به گزارش سایت خبری پرسون، زاهدحمزه ندرت زهی روز یکشنبه با بیان اینکه سراوان به عنوان زادگاه خورشید ایران در تدارک پذیرایی از مهمانان نوروزی است، اظهار کرد: به منظور ساماندهی خدمات سفرهای نوروزی ۱۴۰۳ اولین جلسه ستاد خدمات سفر با حضور اعضای ستاد و به ریاست فرماندار این شهرستان برگزار و مقرر شد هر یک از دستگاههای اجرایی موظف به انجام امورات محوله جهت ارائه خدمات به مسافران نوروزی باشند.
وی افزود: سال گذشته و در نوروز ۱۴۰۲ حدود ۶ هزار و۴۱۰ نفر از آثار و ابنیههای تاریخی و گردشگری سراوان بازدید کردند که پیشبینی میشود این رقم امسال با افزایش روبهرو شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سراوان با اشاره به اینکه این شهرستان دارای ۲۷۶ اثر تاریخی شناسایی شده و ۷۵ اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور است، گفت: مصوبات این جلسه، نصب سیاهچادر و برپایی غرفه فروش محصولات صنایعدستی در ورودی شهر، نصب سیاهچادر و اسکان تیمهای خدماترسانی در میدان فرمانداری جهت مراسم استقبال از سال نو و برپایی سفره هفتسین است.
به گفته وی؛ سراوان در سیستان و بلوچستان که به زادگاه خورشید ایران اولین نقطهای که خورشید طلوع میکند شهرت دارد و دارای آثاری تاریخی، مناطق گردشگری و صنایعدستی فراوانی است که هر ساله پذیرای گردشگران داخلی و خارجی بیشماری است.
ندرت زهی بیان کرد: روستای جهانی کلپورگان که در آن سفال بدون استفاده از چرخ و با دست توسط بانوان هنرمند بلوچ به صورت ماهرانه ساخته میشود نیز یکی از نقاط گردشگری در سراوان است که در فصول مختلف سال گردشگران زیادی دارد.
وی تاکید کرد: نخلستانهایی که نهر آب از میان آن میگذرد، قلعههای باستانی، مساجد، مدارس، تپه و آبشارهای گوناگون در اقصینقاط سراوان از دیگر جاذبههای گردشگری این منطقه به شمار میرود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سراوان ادامه داد: مسجد جامع دزک با قدمت هزارساله و بیش از ۵۰ سنگنگاره شناساییشده باستانی در شهرستان سراوان باعث شده که این شهرستان، لقب سرزمین نخل و نگاره را به خود اختصاص دهد.
وی افزود: تاکنون بیش از ۳۸۰ اثر تاریخی مربوط به دوران پیش از تاریخ و اسلامی در این سراوان شناسایی شده که این آثار شامل سنگنگارههای چندهزارساله، تپه، مقبره، قبرستانهای تاریخی است که طبق شواهد به جا مانده از دوران گذشته حکایت از سکونت انسان در هزارههای پیش از تاریخ در این منطقه دارد.
منبع: ایرنا