حفاظت و مرمت بافت تاریخی همدان

عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی‌سینا گفت: باید به مالکان بافت های قدیمی، بسته های تشویقی برای تعمیر و مرمت بافت های فرسوده قرار داده شود.
تصویر حفاظت و مرمت بافت تاریخی همدان

به گزارش سایت خبری پرسون، دکتر محمدسعید ایزدی با بیان اینکه باید به حفاظت و مرمت از بافت تاریخی باور داشته باشیم، اظهار کرد: اگر با محیط و بافت و شهر تاریخی مواجه هستیم و می‌خواهیم به حفاظت آن فکر کنیم باید ابتدا آن را بشناسیم تا راه حل کارآمدی برای حفاظت داشته باشیم.

وی ادامه داد: میراث فرهنگی از سه وجه اصلی میراث کالبدی، میراث معنوی و میراث طبیعی تشکیل شده است و در بافت تاریخی همدان هر سه وجه وجود دارد.

ایزدی اضافه کرد: ۱۰ عنصر سازنده سازمان فضایی اجتماعی در بافت تاریخی شهر همدان وجود دارد که محلات تاریخی و مراکز محلات (چمن‌ها)، بازار و عناصر متشکله، رودخانه‌ها، چشمه‌ها، تپه هگمتانه، تپه مصلی، میدان مرکزی شهر و خیابان‌های شش‌گانه، آرامگاه‌ها، مزار و امامزاده‌ها و مساجد کلیساها و کنیسه‌ها را شامل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه منظر تاریخی، طبیعی شهر همدان مشتمل بر رود دره‌ها و کوه الوند است، افزود: دهه‌ها است که محله در نظام برنامه‌ریزی شهری فراموش شده در حالی که مفهوم محله بر پایه دسترسی بوده است.

ایزدی با بیان اینکه بازخوانی طرح محلات همدان باید یک بار دیگر انجام شود، گفت: مسئله شهر تاریخی همدان صرف کالبد نیست که البته مورد بی مهری قرار گرفته است بلکه ویژگی‌های دیگری نیز دارد که باید به آن توجه کرد. این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه بازار همواره عرصه رویدادهای مهم بوده است، اظهار کرد: عرصه‌های جدیدی که در دوره معاصر با آنها مواجه هستیم مانند میدان مرکزی شهر همدان همواره بستر رویدادهای مختلف بوده‌اند بنابراین برای حفاظت از بافت تاریخی باید نهادی پایه ریزی شود که نمایندگان مردم در آن حضور داشته باشند.

وی در ادامه مطرح کرد: تهیه اسناد راهبردی و تدوین بسته‌های حمایتی و تشویقی برای مالکان بافت قدیم از موارد مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد، به عنوان مثال برای نوسازی تسهیلات وجود دارد اما برای تعمیر و مرمت بسته تشویقی وجود ندارد.

منبع: مهر

586795

سازمان آگهی های پرسون