل و فرمی جذاب و متفاوت داشتند عکس تهیه می‌شد. امروزه هم با توجه به پیشرفت تکنولوژی همه طراحان و معماران پس از اتمام پروژه خود از ساختمان و بنا عکس‌هایی تهیه می‌کنند.

کاربردهای عکاسی معماری

گاهی ممکن است با دیدن معماری یک ساختمان جذب زیبایی آن شویم و دلمان بخواهد تصویر آن را ثبت کنیم. عکاسی معماری فقط برای ثبت زیبایی معماری برای یادگاری نیست و انواع کاربردهای تبلیغاتی و تجاری دارد. شاید برای شما هم سوال باشد که عکاسی معماری در چه زمینه‌هایی به درد می‌خورد. برخی از کابردهای عکاسی معماری عبارتند از:

  • عکاسی از پروژه‌های معماری و طراحی داخلی شرکت‌ها و دفاتر معماری برای تهیه کاتالوگ و پوتفولیو
  • کاربرد عکاسی معماری در تبلیغات شرکت‌ها در فضاهای مجازی و پلتفرم‌های مختلف
  • شرکت در مسابقات عکاسی و معماری با تهیه عکس‌های اصولی و با کیفیت معماری
  • کاربرد عکاسی معماری در زمینه‌های فروش ملک و ساختمان توسط مشاور املاک‌ها
  • حفظ تصاویری از معماری بناهای قدیمی و ارزش‌های ساختمان‌های تاریخی با عکاسی معماری

اصول عکاسی معماری

عکاسی معماری می‌تواند از فضاهای داخلی و یا بیرونی ساختمان باشد. عکاسی از فضای بیرونی ساختمان، به دلیل وجود عناصر بزرگ و خطوط عمودی و افقی بیشتر، باید با دقت و تجهیزات بیشتری انجام شود. اگر معمار هستید و به دنبال یک عکاس برای سفارش عکاسی میگردید، به این نکته توجه کنید که با عکاسان حرفه‌ای و مجرب در این زمینه همکاری کنید. به طور کلی عکاسی معماری اصول خاصی دارد که رعایت آنها روی کیفیت تصاویر تاثیر می‌گذارد. برخی از اصول عکاسی معماری عبارتند از:

  • شناخت و خوب دیدن سوژه معماری
  • انتخاب بهترین زاویه دید
  • اهمیت ابزار وتجهیزات در عکاسی معماری
  • بازدید چندباره از بنا و ساختمان
  • اهمیت نور و زمان عکاسی
  • اهمیت ویرایش عکس‌های معماری

1. شناخت و خوب دیدن سوژه معماری

قبل از اینکه کاری با دوربین عکاسی انجام دهید، ساختمان و بنا را به خوبی ببینید. با دقت و توجه بیشتری به فضا نگاه کنید. خوب دیدن سوژه معماری قبل از شروع به عکاسی باعث پیدا کردن زاویه دید مناسب و دیدن آنچه که ممکن است از نگاه دیگران پنهان مانده باشد، می‌شود. از طرفی شناخت و داشتن اطلاعات از ساختمان برای عکاسی از آن به شما ایده می‌دهد.

2. انتخاب بهترین زاویه دید

نوع عکس و پیدا کردن زاویه دید مناسب برای عکاسی بستگی به هدف عکاس دارد. مطمئنا نوع زاویه دید عکس‌های هنری با زاویه دید عکس‌های مشاوران املاک متفاوت است. وقتی قرار است یک کلیت از ساختمان را نشان بدهید، تصویر برداری از یک قسمت کوچک ساختمان مناسب نخواهد بود. خوب دیدن سوژه که در قسمت قبلی گفتیم به پیدا کردن زوایای مناسب عکاسی کمک می‌کند.

3. اهمیت ابزار و تجهیزات در عکاسی معماری

بعد از نوع نگاه و زاویه دید که مهم‌ترین ویژگی در عکاسی است، تجهیزات و دوربین خوب به شما کمک می‌کند ایده‌هایتان را به خوبی نمایش دهید. در عکاسی معماری به صورت حرفه‌ای لازم است از انواع دوربین، سه پایه، لنزها و فیلترها با توجه به نوع سوژه استفاده شود. همچنین لازم است عکاس سیستم مناسب برای ذخیره و یا ویرایش عکس داشته باشد.

4. بازدید چندباره از بنا و ساختمان

اگر امکان بازدید چندین باره از ساختمان و بنا وجود داشته باشد، بهتر است عکاس چندین باز از بنا بازدید کند. با هر بار دیدن معماری ساختمان، آشنایی بیشتر و ایده‌های جدید برای عکاس ایجاد می‌شود. همچنین ویژگی‌هایی مانند شلوغی، خلوتی و یا تغییر فصل، به شما برای گرفتن عکس‌های جدید و خاص کمک می‌کند.

5. اهمیت نور و زمان عکاسی

نور در عکاسی بسیار اهمیت دارد. مهم است که عکاس چه زمانی را برای عکاسی انتخاب می‌کند. گاهی در نور روز عکاسی انجام می‌شود، گاهی هم از نورهای مصنوعی برای عکاسی فضای داخلی کمک گرفت. در عکاسی شبانه از معماری و ساختمان، لازم است از منابع نوری مانند چراغ‌های فضای باز استفاده کرد. مقدار زیاد نورخورشید ممکن است عکاسی را با مشکلی روبرو کند زیرا باعث انعکاس نور بیشتر از حد نیاز می‌شود.

6. اهمیت ویرایش عکس‌های معماری

ویرایش تصاویر گرفته شده از معماری، بخش مهمی از عکاسی است. عکاسان با استفاده از نرم افزارهای فتوشاپ و لایت روم تصاویر را ویرایش و نور و رنگ آنها را بهبود می‌بخشند. همچنین نقایص تصاویر گرفته شده را در هنگام ویرایش می‌توان برطرف کرد. پس به جز داشتن تجهیزات و ایده‌های عکاسی داشتن مهارت ویرایش برای عکاسی معماری حرفه‌ای لازم است.

نکات مهم عکاسی معماری در ساختمان مدرن و سنتی

نوع عکاسی از ساختمان‌های مدرن و سنتی با همدیگر متفاوت است، زیرا حال و هوای معماری ساختمان مدرن و سنتی با هم فرق دارد. برای نشان دادن معماری بنا با عکاسی در بناهای قدیمی، بهتر است عکس به صورت مشخص از کلیت بنا و با زاویه دید مستقیم گرفته شود. در عین حال لازم است عکاس جزئیات زیبای خانه‌های سنتی و قدیمی را در نظر بگیرد. در ساختمان‌های مدرن و بلند مرتبه، بیشتر بر پرسپکتیو و چشم انداز تاکید می‌شود. در این صورت استفاده از لنز واید به تهیه عکس جذاب کمک می‌کند.

در پایان…

در این مطلب با عکاسی معماری و نکته‌های آن آشنا شدیم. عکاسی معماری خوب، به موارد مختلفی؛ از نوع نگاه شما تا داشتن تجهیزات خوب وابسته است. برای اینکه از پروژه‌های معماری خود عکس‌های حرفه‌ای داشته باشید بهتر است از عکاسان حرفه‌ای استفاده کنید.

منبع: چیدانه

682826

سازمان آگهی های پرسون