به گزارش سایت خبری پرسون، این روزها خرید مبلمان جدید و با کیفیت خوب گران تمام میشود که با توجه به شرایط اقتصادی جامعه، خیلیها توان تهیه آن را ندارند. در عین حال مبلمان از اجزای اساسی در دکوراسیون منازل به شمار میرود که ممکن است بعد از چند سال استفاده، بر اثر ضربه و نشستن زیاد، فوم یا اسفنج آن، خراب شود یا کلاف و چارچوب مبل آسیب ببیند و بشکند یا این که رنگ پارچه تغییر کند. در این میان، تعمیر مبل میتواند گزینه خوبی برای حفظ بودجه خانوار باشد. درواقع، این روزها که قیمت مبلمان نو نسبت به سالهای گذشته چندبرابر شده است، میتوان با پرداخت هزینه کمتر، مبلمان خود را تعمیر و نونوار کرد.
اما نکته مهم آن است که با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه ساخت مبل مانند چوب و فوم و اسفنج و پارچه، تقلب در بازار تعمیرات مبل زیاد شده است. ما در ادامه با علی رضانژاد، کارشناس تعمیر مبل، درباره تقلبهایی که ممکن است در بازار تعمیر مبل صورت بگیرد، همچنین درباره هزینه تعمیر مبل و نکاتی که باید هنگام تعمیر مبل مورد توجه داشت، صحبت کردهایم.
در ابتدا بگویید چه مبلی را میشود تعمیر کرد؟
تقریبا هر مبلی را میشود تعمیر کرد، حتی اگر اسکلت مبل شکسته شده باشد. اما اگر خوردگی و شکستگی مبلی زیاد باشد آن را نمیشود تعمیر کرد و درواقع تعمیر آن به صرفه نیست.
متقاضیان تعمیر مبل بیشتر چه کسانی هستند؟
خب بیشتر قشر متوسط و ضعیف که توان خرید مبلمان نو ندارند، مشتری ما هستند اما ما مشتریهایی هم داشتهایم که چون مبلمان یادگاری مادر و پدرشان بوده آن را برای تعمیر به ما سپردهاند.
تعمیر مبل به صرفه است؟
همانطور که اشاره شد به خاطر گرانی مبل، برخیها ترجیح میدهند داشتههای خود را نگه دارند و تعمیر کنند. در حال حاضر استدلال خیلیها این است که اگر مبلمان مستعمل خود را بفروشند دیگر نمیتوانند دوباره مانند آن را بخرند. این حرف درستی است چون در برخی مدلهای مبلمان مثلا اگر مبلمانی مدل گوشواره باشد یا منبتکاری شده باشد، باید بالای ۱۰۰ میلیون تومان پول برای خرید مشابه آن پرداخت کرد. از طرف دیگر، برخی کارهای قدیمی به لحاظ کیفیت اصلا قابل مقایسه با کالاهای امروزی نیستند و به نحوی میشود گفت نظیر ندارند. به همین دلیل برخی ترجیح میدهند که مبلمان خود را تعمیر کنند و برایشان به صرفه است.
وضع بازار تعمیر مبل این روزها چگونه است؟
بازار ما نسبت به سال گذشته خوب نیست اما با این حال بازار تعمیرات مبل خیلی بهتر از بازار نو است و کار همیشه هست.
تعمیر مبل چقدر هزینه برمیدارد؟
مواد اولیه تولید مبلمان بسیار متنوع است و قیمتها هم مختلف است. اما به طور کلی کسی که میخواهد مبلمان خود را تعمیر کند باید هزینه تعویض پارچه، هزینه رویهکوبی، هزینه تعویض فوم و اسفنج و هزینه تعمیر چوب و رنگکاری آن را پرداخت کند. در نهایت، دستمزد تعمیرکاران هم به این موارد اضافه میشود.
قیمت و دستمزد تعمیر مبل مشخص است؟
خیر، قیمتها به نوع مبلمان و میزان کاری که نیاز دارد و همچنین هزینههایی که برای تعمیر لازم است پرداخت شود، بستگی دارد. اما به طور کلی، ارزانترین تعمیرات مبل مربوط به مبلمان استیل است که پشت کار ثابت است. در مورد مبلمان راحتی مانند مبلمان راحتی مالزی و چستر چون کار زیادی میبرند و پارچه زیادی مصرف میشود، هزینه تعمیرات به نسبت بیشتر تمام میشود. تعمیر مبلمان کلاسیک هم که چوب بیشتری دارند و منبت دارند کار سنگینتری است و بالطبع هزینه بیشتری میطلبد.
