به گزارش سایت خبری پرسون، حشرات و پشههای نیش دار اغلب با گرم شدن هوا مهمان خانههای ما میشوند و در گلدانهای گیاهان آپارتمانی جا خوش میکنند. این موجودات مزاحم به سمت مواد مرطوب و پوسیده داخل گلدان جذب میشوند و روز به روز بیشتر میشوند.
شتهها، مگسهای قارچی، کنههای عنکبوتی و مگسهای سفید از جمله رایجترین حشرات گلدانی هستند که در صورت باقی ماندن در خاک گیاهان با جویدن برگها و ریشههای گیاه و حتی از بین بردن مواد مغذی موجود در خاک منجر به نابودی گیاهان آپارتمانی خواهند شد.
حتی مقاومترین گیاهان آپارتمانی نیز میتوانند مورد حمله حشرات قرار بگیرند. برای جلوگیری از حمله حشرات گلدانی توصیه میکنیم به طور منظم گلدانهای خود را بررسی کنید. زیرا تشخیص زودهنگام وجود حشرات به صرفه جویی در وقت و انرژی شما منجر خواهد شد. در هنگام آبیاری گیاهان خود، سطح خاک را بررسی کنید.
اغلب حشرات گلدانی در هنگام آبیاری به روی سطح خاک میآیند. همه آفات از خود نشانههایی بروز میدهند؛ به عنوان مثال با تکان دادن گیاه میتوان متوجه حضور پشههای قارچی شد. کنههای عنکبوتی سختتر شناسایی میشوند و تنها در صورتی که خاک گلدان را روی مقداری کاغذ بریزید قابل مشاهده هستند. در حالی که شتهها و مگسهای سفید را میتوان به وضوح بر روی برگها و ساقههای گیاه و خاک مشاهده کرد.
۱- استفاده از پروکسید هیدروژن (آب اکسیژنه)
پروکسید هیدروژن یک ضدعفونی کننده ملایم و بی خطر است و در خانه داری کاربرد زیادی دارد. سه قسمت آب را با یک قسمت پراکسید هیدروژن ۳ درصد ترکیب کنید و بر روی خاک گلدان بریزید. این محلول میتواند باکتری ها، قارچ ها، ویروسها و آفات گلدانی را از بین ببرد و علاوه بر خاصیت ضدعفونی کنندگی، با اضافه کردن اکسیژن به خاک منجر به رشد و سلامت ریشههای گیاه خواهد شد. همچنین میتوانید با اسپری کردن این محلول بر روی برگ گیاهان، حشرات موجود بر روی آنها را از بین ببرید. به هیچ عنوان از پروکسید هیدروژن با خلوص بیشتر از ۱۰ درصد استفاده نکنید. زیرا به آسیب رسیدن گیاه شما منجر خواهد شد.
۲- استفاده از خاک دیاتومه
خاک دیاتومه نوعی پودر ریز آسیاب شده از جلبکهای فسیل شده است که به عنوان یک آفت کش طبیعی عمل میکند. این ماده حاوی نقاط تیز میکروسکوپی است و میتواند اسکلت بیرونی حشرات را سوراخ کرده و آنها را از بین ببرد. علاوه بر این به نفوذ بهتر آب به خاک نیز کمک میکند.
این ماده اگر چه قادر است حشرات را نابود کند، اما برای انسان، حیوانات خانگی، پرندگان و حتی ماهیها کاملا بی خطر است. یک لایه نازک از خاک دیاتومه را بر روی خاک گلدان بریزید و گلدان را بر روی سینی زهکشی قرار دهید تا حشرات در هنگام خزیدن یا آب دادن گیاه از زیر گلدان خارج شوند. استفاده از خاک دیاتومه در کنار محلول پراکسید هیدروژن یک راه عالی برای از بین بردن آلودگیهای گلدانی است.
۳- اجازه دهید خاک خشک شود
پس از اینکه حشرات گلدان را به کمک خاک دیاتومه و پراکسید هیدروژن از بین بردید، برای مدتی گیاه را آبیاری نکنید تا خاک آن کاملا خشک شود. قرار دادن گیاهان در فضای باز برای مدت کوتاه و توقف آبیاری به مدت چند روز ایده خوبی است. زیرا خاک مرطوب مکانی ایده آل برای رشد تخم یا لارو حشرات است. لاروها حشرات ریز و بالدار با ظاهر شبیه به حشرات معمولی هستند که ناقل بیماری بوده و به عنوان آفات گیاهی شناخته میشوند.
این نوع پشهها نمیتوانند زیاد از گیاه فاصله بگیرید و با تغذیه از ریشه گیاهان یک آسیب جدی برای آنها به شمار میروند. لاروها عاشق محیطهای گرم و مرطوب هستند. اگر گیاهان شما پشهها را جذب میکنند، اجازه دهید کمپوست قبل از آبیاری کاملا خشک شود و مقداری شن ریز به سطح آن اضافه کنید. در صورتی که همچنان با مشکل حضور حشرات در گلدان روبرو بودید، باید خاک گلدان را تعویض کنید.
۴- از گسترش حشرات گلدان جلوگیری کنید
بهترین راه برای درمان حشرات گلدانی پیشگیری از آنها است. به محض مشاهده حشرات بر روی گیاه، گلدان آسیب دیده را از سایر گیاهان بدون حشره دور کنید تا آنها نیز به این مشکل دچار نشوند. در چنین شرایطی روغن چریش بهترین دوست شماست. روغن چریش یک سلاح کشتار جمعی است که با اسپری کردن آن بر روی نواحی آسیب دیده، میتوانید به راحتی حشرات آن قسمتها را از بین ببرید.
با استفاده منظم از آفت کشهای غیرسمی و ارگانیک مانند روغن چریش بر روی گیاهان میتوانید از تجمع حشرات مزاحم بر روی آنها جلوگیری کنید. استفاده از محصولات طبیعی و ارگانیک مزایای زیادی نسبت به آفت کشهای سمی دارد که از جمله آنها میتوان به حفظ سلامت انسان و حیوانات خانگی اشاره کرد.
منبع: راهنماتو