به گزارش سایت خبری پرسون، در ماههای اخیر، معاون رفاه وزیر کار اعلام کرده است که یارانهای جدید به ارزش یک میلیون تومان برای هر کودک ۶ ماه تا ۵ ساله که نمودار رشد او دچار اختلال باشد و دچار سوءتغذیه باشد، به حساب سرپرست خانوار واریز خواهد شد.
از این رو به خانوار دهک اول تا پنجم که دارای فرزند دارای اختلال رشد هستند یارانه یک میلون تومانی و برای دهک های ۶ و ۷ که دارای کودک سوءتغذیه ای هستند مبلغ ۶۰۰ هزار تومان به عنوان یارانه غذایی دولت برای کودکان به حساب سرپرست خانوار واریز می شود. این طرح پیوسته و برای کودکان زیر ۵ سال است و کودکانی که پنج سال را تمام کرده باشند از پوشش این طرح خارج می شوند.
شاید این سوال ذهن شما را درگیر کرده باشد که نحوه دریافت یارانه یک میلیون تومانی برای کودکان چگونه است؟ در این رابطه معاون وزیر کار و رفاه گفت: خانوادههای دهک یک تا هفت با کودکان ۶ ماهه تا ۵ ساله به خانههای بهداشت مراجعه کنند.
واریز یارانه معیشتی ۶۰۰ هزارتومانی برای کودکان و مادران
علیرضا عسگریان در پاسخ به پرسشی مبنی بر آخرین وضعیت طرح یسنا و حمایت از مادران باردار و کودکان شیرخوار افزود: تعداد ۱۴۵ هزار از کودکانی که از سوی وزارت بهداشت و درمان به عنوان کودکان کم رشد معرفی شده بودند، از این تعداد ۱۲۵ هزار در دهک درآمدی یک تا هفت قرار داشتند که مشمول دریافت یارانه مازاد شدند که برای کودکان دهک یک تا پنج به ازای هر کودک ماهانه یک میلیون تومان یارانه اضافه به سرپرست خانوار اختصاص مییابد و برای کودکان دو دهک ۶ و ۷ ماهانه ۶۰۰ هزار تومان یارانه مازاد اختصاص مییابد که این رقم علاوه بر یارانه معیشتی ماهانه است که باید صرف خرید اقلام غذایی شود تا نمودار رشد کودک به وضعیت نرمال و طبیعی برگردد.
عسگریان گفت: در حال حاضر ۱۲۵ هزار کودک از خانوارهای دهک یک تا هفت قرار دارند که نمودار رشد این کودکان کمتر از حد طبیعی است و یارانه اضافه به آنها داده میشود تا صرف خرید اقلام اساسی برای رشد کودک شود.
معاون امور رفاهی وزیر تعاون همچنین در مورد مادران باردار و دارای کودک شیرخوار گفت: ۲۷ هزار مادر باردار و دارای کودک شیرخوار تا دو سال معرفی شدهاند که از این تعدا ۲۲ هزار مادر مشمول یارانه مازاد قرار گرفته و علاوه بر یارانه معمولی معیشتی، ماهانه ۴۰۰ هزار تومان به مادران دهک یک کمدرآمدی جامعه پرداخت میشود تا مواد موردنیاز مادر در ایام شیردهی تا دو سال در اختیار آنها قرار گیرد و به این ترتیب از سوءتغذیه مادر شیرده و کودک شیرخوار جلوگیری شود.
وی افزود: این طرح در قدم اول در ۸ استان اجرا میشود که از ۲۷ هزار مادر معرفیشده تعداد ۲۲ هزار مادر در دهک یک کمدرآمدی بودند و مشمول این طرح شدند.
عسگریان این را هم تأکید کرد: سیاست دولت این است که در کنار یارانه معیشتی و کالابرگ الکترونیکی، کودکانی که در سن رشد قرار دارند و نمودار رشد آنها کمتر از حد طبیعی است، با یارانه مازاد حمایت شوند. همچنین مادرانی که باردار هستند و یا دارای کودک شیرخوار هستند و در دهک یک کمدرآمدی قرار دارند، مورد حمایت مؤثر دولت قرار گیرند تا به این ترتیب از سوءتغذیه این مادران و کودکان به نحو مؤثر جلوگیری شود.
جزئیات یارانه معیشتی تغذیه یک میلیونی کودکان
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان از آغاز طرح ارتقای امنیت غذایی کودکان خبر داد و گفت: کودکان زیر ۵ سال نیاز به حمایت شناسایی میشوند و برای دهک یک تا پنج به ازای هر کودک ماهانه یک میلیون تومان و برای دهکهای شش و هفت ماهانه ۶۰۰ هزار تومان حساب سرپرست خانوار شارژ میشود.
مریم کوشکی صبح امروز در حاشیه اجرای طرح ارتقای امنیت غذایی کودکان در خانه بهداشت این شهرستان، اظهار کرد: طرح ارتقای امنیت غذایی کودکان پس از ارسال پیامک و شارژ کارتهای سرپرستان خانوارهای ۷ دهک اول دارای کودکان ۶ تا ۵۹ ماهه آغاز شده است.
وی افزود: این برنامه با هدف بهبود وضعیت تغذیه و رشد و همچنین کاهش سوء تغذیه در کودکان ۶ تا ۵۹ ماهه اجرا میشود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه در این طرح کودکان شناسایی شده بر اساس شاخصهای بهداشتی و مراقبتی توسط خانهها و مراکز بهداشتی، توسط وزارت رفاه، کار و امور اجتماعی استحقاق سنجی میشوند، گفت: موارد تایید شده در این راستا، تحت پوشش طرح ارتقا امنیت غذایی کودکان قرار میگیرند.
کوشکی عنوان کرد: این خانوارها در راستای بهبود تغذیه کودک خود میتوانند سبد کالایی تعیینشده توسط انستیتو تغذیه وزارت بهداشت را تا سقف ریالی تعیینشده رایگان خریداری کنند.
وی ادامه داد: بر اساس این طرح، اعتبار حساب سرپرستان خانوار دهک یک تا پنج دارای کودک زیر ۵ سال شناسایی شده بر اساس شاخصهای بهداشتی و مراقبتی، به ازای هر کودک ماهانه یک میلیون تومان شارژ میشود که این رقم برای دهکهای ششم و هفتم ۶۰۰ هزار تومان است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان خاطرنشان کرد: این اعتبار صرفا برای خرید ۱۶ قلم کالا اعم از مواد لبنی، پروتئینی، میوه، سبزیجات، غلات و حبوبات تعریف شده و قابلیت نقد کردن ندارد.
کوشکی عنوان کرد: تمامی کودکان تحت پوشش این برنامه، از خدمات مشاوره تغذیه به صورت رایگان بهرهمند میشوند و مراقبان سلامت باید جلسات آموزش گروهی را به صورت ماهیانه برای مادران کودکان تحت پوشش برنامه برگزار کنند.
وی یادآور شد: مراقبان سلامت و بهورزان به صورت ماهیانه، مراقبت کودکان و پایش رشد آنها را انجام داده و کارشناسان تغذیه نیز بر حسن انجام مراقبتها و پیگیری کودکان نظارت میکنند و در صورت عدم بهبودی و یا عدم همکاری سرپرست خانوار در انجام مراقبتهای روتین، کودک از لیست افراد تحت پوشش برنامه حمایتی حذف و کودکان جدید جایگزین میشوند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: این برنامه موجب تقویت مراقبتهای کودکان و هدفمند سازی یارانه ها نیز میگردد.
منبع: اقتصادآنلاین