به گزارش سایت خبری پرسون، بعد از اعلام نتایج احراز صلاحیتها توسط هیئتهای نظارتی بود که جبهه اصلاحات در قالب بیانیه آب پاکی را بر روی دست فعالان انتخاباتی ریخت و اعلام کرد این جبهه لیست نخواهد داشت اما تحت شرایطی این اختیار را به هیات های استانی داده که درباره ارائه لیست تصمیم بگیرند.
در این میان برخی احزاب اصلاحطلب همچنان به دنبال بررسی شرایط برای ارائه لیست هستند یا از کاندیداهای اصلاح طلب حمایت کنند. چنانچه به پیشنهاد دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی قرار شده این حزب « صرفا در حوزههایی از انتخابات مجلس شورای اسلامی فعال باشد که نامزد حزبی یا نامزدی با سوابق روشن و قابل دفاع اصلاحطلبانه تایید صلاحیت شده باشند.»
حزب اعتماد ملی نیز در انتخابات آینده راه کارگزاران سازندگی را در پیش گرفته، نکتهای که اسماعیل گرامی مقدم در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین به آن اشاره کرده و از بررسی شرایط برای ارائه لیست یا حمایت از کاندیدا در حوزه های انتخابیه خبر داده است.
در ادامه گفتگو با اسماعیل گرامی مقدم، سخنگوی حزب اعتماد ملی را میخوانید:
****
*آقای گرامی مقدم! راهبرد جبهه اصلاحات برای انتخابات پیش رو اعلام شد، تصمیم نهایی حزب اعتماد ملی برای انتخابات چیست؟
جبهه اصلاحات موضع خود را اعلام کرده که اجماعی نبوده بنابراین احزابی هم با آن موضع مخالف بودند اما در مجموع کل جبهه اصلاحات است که رأی اکثریت را آورده است. احزاب دیگر که هر کدام تمایل داشته باشند و نامزدهای آنها در صحنه باشند، حتماً حمایت میکنند.
حزب اعتماد ملی نیز تصمیم نهایی خود را دوشنبه هفته آینده یعنی بعد از اعلام نتیجه اعتراضات، خواهد گرفت اما آنچه در دفتر سیاسی حزب به تصویب رسیده و باید در شورای مرکزی به بحث گذاشته شود این است که در هر حوزه انتخابیهای که حزب اعتماد ملی نامزد اصلاحطلب یا مستقلی حضور داشته باشد، بنا دارد که از آن افراد حمایت و پشتیبانی کند و لیست بدهد.
در حوزه انتخابیه تهران هم تیمی در حال بررسی نامزدهای اصلاحطلب تهران هستند، اگر به جمعبندی برسند که امکان ارائه لیست وجود دارد، لیست خواهند اما چنانچه این امکان وجود نداشته باشد، براساس تحقیقات و اطلاعاتی که این کمیته بدست خواهد آورد و در شورای مرکزی ارائه خواهد داد، آن وقت تصمیم خواهد گرفت که در تهران لیست بدهد یا خیر.
حزب کارگزاران، ندای ایرانیان و حزب اسلامی کار احتمالاً با یکدیگر ائتلاف خواهند کرد
*امکان دارد که حزب اعتماد ملی با سایر احزاب اصلاحطلب از جمله کارگزاران سازندگی، ندای ایرانیان و حزب کار به صورت ائتلافی لیست بدهند؟
ما در حال بررسی هستیم و احتمالاً در حوزه انتخابیهای که نامزد هست، چندین حزب اعم از کارگزاران، ندای ایرانیان و حزب اسلامی کار که احتمالاً با یکدیگر ائتلاف خواهند کرد و همچنین اگر احزاب دیگری که داخل جبهه اصلاحات هستند اما در داخل حوزه انتخابیه به صورت تک صندلی نامزد دارند، از آنها حمایت خواهیم کرد.
همچنین امکان دارد در حوزهای ائتلاف ما به تعداد ۱۵،۱۶ و ۲۰ نفر برسد. ضمن اینکه مصوبه جبهه اصلاحات هم گفته در استانها به مصوبه راهبرد عمل خواهیم کرد که بنابر مصوبه مذکور اگر دو سوم احزاب آن استان به نامزدی رأی بدهند، جبهه اصلاحات آن استان از نامزد مذکور حمایت خواهد کرد.
