آیا سن در مصاحبه دکتری تاثیری دارد؟

مصاحبه دکتری می‌تواند یک مصاحبه سرنوشت‌ساز و استرس آور باشد، افرادی که سن بالایی دارند و دیرتر برای تحصیل در مقطع دکتری اقدام کرده‌اند بیشتر با این سؤال مواجه می‌شوند که تاثیر سن در مصاحبه دکتری به چه صورت است؛ در این قسمت به تاثیر سن در مصاحبه می‌پردازد.
تصویر آیا سن در مصاحبه دکتری تاثیری دارد؟

به گزارش سایت خبری پرسون، مصاحبه دکتری یکی از مهم‌ترین و سرنوشت‌ساز‌ترین مصاحبه‌ها است، یکی از سوالاتی که متقاضیان دکتری نسبت به این مصاحبه دارند تاثیر سن است، در این قسمت به این سوال جواب خواهیم داد که آیا سن در مصاحبه تاثیری دارد؟

* داوطلبان نگران تاثیر سن در مصاحبه دکتری نباشد

شرایط سنی در مصاحبه دکتری به طور کلی مولفه چندان مهمی نیست یعنی افراد با هر سنی می‌توانند شرکت کنند و تنها در برخی از موارد برای عضویت در هیأت علمی و توانایی فرد برای حضور مستمر در کلاس‌ها پرسیده می‌شود. اما برخی از رشته‌ها و دانشگاه‌ها ممکن است شرایط سنی خاصی داشته باشند. در کل داوطلبان لازم نیست نگران تاثیر سن در مصاحبه دکتری باشند و تنها کافی است به مسؤول مصاحبه نشان بدهند که توانایی و زمان کافی برای انجام فعالیت‌های این مقطع را دارند.

مصاحبه دکتری می‌تواند یک مصاحبه سرنوشت‌ساز و استرس آور باشد. افرادی که سن بالایی دارند و دیرتر برای تحصیل در مقطع دکتری اقدام کرده‌اند اغلب با این سوال مواجه می‌شوند که تاثیر سن در مصاحبه دکتری به چه صورت است یا این که آیا هنوز شانس پذیرش در این مقطع را دارند یا خیر؟ اطلاع از شرایط سنی برای شرکت در این مصاحبه و پذیرش در این مقطع بسیار مهم است.

شرایط سنی و تاثیر سن در مصاحبه دکتری تنها در برخی از موارد خاص، رشته‌ها و دانشگاه‌های مشخص اهمیت بسیار ناچیزی دارد. در صورتی که افراد سن بالاتر این شرایط را شناخته و بتوانند برای اثبات شایستگی خود به اندازه داوطلبان جوان‌تر اقدام کنند، می‌توانند این مولفه را از لیست خود حذف کنند تا مسؤول مصاحبه توانایی‌های آن ها را بدون در نظر گرفتن سن بررسی کند.

* تاثیر سن در مصاحبه دکتری

یکی از سوالاتی که در مصاحبه دکتری از افراد پرسیده می‌شود، درباره سن و سال تولد آنها است. این موضوع باعث می‌شود تا این سوال در ذهن افراد به وجود بیاید که آیا سن فرد در مصاحبه دکتری تاثیری دارد؟ یا تاثیر سن در مصاحبه دکتری تا چه حد است؟ در راستای اهمیت این موضوع و این که بسیاری از افراد به دلیل بالا رفتن سن خود به دلیل گپ تحصیلی بالا اعتماد به نفس خود را از دست داده و برای مصاحبه دکتری خود استرس زیادی دارند، در ادامه این بخش به تاثیر سن در مصاحبه دکتری پرداخته شده است.

* سن فرد هیچ تاثیری در مصاحبه دکتری او نخواهد داشت

در ابتدا باید گفت که پرسیدن سن داوطلب در مصاحبه تنها برای آشنایی بیشتر با فرد بوده و در واقع سن فرد هیچ تاثیری در مصاحبه دکتری او نخواهد داشت. در برخی موارد خاص، ممکن است که اساتید مسؤول مصاحبه به دنبال افراد کم سن و سال‌تر باشند تا به عنوان عضو فعال هیأت علمی مشغول به کار شوند. یا این که ممکن است دستاوردهای آنها با توجه به سن و سالشان برای مسؤول مصاحبه مهم باشد.

شرایط سنی جذب هیأت علمی برای برخی از رشته‌ها مانند رشته‌های پزشکی به نسبت سایر رشته‌ها اهمیت بیشتری دارد. به طور مثال افرادی که بیشتر از ۴۵ سال سن داشته باشند، برای مصاحبه دکتری در رشته پزشکی شانس بسیاری کمی داشته و نمی‌توانند پذیرش این رشته را دریافت کنند. اما در حالت کلی سن افراد محدودیتی برای آن ها ایجاد نکرده و تمامی داوطلبان با توجه به میزان دانش و مهارت‌های خود شانس پذیرش در این مصاحبه را خواهند داشت.

