تابان؛ روباتی کاملا بومی که به کودکان کمک می کند

پژوهشگران و محققان آزمایشگاه روباتیک اجتماعی‌شناختی دانشگاه صنعتی‌شریف موفق به ساخت یک روبات اجتماعی رومیزی به نام «تابان» برای کمک به کودکان نارساخوان شدند.
تصویر تابان؛ روباتی کاملا بومی که به کودکان کمک می کند

به گزارش سایت خبری پرسون، این روبات که نهمین روبات بومی‌ساخته شده در آزمایشگاه روباتیک اجتماعی‌شناختی دانشگاه شریف است، به کودکان نارساخوان کمک می‌کند تا مهارت خواندن خود را با انجام تمرین‌هایی تقویت کرده و آن را ارتقا دهند.


نارساخوانی چیست؟

نارساخوانی یک اختلال خوانش محسوب می‌شود که معمولا در کودکان و نوجوانان رخ می‌دهد. در این اختلال، فرد دشواری در خواندن، درک و تفسیر متون و کلمات دارد. افراد مبتلا به نارساخوانی ممکن است با مشکلاتی مانند اشتباهات در خواندن کلمات، انتخاب کلمات نادرست، مشکلات در فهم معانی کلمات و جملات مواجه شوند. علت دقیق نارساخوانی هنوز به‌طور کامل مشخص نیست، اما تأثیرات ژنتیک، محیط‌زیست و عوامل مرتبط با توسعه مغزی می‌تواند نقش داشته باشد. این اختلال به‌ طور معمول تشخیص داده می‌شود و با روش‌های تشخیصی و درمانی مختلفی از جمله آموزش خواندن، مشاوره تربیتی و تمرین‌های ویژه تحت‌نظر متخصصان بهبود پیدا می‌کند.


ویژگی‌های تابان

برای یک روبات داشتن آزادی یک قابلیت بسیار مهم است. روبات رومیزی تابان دارای 6درجه آزادی است. این روبات در سر خود، دارای ماسک نیمه‌شفاف و همچنین یک پروژکتور است؛ به همین دلیل، سازندگان نامش را «تابان» گذاشته‌اند.

همچنین سر پروژکتوری به‌همراه ماسک قابل‌تعویض، به تابان این قابلیت را می‌دهد تا از طریق جای‌گذاری ماسک‌های مختلف، نقش‌های متفاوتی اعم از دستیار معلم، همکلاسی و نوآموز را در تعامل با کودکان در مداخلات بالینی برعهده بگیرد. تابان علاوه بر این، یک نمایشگر لمسی در قسمت جلوی بدنه خود دارد که از آن به‌عنوان یک تخته‌سیاه استفاده می‌شود.

این روبات تمرین‌های آموزشی خود را به کمک این تخته‌سیاه به مخاطب نشان می‌دهد و زمانی که کودک پاسخ پرسشی را می‌دهد، بازخوردی مناسب روی نمایشگر به او ارائه می‌شود.

منبع: همشهری آنلاین

612530

سازمان آگهی های پرسون