ملت ایران در سوگ شهیدان خدمت

ما همه در هر مرتبت و مقامی که هستیم و در هر گذرگاهی از عمر که به سر می‌بریم، در آستانه مرگیم و به تعبیر فردوسی: «ز مادر همه مرگ را ‌زاده‌ایم!» و «شکاریم یکسر همه پیش مرگ» خوشا آنان که در هنگام مرگ، لبخندی از رضایت و خرسندی بر لبان‌شان نقش می‌بندد که عمر خویش را صرف خدمت کردند و یاد و نام و نشان آنان، موجب افزایش همبستگی ملی می‌شود.
تصویر ملت ایران در سوگ شهیدان خدمت

به گزارش سایت خبری پرسون، سید عطاءالله مهاجرانی در یادداشتی نوشت: حادثه فقدان شهادت‌گونه ابراهیم رییسی رییس‌جمهور، امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، سید محمدعلی آل‌هاشم امام جمعه تبریز، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و تیم حفاظت و پرواز، تلخ و تاسفبار بوده و هست. جمعی از شخصیت‌های ممتاز و مدیران ارشد نظام در حادثه‌ای در حین خدمت از میان ما رفتند و نام‌شان باقی ماند. خدمتگزار و با صفا و بی‌ادعا. اندیشه و رفتار آنان صبغه الهی داشت و آنچه چنین است باقی می‌ماند: « ویبْقى وجْهُ ربِّک ذُو الْجلالِ والْإِکْرامِ » (الرحمن: ٢٧) و ذات شکوهمند و ارجمند پروردگارت باقی می‌ماند. ما در تاریخ انقلاب و نظام از این قبیل حوادث، بلکه تلخ‌تر از آن هم داشته‌ایم. حادثه هفتم تیر ماه و هشتم شهریور ماه سال ۱۳۶۰ می‌توانست هر نظامی را متزلزل یا با فروپاشی روبه‌رو کند. چنانکه بعد از فاجعه هفتم تیر ماه سال ۱۳۶۰، حتی برخی کشور‌های دوست ایران نیز دست نگه‌داشتند و تسلیت نگفتند تا ببینند، نظام جمهوری اسلامی ایران برجای می‌ماند یا نمی‌ماند و چه اتفاقی خواهد افتاد؟ حادثه بلکه فاجعه روز یکشنبه ۳۱ اردیبهشت، پیام‌های متنوعی دارد که ‌باید درباره آن اندیشید و عبرت آموخت:

یکم: ما همه در هر مرتبت و مقامی که هستیم و در هر گذرگاهی از عمر که به سر می‌بریم، در آستانه مرگیم و به تعبیر فردوسی: «ز مادر همه مرگ را ‌زاده‌ایم!» و «شکاریم یکسر همه پیش مرگ» خوشا آنان که در هنگام مرگ، لبخندی از رضایت و خرسندی بر لبان‌شان نقش می‌بندد که عمر خویش را صرف خدمت کردند و یاد و نام و نشان آنان، موجب افزایش همبستگی ملی می‌شود. چنانکه با اعلام خبر فقدان شهادت‌گونه شهیدان شاهدِ همدردی و پیام‌های تسلیت از همه شخصیت‌های کشور، با هر نوع جهت‌گیری و صبغه سیاسی و فرهنگی بودیم.

دوم: پیام آیت‌الله خامنه‌ای، درباره حادثه که درست در بحبوحه حادثه منتشر شد و به مردم آرامش بخشید و اطمینان داد که در مدیریت کشور هیچ‌گونه اختلالی رخ نخواهد داد و همه امور با نظم اداره خواهد شد.

همانند پیام امام خمینی بعد از فاجعه هفتم تیر ماه ۱۳۶۰، به جامعه طمانینه و آرامش بخشید. با کلمه توفان را رام کرد.

سوم: مطابق قانون اساسی ‌باید تا پنجاه روز دیگر انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار شود. در این صورت تقریبا مجلس جدید و ریاست‌جمهوری جدید، با هم دوره خود را طی خواهند کرد و می‌توان انتخابات بعدی مجلس و ریاست‌جمهوری را با هم برگزار کرد. چنین افقی از هر جهت به مصلحت کشور و ملت خواهد بود. امیدوارم کشور دچار تلاطم سیاسی مثل انتخاب رییس مجلس در این روزها نشود! و شورای نگهبان هم در ایجاد آرامش در فضای انتخابات از تجربه خود درس بگیرد.

چهارم: تشییع شهدا در تبریز و قم و تهران و مشهد نشان داد، ملت ایران با هوشمندی و موقعیت‌شناسی ممتاز خویش، با حضور خود چنان زخم‌های ویران‌کننده‌ای را مرهم می‌نهد و مداوا می‌کند. به کشور و نظام قرار و تعادل می‌بخشد. حضور مردم آنچنان بود که برخی صداهای خارج خوان و نغمه‌های ناساز مجال ظهور پیدا نکرد. البته همواره چنین صداهایی بوده و هست. چنانکه در زیارت عاشورا می‌خوانیم که بنی‌مروان و بنی‌امیه در شهادت امام حسین علیه السلام و برادران و فرزندان و یاران او جشن می‌گرفتند و به هم شادباش می‌گفتند و در کوچه و بازار شام هلهله می‌کردند. کجا رفتند؟

رسول اکرم از حضور مردم به «سواد اعظم» تعبیر کرده و توصیه کرده‌اند: «و علیکم بالسواد الاعظم!» به جمعیت‌های انبوه مردمان بنگرید و به آنان بپیوندید. همان تعبیر دیگری که «ید‌الله مع الجماعه» دست خداوند با مردمانی است که یگانه می‌شوند و با حضور خود امید و استقرار می‌آفرینند. پس از شهادت سردار قاسم سلیمانی شاهد چنین حضوری بودیم. در هفته گذشته نیز در سه‌شنبه تبریز و قم، چهارشنبه تهران و پنجشنبه مشهد، سواد اعظم تحقق یافت. انا اعطیناک الکوثر!

منبع: کیهان

679769

سازمان آگهی های پرسون