* شرایط سنی مصاحبه دکتری

همان طور که اشاره شد، تاثیر سن در مصاحبه دکتری تقریبا برابر با صفر است. اما شرایط سنی مصاحبه دکتری می‌تواند باتوجه به موقعیت داوطلبان متفاوت باشد. یکی از مواردی که شرایط سنی در آنها تاثیر گذار است و در بخش قبل به آن اشاره شد، عضویت فرد در هیأت علمی دانشگاه است. اما به غیر از این مورد هم شرایط سنی مصاحبه دکتری در پذیرش دانشجو تاثیری دارد یا خیر؟ در ادامه این بخش به تاثیر سن در مصاحبه دکتری و شرایط سنی مصاحبه دکتری بیشتر پرداخته شده است.

یکی از مواردی که شرایط سنی مصاحبه دکتری را مهم کرده و باعث می‌شود تا مسؤولان مصاحبه درباره سن و سال داوطلب سوال کنند، توانایی حضور مستمر و مفید آنها در کلاس‌های مقطع دکتری است. ممکن است افرادی که سن بالاتری دارند، به دلیل مشغله کاری و مشکلات خانوادگی توانایی حضور در کلاس‌ها را نداشته باشند و به همین دلیل مسؤول مصاحبه درباره سن آنها سوال می‌پرسد. اما اگر فرد به آن ها اطمینان بدهد که قادر به شرکت در کلاس‌ها خواهد بود، مولفه‌های مربوط به تاثیر سن از بین می‌رود.

* مهم ترین ملاک پذیرش دانشجو در مصاحبه دکتری

در کل می‌توان گفت که چه در واحدهای دانشگاه آزاد و چه در دانشگاه‌های دولتی، شرایط سنی مصاحبه دکتری تاثیر خاصی بر روی پذیرش افراد ندارد. افرادی که کم سن هستند در صورت اثبات داشتن مهارت‌های لازم و دانش کافی پذیرش شده و افرادی که سن بالاتر هستند، می‌توانند نشان بدهند که توانایی عضویت در هیأت علمی و حضور در کلاس‌ها را خواهند داشت، مهم‌ترین ملاک پذیرش دانشجو در مصاحبه دکتری، توانایی و دانش وی است.

هنگامی که در مصاحبه دکتری درباره سن افراد سوالی پرسیده می‌شود، بهترین کار این است که فرد بدون طفره رفتن و با اعتماد به نفس سن خود را اعلام کند. باید در نظر داشت که سن افراد مولفه و فاکتور چندان مهمی نبوده و شرایط سنی مصاحبه دکتری برای پذیرش افراد اهمیت چندانی ندارد. بنابراین بهترین مشاوره تاثیر سن در مصاحبه دکتری برای افرادی که کمی سنشان بالا رفته است این است که اعتماد به نفس داشته باشند و تلاش کنند تا به مسؤول مصاحبه نشان بدهند که شایستگی، توانایی و دانش لازم برای پذیرش در مقطع دکتری را دارند.

این موضوع را باید در نظر داشت که بسیاری از دانشجویان و داوطلبان مقطع دکتری، افرادی هستند که مقطع کارشناسی ارشد خود را مدت‌ها پیش به اتمام رسانده اند. وجود گفت‌و‌گوی تحصیلی بسیار زیاد بین مقطع کارشناسی ارشد و دکتری اصلا موضوع عجیب یا جدیدی نبوده و به فراوانی مشاهده می‌شود. بنابراین داوطلبانی که گفت‌و‌گوی تحصیلی بالایی دارند و سنشان کمی بالا رفته است، احتمالا با بسیاری از افراد سن و سال خود نیز در حال رقابت هستند. به همین دلیل جای نگرانی درباره تاثیر سن در مصاحبه دکتری و شرایط سنی مصاحبه دکتری نیست.

یک نکته ای که برخی از داوطلبان در برخی از رشته‌ها باید به آن توجه کنند، شرایط سنی مربوط به رشته آنها است. در دفترچه آزمون دکتری، برخی از شرایط مربوط به سن داوطلبان برای رشته‌های خاص مانند رشته‌های پزشکی یا معارف اسلامی درج شده است. داوطلبان باید با توجه به رشته مورد نظر و دانشگاه منتخب خود، شرایط سنی تعیین شده برای دکتری را بررسی کنند.

سوالات متداول در رابطه با تاثیر سن دانشجویات در مصاحبه دکتری

سوال: تاثیر سن در مصاحبه دکتری چقدر است؟

پاسخ: تاثیر سن در مصاحبه دکتری خیلی زیاد نیست و تنها ممکن است در برخی از شرایط خاص مانند عضویت در هیات علمی به دنبال افراد کم سن و سال باشند.

سوال: شرایط سنی مصاحبه دکتری به چه صورت است؟

پاسخ: افراد در هر سن و سالی می‌توانند در مصاحبه دکتری شرکت کنند. توانایی‌های افراد در این مصاحبه تنها با توجه به مهارت‌ها و دستاوردهای آنها سنجیده می‌شود.

سوال: چگونه باید به سوالات مربوط به سن در مصاحبه دکتری پاسخ داد؟

پاسخ: افرادی که سن بالایی دارند نباید از پاسخ دادن طفره رفته و باید سن و سال خود را با اعتماد به نفس گفته و ثابت کنند که شایستگی پذیرش را دارند.

منبع: فارس

586158

سازمان آگهی های پرسون