قطعنامه جدید آمریکا در شورای امنیت به نفع اسرائیل

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه‌ای جدید برای رأی‌گیری در شورای امنیت پیشنهاد داده که هدف آن ارضای تمایلات جنگ‌طلبانه اسرائیل در حین حفظ وجهه واشنگتن است.
تصویر قطعنامه جدید آمریکا در شورای امنیت به نفع اسرائیل

به گزارش سایت خبری پرسون، ایالات متحده آمریکا بعد از تهدید به وتوی قطعنامه الجزایر در شورای امنیت سازمان ملل درباره برقراری آتش‌بس فوری در غزه پیش‌نویس جدیدی پیشنهاد کرده که به دنبال ارضای تمایلات جنگ‌طلبانه اسرائیل در حین حفظ وجهه واشنگتن است.

رسانه‌های آمریکایی گزارش داده‌اند قطعنامه جدیدی که ایالات متحده پیشنهاد داده شامل بندهایی در راستای گفت‌وگوی تلفنی اخیر «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا با «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل برای «حمایت از آتش‌بس موقت در غزه در سریع‌ترین زمانی که عملی باشد» است.

در خلال 137 روزی که از جنگ در غزه می‌گذرد ایالات متحده آمریکا با تکرار روایت‌های اسرائیل چندین بار از حق وتوی خود در شورای امنیت به عنوان یکی از اعضای دائم این شورا برای برقراری هر نوع آتش‌بس اعم از آتش‌بس‌های انسان‌دوستانه استفاده کرده است.

این موضع بارها آمریکا را در شورای امنیت منزوی کرده اگرچه گاهاً انگلیس از این کشور حمایت کرده است.

آمریکا در پیش‌نویس جدید خواستار «رفع تمامی موانع برای عرضه کمک‌های انسانی‌» شده و گفته «تمامی طرف‌های درگیری بایستی با هماهنگ‌کننده سازمان ملل در امور انسانی و ساخت و ساز برای رسیدن بی‌وقفه کمک‌ها همکاری کنند.»

این پیش‌نویس همچنین ایجاد هرگونه منطقه حائل در غزه را رد کرده و درخواست‌های برخی از وزیران اسرائیلی برای کوچاندن ساکنان غزه از برخی مناطق این باریکه را رد کرده است. مخالفت ادعایی با عملیات اسرائیل در رفح از جمله دیگر بندهای پیش‌نویس قطعنامه است.

در این قطعنامه با اشاره به قصد اسرائیل برای حمله زمینی به رفح آمده است: «تحت شرایط فعلی انجام حمله زمینی گسترده به رفح باعث آسیب‌های بیشتر برای غیرنظامیان و کوچ بیشتر آنها به مناطق مختلف از جمله احتمالاً به کشورهای مجاور خواهد شد.»

منتقدان می‌گویند لحن قطعنامه‌ای که آمریکا پیشنهاد داده آن را عملاً بی‌اثر می‌کند و این پیش‌نویس از یک طرف برای بی‌اثر کردن قطعنامه پیشنهادی الجزایر و از طرف دیگر نوعی صحنه‌سازی و نمایش برای القای حمایت از مردم غزه است. به ویژه، عبارت حمایت از آتش‌بس «هر زمان که عملی باشد» آن را تفسیرپذیر می‌کند.

هنوز مشخص نیست که قطعنامه آمریکا از حمایت کافی در میان 15 عضو شورای امنیت برخوردار باشد. علاوه بر این مشخص نیست آیا واشنگتن به زور طرف‌های دیگر را به رأی‌گیری بر سر آن وادار خواهد کرد یا خیر.

منبع: تسنیم

610934

سازمان آگهی های پرسون