به گزارش سایت خبری پرسون، این نوشته بر آن است تا بگوید این تصور که مردان از زنان آسیب کمتری را در فرآیند طلاق تجربه میکنند درست نیست، زیرا مردان هم به شدت در فرآیند طلاق و روزهای بعد از آن آسیب میبینند و هم دچار احساسات ناخوشایندی میشوند.
تصور غالب البته این نیست، چون بسیاری از افراد جامعه بر این باورند که مردان به سرعت با زندگی مجردی کنار آمده و به دلیل آزاد شدن از تعهد به سرعت با زنان دیگر وارد ارتباط میشوند این درحالی است که برخی تحقیقات بیانگر آن است که تأثیر طلاق بر مردان بیش از زنان است.
مردان بعد از طلاق احساساتی مانند اندوه، سرخوردگی، خشم و افسردگی را تجربه میکنند و حتی ممکن است پرخاشگر شده و به مصرف الکل (در افراد بدون تعهد مذهبی) و مواد مخدر متمایل شوند. با این حال جامعه معمولا به این درحالی است که معمولا جوامع به تسکین آلام مردان و همدلی با آنها بعد از طلاق کمتر توجه میکند.
پیامدهای طلاق بر زندگی مردان
طلاق برای مردان پیامدهای اجتماعی و بین فردی دارد که میتواند به آلام آنها اضافه کند که با برخی از آنها آشنا میشویم:
مقصر انگاری مرد: مردان معمولا بعد از طلاق با قضاوت منفی جامعه مواجه شده و مقصر اصلی طلاق انگاشته میشوند این مسأله که معمولا حس گناه را به مردان القا میکند میتواند آثاری سوء بر روابط شغلی، روابط دوستانه و حتی روابط خانوادگی آنها بر جای بگذارد. موضوعی که باعث افزایش خطر بزهکاریهای اجتماعی، انحرافات جنسی، مصرف مواد مخدر و الکل میشود.
خلأ عاطفی در زندگی مردان: یکی دیگر باورهای جوامع آن است که مردان نسبت به زنان از قدرت روحی بیشتری برخودارند و بعد از طلاق نیاز به توجه و حمایت دیگران نداشته و اصولا رنچ چندانی از این وضعیت نمیبرند. این باورهای اشتباه باعث میشود اطرافیان مرد جدا شده توجه و حمایت عاطفی کافی برای کاهش آلام وی در وضعیت جدید را نداشته باشند. موضوعی که میتواند مشکلات اجتماعی و روانشناختی بیشتری را برای این گروه از مردان رقم بزند.
بدبین شدن مردان نسبت به ازدواج: بدبینی نسبت به ازدواج و عدم تمایل به تکرار چنین رابطهای و تمایل به مجرد ماندن از دیگر پیامدهای طلاق بر مردان است. تحقیقات نشان میدهند که مردان نسبت به زنان، پس از طلاق تمایل کمتری به ازدواج دوباره دارند.
تبعات منفی اقتصادی طلاق برای مردان: یکی از مهمترین آثار طلاق بر مردان مشکلات مالی و اقتصادی است. مردان نه تنها زمان تشکیل زندگی مشترک فشار مالی ناشی از آن را تجربه میکنند که در فرایند طلاق و تا مدتها بعد از آن هزینههای مالی جدایی مانند مهریه، نفقه و فرایندهای قضایی را نیز تجربه میکنند. به عنوان مثال فشار مالی پرداخت مهریه برای مردان میتواند منجر به ورشکستگی و حتی زندانی شدن آنها شود. در پی این مسائل، ممکن است آسیبهای اجتماعی دیگر مانند بزهکاری و مصرف مواد و آثار روانشناختی مانند افسردگی در مردان بروز کند. افسردگی در مردان نیز تمام جنبههای زندگی آنان را در بر میگیرد و پیامدهای دیگری را در پی دارد.
پیامدهای روانشناختی و جسمانی: معمولا بعد از طلاق مردان دوگانگی عاطفی و اختلالات خلقی را تجربه میکنند. در روزهای بعد از متارکه مردان همواره سعی میکنند که برای این سوالات خود پاسخ مناسبی پیدا کنند اولا آیا تصمیم درستی گرفتهام یا خیر، یا آیا تصمیم بهتری هم میتوانستم اتخاذ کنم؟ این دوگانگی عاطفی به همراه سایر عوامل تنشزایی که مرد با آنها درگیر میشود منجر به احساس ناامیدی، احساس پوچی و بیمعنایی، بیلذتی و در نهایت افسردگی در چنین مردانی میشود.
نحوه مواجهه و واکنش مردان بعد از جدایی میتواند خطرناک باشد. برخی تحقیقات نشان میدهد که احتمال خودکشی مردان بعد از طلاق به مراتب بیش از زنان است که علت آن فشار روانی ناشی از مشکلات اضطرابی، خشم، احساس درماندگی و از دست رفتن عزت نفس و اعتماد به نفس در مردان است.
طلاق حتی میتواند سلامت جسمی مردان را هم به خطر بیندازد. اضطراب ناشی از طلاق برای مردان علائم جسمی مانند درد بدنی، بیاشتهایی، ناراحتی گوارشی، سرگیجه، ضعف کلی، لاغری، نفستنگی و تپش قلب و یا ریزش و سفید شدن مو را به دنبال دارد.
منبع: عصرایران