چه تخلفاتی در بخش تعمیرات مبل ممکن است رخ دهد؟
متاسفانه تخلفات در این بخش زیاد است. چون بر روی کار نهایی، پارچه کشیده میشود ممکن است هر تخلفی رخ دهد و مشتری بعدها متوجه آن شود. برای مثال، به مشتری عنوان میشود که اسفنج ۳۰ کیلویی یورتان که بهترین نوع اسفنج است، برای تعمیر مبل استفاده خواهد شد اما به جای آن اسفنج ۱۷ کیلویی که ارزانترین نوع اسفنج است، استفاده میشود. فومهای موجود در بازار هم در درجههای مختلف یک، دو و سه به فروش میروند. علاوه بر استفاده از فوم با کیفیت پایین، ممکن است تعمیرکار تقلب کند و از فوم دست دوم استفاده کند. یکی دیگر از تخلفات این است که رنگ اکلیلی بیکیفیت استفاده شود یا تعمیرکار زیر کار را خوب درنیاورد و ترک و شکستگی مبلمان رفع نشود.
برای کسانی که این روزها قصد تعمیر مبلمان خود را دارند چه توصیهای دارید؟
با اینکه ما تعمیرکار هستیم و هر چه میزان تعمیرات بیشتر باشد ما خوشحالتر میشویم اما همواره به اطرافیان و آشنایان خود تاکید کرده و میکنیم که در وهله اول مبل ارزان نخرند. مبل ارزان، ممکن است حتی تا ۶ ماه هم دوام نیاورد چون مواد اولیه مبلمان ارزان بیکیفیت است. در مبلمان ارزان، چوبی که استفاده میشود مقاوم نیست و زود خراب میشود. همچنین از اسفنج بیکیفیت استفاده میشود که در زمان کم، صاف میشود و مبلمان نیاز به تعمیر پیدا میکند. بعد از آن اگر قصد تعمیر مبل خود را داشتند حتما به تعمیرکاران مجاز و کاربلد و خوشنام مراجعه کنند.
در هنگام تعمیر مبل این موارد را جدی بگیرید:
- خودتان به تنهایی به تعمیر یا ترمیم مبل اقدام نکنید. همچنین، به هیچ وجه، کار را به دست افرادی که تجربه و مهارت کافی ندارند نسپارید چرا که این کار نیاز به تخصص و تجربه کافی دارد.
- قبل از سپردن مبل برای بازسازی و تعمیر، حتما جواز کسب تعمیرکار را ببینید. اگر شما مبل خود را به مرکز تعمیرات مبلی میدهید که فاقد جواز کسب است در صورتی که کار با مشکل مواجه شود نمیتوانید از طریق اتحادیه پیگیری کنید.
- از تعمیرکار یا مجموعه تعمیرات بخواهید تا به شما کاتالوگی از نمونه کارهای قبلی خود را نشان دهند.
- قیمت بالا تضمینکننده کیفیت عالی تعمیر مبل نیست اما قیمت پایین میتواند نشان کیفیت پایین باشد.
- در تعمیرات تخصصی مبلمان، ابتدا باید به طور کامل مبلمان کارشناسی شده و مشخص شود که برای تعمیر آن به چه مقدار مواد اولیه نیاز است و اصلا چارچوب مبل قابل تعمیر است یا خیر.
- قبل از ارسال مبل به مرکز تعمیرات دقت کنید حتما توافقهای لازم را داشته باشید تا در آخر کار مشکلی در این زمینه برای شما ایجاد نشود. قبل از آنکه تعمیرات مبل را آغاز کنید باید درباره قیمت و هزینههای آن با مرکز تعمیرات به توافق برسید.
- تمام هزینه تعمیر مبل را ابتدا پرداخت نکنید و وقتی کار کامل شد و آن را تحویل گرفتید، پول را پرداخت کنید.
- با توجه به افزایش تقلب در مواد اولیه، حتما در جریان همه مراحل تعمیر مبل باشید. یا به صورت حضوری مراجعه کنید یا از تعمیرکار بخواهید از تمام مراحل تعمیر، به طور مرتب برای شما عکس و فیلم ارسال کند.
- در فاکتور حتما تاریخ تحویل کار قید شود.
- خوشقول باشید. اگر تعمیرکار، کار را به موقع و با کیفیت آماده کرد، آن را به موقع تحویل بگیرید. مراقبت از سفارشاتی که تمام شده است، هزینه اضافهای برای تعمیرکار دارد. افزون بر آن، ممکن است کار به مرور زمان آسیب ببیند و شما مجبور به تعمیر دوباره شوید.
منبع: همشهری آنلاین