چرا برخی بیماران در اورژانس‌ها معطل می‌شوند؟

عضو هیئت مدیره انجمن طب اورژانس ایران با بیان این‌که بیماران در اورژانس بیمارستان‌ها از نظر وخامت حال، سطح بندی می‌شوند، گفت: به دلیل شرایط کاری پراسترس و تعرفه‌های پایین ۹۷ درصد صندلی‌های رشته طب اورژانس خالی می‌ماند.
تصویر چرا برخی بیماران در اورژانس‌ها معطل می‌شوند؟

به گزارش سایت خبری پرسون، محمدداوود شریفی با اشاره به برخی مراجعات غیراضطراری بیماران به اورژانس بیمارستان‌ها اظهار کرد: گاهی مردم دچار استرس‌هایی ناشی از آسیب یا بیماری می‌شوند که این موضوع علت بالا بودن میزان مراجعه به اورژانس بیمارستان‌ها است. در اورژانس سیستمی به نام تریاژ یا سطح بندی بیماران داریم که در آن بیماران را از لحاظ اولویت دریافت خدمات درمانی، سطح‌بندی می‌کنند. برخی بیماران بدحال مانند بیماران دچار ایست قلبی در سطح اول و بیمارانی مانند مبتلایان سرماخوردگی‌، ضربه‌های خفیف به دست و پا و شکستگی‌های جزئی، می‌توانند تا 4 الی 6 ساعت منتظر بمانند زیرا مخاطره‌ای برای آنها وجود ندارد و بنابراین در سطوح پایین‌تر تریاژ لحاظ می‌شوند.

وی افزود: در حال حاضر تقریباً تمام اورژانس‌ها به سیستم تریاژ مجهز شده‌اند باید این فرهنگسازی بین مردم ایجاد شود که وقتی دچار ضایعه کم اهمیتی هستند باید صبر کنند تا ابتدا به بیماران بدحال و اورژانسی رسیدگی شود اما متأسفانه در اورژانس‌ها شاهد هستیم که برخی افراد که وضعیت آن‌ها به حدی وخیم نیست که می‌توانند منتظر ویزیت شدن توسط پزشک بمانند با اعتراض، فضای بیمارستان را ملتهب می‌کنند.

عضو هیئت مدیره انجمن طب اورژانس ایران درباره راهکار کاهش میزان مراجعات غیراضطراری به اورژانس بیمارستان‌ها گفت: یکی از راهکارها برای کاهش مراجعات به اورژانس بیمارستانها، راه‌اندازی کلینیک‌های طب اورژانس است. اگر وزارت بهداشت طبق استانداردهای سایر کشورهایی که تجربه راه‌اندازی این کلینیک‌ها را دارند به متخصصین طب اورژانس در ایران نیز اجازه راه‌اندازی این کلینیک‌ها را بدهد می توان در آنها خدمات درمانی را به بیمارانی که وضعیت اضطراری کمتری دارند ارائه کرد تا شاهد شلوغی اورژانس‌ها نباشیم.

وی با بیان این که مردم معمولاً شکایت‌شان از اورژانس‌ها بیشتر است، تصریح کرد: علت این است که گاهاً برخی از مردم با یک بیماری یا آسیب خفیف به اورژانس مراجعه و درخواست رسیدگی فوری می‌کنند در حالی که ممکن است بیماران بدحال‌تری در اورژانس وجود داشته باشند و بر اساس سطح‌بندی به آنها ارائه خدمت می‌شود اما گاهی افراد دچار مشکلات خفیف با این تصور که باید بلافاصله خدمات درمانی را دریافت کنند با اعتراض کردن، فضای مراکز درمانی را ملتهب می‌کنند.

عضو هیئت مدیره انجمن طب اورژانس ایران همچنین با اشاره به عدم استقبال زیاد پزشکان از ورود به رشته تخصصی طب اورژانس بیان کرد: در حال حاضر 97 درصد صندلی‌های رشته طب اورژانس خالی می‌ماند، ظرفیت ورودی به رشته طب اورژانس حدود 400 نفر است اما سالانه حدود 15 نفر در کل کشور وارد این رشته تخصصی می‌شوند، وضعیت ورودی این رشته به گونه‌ای است که در دانشگاه‌های شهرهای بزرگی مانند اصفهان، اهواز، زاهدان، کرمان و ... اصلاً رزیدنت طب اورژانس نداریم!

وی افزود: انگیزه پزشکان برای ورود به رشته طب اورژانس کاهش یافته است زیرا این رشته پراسترس و در فضای پرالتهاب، با بیماران بی‌قرار و همراهان گاهاً خشمگین، تعرفه‌های بسیار پایینی دارد.

این متخصص طب اورژانس درباره راه افزایش ورود پزشکان به رشته طب اورژانس خاطرنشان کرد: طب اورژانس باید در بخش خصوصی تقویت شود و کلینیک‌های طب اورژانس باید راه‌اندازی شوند تا همکارانی که تمایل دارند در بخش خصوصی فعالیت کنند بتوانند به این رشته ورود کنند. حدود 7 سال است که اساسنامه‌ای طبق ضوابط وزارت بهداشت تدوین کرده‌ایم تا این کلینیک‌ها راه‌اندازی شوند اما وزارت بهداشت توجه کافی به این موضوع ندارد. همچنین برای افزایش ورود پزشکان به این رشته تخصصی نیاز است تا بازبینی درباره تعرفه‌های طب اورژانس صورت پذیرد.

منبع: تسنیم

600621

سازمان آگهی های پرسون