در مجموع با بررسیهایی که انجام میدهیم احتمال اینکه در حوزههایی که تک نامزد داریم، لیست ارائه بدهیم و بگوییم این نامزدها مورد حمایت این چند حزب اصلاحطلب خواهد بود. در مودر تهران هم در حال بررسی و جمعآوری اطلاعات هستیم.
۲۰ الی ۳۰ اصلاح طلب در صحنه انتخابات باقیمانده اند
*وزارت کشور اعلام کرده بیش از ۱۵۰۰ نامزد اصلاحطلب تایید صلاحیت شدند، این نامزدهای از اصلاحطلبان ریشهدار هستند و یا بنابر خود اظهاری اصلاحطلب خوانده میشوند؟
اینکه کسی در فرم خود اعلام کند اصلاحطلب است مورد استقبال ما اصلاحطلبان قرار میگیرد اما ما چنین اطلاعاتی نداریم و وزارت کشور هم ارائه نکرده است اما کسی که باید بگوید کدام نامزد اصلاحطلب است، احزاب اصلاحطلب هستند که تعیین میکنند کدام نامزد اصلاحطلب است یا خیر، صرفاً بدون اینکه پیشینه فردی مورد بررسی قرار بگیرد، نمیتواند بگوید من اصلاحطلب هستم و به همین دلیل است که حزب اعتماد ملی، کارگزارن و ندای ایرانیان در تهران در حال بررسی اصلاعات نامزدهایی هستند که صلاحیت آنها تایید شده است، بنابراین این اصلاحطلبان هستند که باید تشخیص بدهند، نامزدی اصلاحطلب است یا خیر، ضمن اینکه میشود از او حمایت کرد یا خیر، اینکه وزارت کشور افرادی را تایید کرده بسیار خوب است اما به این معنی نیست که احزاب اصلاحطلب و یا جبهه اصلاحات از آن فردی که میگوید من اصلاحطلب هستم حمایت کنند چراکه یکی از مسائلی که ما داریم بحث رأیآوری است، شناخت حوزه انتخابیه از آن فرد اهمیت دارد.
بنابراین ما نمیتوانیم از هر کسی که گفت من اصلاحطلب هستم، رأی هم ندارد و کسی هم او را نمیشناسد، حمایت کنیم، لذا فکر میکنم این غلط اندازی و پوشاندن ردصلاحیت گسترده چهرههای اصلاحطلب است، از اینرو میخواهند وانمود کنند که اصلاحطلبان قادر به ارائه لیست هستند، در صورتی که چنین چیزی وجود ندارد.
آنچه ما بعد از تایید صلاحیتها و اعلام نظرهای هیئتهای اجرایی بررسی کردیم به این نتیجه رسیدیم که اصلاحطلبان در ۱۷۹ صندلی امکان رقابت دارند.در مرحله بعدی که هیئتهای نظارت به صورت گسترده ردصلاحیتها را ادامه داد از این ۱۷۰ نفر حدود ۲۰ الی ۳۰ نفر باقی مانده که آنها هم یا عضو حزب اصلاحطلب هستند یا به اصلاحطلبی مشهور هستند. اما با این حال احزابی مانند اعتماد ملی که به دنبال حفظ نهاد انتخابات هستند، تلاش میکنند که مشاهده کنیم در نتیجه اعلام صلاحیتها که ۱۹ بهمن اعلام میشود آیا میتوانیم افراد دیگری را در لیست قرار دهیم و از آنها حمایت کنیم یا خیر.
*پیشبینی شما از رفتار شورای نگهبان به چه صورت است؟
بله، به رفتار شورای نگهبان امیدوار هستیم کما اینکه شنیده میشود تعداد دیگری از نامزدهایی که صلاحیت آنها رد شده بود، تایید شوند اما در هر صورت این انتخابات، انتخاباتی نیست که معیارهایی که رهبری گفتند را داشته باشد و رقابت بسیار کمتر شده است.
همچنین اگر شورای نگهبان همان اصلاحطلبانی که ثبتنام کرده بودند را تایید میکرد نرخ رقابت افزایش پیدا میکرد و احتمالاً مشارکت هم حدود ۱۵ الی ۲۰ درصد افزایش پیدا میکرد اما اگر قرار باشد شورای نگهبان به همین منوال فقط نامزدهای یک جریان را تأیید کند و رقابت درون جناحی میان اصولگرایان شکل بگیرد، فکر نمیکنم انتخاباتی با درصد بالای مشارکت شکل بگیرد.
منبع: خبرآنلاین