مدیر امور نظارت بر طرح های بانک صنعت و معدن:

تامین مالی حدود 9 درصد تولید برق کشور توسط این بانک

بیتا کچیان گفت: ظرفیت طرح های نیروگاهی تامین مالی شده توسط بانک صنعت و معدن بالغ بر 6900 مگاوات است که در حدود 9 درصد کل تولید برق کشور را شامل می شود.
تصویر تامین مالی حدود 9 درصد تولید برق کشور توسط این بانک

به گزارش سایت خبری پرسون، بیتا کچیان عنوان داشت: تعداد 55 طرح نیروگاهی با تسهیلات 3850 میلیون یورویی و 1270 میلیارد ریالی این بانک با اشتغالزایی 1640 نفر در 10 سال اخیر توسط این بانک تامین مالی شده است.

مدیر امور نظارت بر طرح های بانک صنعت و معدن خاطرنشان کرد: اخیرا نیز سومین واحد بخار نیروگاه تدبیر سازان سرآمد(نیروگاه ارومیه) در آذربایجان غربی با تأمین مالی بانک صنعت معدن به بهره برداری رسید.

وی اظهار داشت: نیروگاه یادشده پیش از تکمیل این طرح، با شش واحد گازی جمعاً به ظرفیت 954 مگاوات در حال فعالیت بود و هم اکنون با تکمیل سومین واحد بخش بخار، ظرفیت اسمی نیروگاه با رسیدن به 1495 مگاوات در حالت سیکل ترکیبی (گازی و بخار) به میزان 50 درصد افزایش یافته و راندمان نیروگاه نیز از 32 درصد به 48 درصد رسیده است.

وی در خصوص برخی مزایای احداث 3 واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی ارومیه با مشارکت تسهیلاتی این بانک بیان داشت: این نیروگاه بزرگترین نیروگاه شمال غرب کشور است که با صرفه‌جویی نزدیک به یک میلیارد مترمکعب گاز در سال که بیش از 15 درصد مصرف سالانه گاز کل استان آذربایجان غربی می‌باشد، به تولید برق مبادرت دارد.

مدیر امور نظارت بر طرح های این بانک، ایجاد فرصت‌های شغلی در طول دوره ساخت و بهره برداری، بهبود شرایط اقتصادی در منطقه و امکان صادرات و ارزآوری به دلیل همجواری با کشورهای عراق، کردستان عراق و ترکیه را از مزیت های اقتصادی طرح یادشده برشمرد.

وی همچنین کاهش انتشار آلاینده‌های زیست محیطی به ازای هر کیلووات ساعت برق تولیدی، کاهش آلودگی گرمایی به دلیل کاهش دمای دود خروجی از دودکش واحدها از 550 درجه سانتی‌گراد به 120 درجه سانتی‌گراد، عدم حفاری چاه جدید و استفاده از منابع آبی موجود نیروگاه و استفاده از سیستم خنک‌کاری ACC به جای سیستم برج هلر و کاهش محسوس مصرف آب در فرایند سیکل بخار را از مزایای فنی طرح مذکور دانست.

گفتنی است، در راستای نقش توسعه ای این بانک در گسترش زیربناهای کشور، انعقاد قرارداد مشارکت با شرکت یاد شده در سال ۱۳۹۶ و با بهره‌گیری از تسهیلات صندوق توسعه ملی صورت پذیرفت و ضمن گشایش و فعال‌سازی اعتبار اسنادی، طرح توسعه بخش بخار نیروگاه با تسهیلات 350 میلیون دلاری این بانک کلید خورد که هم اکنون با تکمیل سومین واحد آن به بهره برداری کامل رسید.

منبع: بانک صنعت و معدن

611538