به گزارش سایت خبری پرسون، جلوگیری از سیاه شدن چای در فلاسک: یکی از اتفاقاتی که میتواند بر رنگ و طعم چای تأثیر بگذارد، سیاه شدن چای در فلاسک است. امروز در بخش سبک زندگی از سری مطالب مهارت های زندگی میخواهیم درباره علت سیاه شدن چای در فلاسک صحبت کنیم و روش جلوگیری از آن را به شما آموزش دهیم.
2 روش کاربردی برای جلوگیری از سیاه شدن چای در فلاسک
1. مخلوط یخ خرد شده و نمک
یکی از روشهای جلوگیری از سیاه شدن چای در فلاسک استفاده از مخلوط یخ خرد شده و نمک است. به این صورت که یک چهارم حجم فلاسک را با یخ خرد شده پر کرده و ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری نمک دانه درشت مانند نمک دریا به آن اضافه کنید. این کار را با بیشترین سرعت ممکن انجام دهید تا از ذوب شدن جلوگیری شود.
در فلاسک را محکم ببندید و آن را به آرامی تکان دهید. مخلوط یخ و نمک، داخل فلاسک شما را بدون ایجاد آسیب لایه برداری میکند. بعد از اتمام کار فلاسک را خالی کرده و آن را کاملاً بشویید تا نمک و یخ باقیمانده از بین برود. سپس فلاسک و در آن را به صورت جداگانه بگذارید تا در معرض هوا خشک شوند.
2. مخلوط سرکه و جوش شیرین
روش دیگر که برای جلوگیری از سیاه شدن چای در فلاسک و شستشوی صحیح فلاسک استیل به شما کمک میکند، مخلوط سرکه و جوش شیرین است. به این روش که نصف فنجان سرکه سفید، یک قاشق غذاخوری جوش شیرین و مقداری آب گرم را با هم مخلوط کرده و داخل فلاسک خود بریزید. آن را تکان دهید تا واکنش شیمیایی به تدریج رخ دهد. صبر کنید تا کف آن کم شود. حال فلاسک را با آب داغ کاملاً پر کنید.
اجازه دهید این مواد حدود ۱۰ دقیقه لکهها را در خود حل کنند. آن را خالی کرده و با آب داغ بشویید و خوب آبکشی کنید تا مطمئن شوید سرکه یا جوش شیرین در فلاسک باقی نمانده اند. در نهایت فلاسک و در آن را به صورت جداگانه بگذارید تا در معرض هوا خشک شوند.
یکی از مهم ترین دلایل سیاه شدن چای در فلاسک، عدم دقت به زمان نگهداری چای در آن است، اما اگر چاره ای ندارید و مجبور هستید چای خود را در فلاسک برای مدت زیاد نگه دارید، بد نیست با دو روش کاربردی جلوگیری از سیاه شدن چای در فلاسک آشنا شوید.
استفاده از صافی
برای اینکه بتوانید از سیاه شدن چای در فلاسک جلوگیری کنید، میتوانید از صافی استفاده نمایید. زمانی که از صافی استفاده میکنید، تفالهها یا برگهای آن را از آب داغ جدا کرده و شما با این ترفند باعث ثابت ماندن رنگ و نگه داشتن کیفیت اولیه چای برای مدت طولانی میشوید. این کار در واقع باعث میشود چای را با رنگ و طعم دلخواه خود بنوشید.
استفاده از چای کیسه ای
شما میتوانید برای آماده کردن چای در فلاسک، از چای کیسه ای استفاده نمایید. این روش تفاوت چندانی با روش قبل ندارد. نقطه مشترک در هر دو، صافی مورد استفاده است.
دمای آب
دمای آب نیز در سیاه شدن چای به خصوص در فلاسک استیل، عامل مؤثری محسوب میشود. به این معنی که اگر آب در فلاسک بسیار داغ باشد، ممکن است موجب تیره شدن رنگ چای شود.
نوع فلاسک
فلاسک از نظر ظرفیت، وزن، اندازه و شکل در انواع مختلفی وجود دارد. بنابراین، نوع و کیفیت فلاسک نیز میتواند عوامل تأثیرگذاری در سیاه شدن چای در فلاسک باشند. ضمن این تغییرات فیزیکی، چای به تدریج نیز سرد میشود. فلاسکهای بی کیفیت و نامناسب، به دلیل سطح داخلی خشک و ناصافی که دارند، ممکن است باعث تیره یا سیاه شدن رنگ چای شوند.
فلاسک یا فلاکس کدام صحیح است؟
در زمینه استفاده از ظروف نگهدارنده برای مایعات، دو واژه “فلاسک” و “فلاکس” اغلب به طور غلط به جای هم به کار میروند. این اشتباه مرسوم در استفاده از این دو واژه ممکن است ناشی از گمراهی یا عدم آگاهی افراد باشد. هدف این مقاله، بررسی تفاوت بین فلاسک و فلاکس و روش استفاده صحیح از هر یک است.
فلاسک:
فلاسک یک ظرف نگهدارنده است که برای حفظ و حرارتدادن مایعات استفاده میشود. این ظرف معمولاً دارای یک گردن بلند است و معمولاً از شیشه یا پلاستیک ساخته میشود. فلاسکها به دلیل طراحی خاص خود قابلیت نگهداری حرارت را دارا بوده و برای کاربردهای مختلفی مانند نگهداری مواد غذایی یا محلولهای شیمیایی استفاده میشوند. در علم و صنعت نیز فلاسکها به عنوان وسیلهای مفید برای تجزیه و تحلیل شیمیایی و آزمایشگاهی استفاده میشوند.
فلاکس:
فلاکس یک محلول شیمیایی است که برای کاربردهای مختلف در فرآیندهای فلزکاری استفاده میشود. فلاکس معمولاً شامل ترکیبات شیمیایی مانند بوراکس، اکسید روی، اکسید روی و کلرید زینک است. فلاکس به طور عمده برای پاشش روی سطح فلز قبل از جوشکاری، لحیم کاری یا نشت کاری به کار میرود. این ماده باعث ایجاد یک لایه حفاظتی بر روی فلز میشود و از اکسیداسیون و تغییرات شیمیایی غیرمطلوب در فرآیندهای فلزکاری جلوگیری میکند.
منبع: گفتنی