به گزارش سایت خبری پرسون، علی خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، هفته گذشته با حضور در برنامه زنده کشیک سلامت که از شبکه سلامت پخش میشد، به پاسخگویی در خصوص شائبههای عرضه اینترنتی دارو پرداخت.
خضریان در این برنامه، در خصوص پشت پرده مخالفتها با عرضه اینترنتی دارو گفت: دستهایی در زمینه انحصار توزیع دارو وجود دارد که اجازه نمیدهند امکان عرضه ضابطهمند دارو به صورت آنلاین فراهم شود و رئیس سازمان غذا و دارو چه از این موضوع مطلع باشد چه نباشد، دارد در چهارچوب مورد نظر این افراد عمل میکند.
این نماینده مجلس درباره فروش آنلاین دارو گفت: عرضه آنلاین دارو باید بر مبنای استانداردهایی که وزارت بهداشت تعیین میکند باشد و با این کار عرضه دارو از داروخانهها به منازل برای مردم تسهیل شود. در واقع سکوها تنها نقش ارسال دارو از داروخانه به منازل را ایفا میکنند و هیچ دخالتی در فروش دارو نخواهند داشت.
خضریان ادامه داد: به عنوان مثال، عزیزی به دلیل کهنسالی یا به دلیل کمبود یک دارویی که در داروخانههای اطراف منزلش نمیتواند آن را پیدا کند، به جای اینکه در شهر به دنبال آن دارو در داروخانهها بچرخد تا دارو را پیدا کند، سفارش دارو را در سامانههای آنلاین انجام میدهد و سکوهای آنلاین، بر مبنای اطلاعاتی که از داروخانهها به آنها ارائه میشود، دارو را از داروخانه، تحت نظارت دکتر داروساز و بر مبنای نسخه الکترونیک، تحویل گرفته و درب منزل به فردی که سفارش دارو را ثبت کرده است تحویل میدهند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این اقدام منجر به این نمیشود که داروهای ممنوعهای نظیر داروهای سقط جنین و داروهای تاریخ مصرف گذشته در اختیار مردم قرار گرفته و منجر به تهدید سلامت مردم شود، گفت: اگر فرضا هم اینگونه باشد، اینگونه داروهایی که درباره آن صحبت میکنیم از طریق همین داروخانهها عرضه میشود و این داروخانهها هستند که دارند این کار را انجام میدهند و این امر ارتباطی به سکوها و عرضه آنلاین دارو ندارد که بیاییم و سکوها را مقصر بدانیم. اگر چنین اتفاقی هم رخ بدهد، مشخص است که کدام داروخانه تخلف کرده است و با آن برخورد خواهد شد.
خضریان در ادامه گفت: علاوه بر این، سکوها بستری را فراهم میکنند که بر اساس آئین نامههای وزارت بهداشت، صرفاً عرضه دارو از داروخانه تا درب منزل متقاضی تسهیل میشود و یک مبلغی را، بر حسب مسافت طی شده، بابت حمل و رساندن دارو دریافت میکنند. چیزی شبیه به تاکسیهای اینترنتی یا پیکهایی که اینترنتی هستند.
وی ادامه داد: بنابراین، سکوها که تنها سرویس حمل دارو هستند، حق ندارند دارو را خارج از سامانه داروخانههای مجوزدار وزارت بهداشت تهیه کنند که ما بخواهیم او را مسئول فروش داروهای تاریخ مصرف گذشته یا داروهای ممنوعه بدانیم و اساساً امکان سفارش دارو در این سامانهها، از شبکهای خارج از داروخانهها وجود ندارد.
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس درباره برخی نگرانیها در زمینه حمل نادرست برخی داروها از سوی سکوهای اینترنتی گفت: جناب آقای دکتر عین اللهی فرمودند که بعضی از داروها ممکن است شرایط خاصی برای حمل داشته باشند. مثلاً نیاز است که در محفظهای که باید سرمای خاصی داشته باشد حمل شوند. و باید بررسی کنید که این سکوهایی که میخواهند دارو را حمل کنند ستانداردهای لازم را دارند یا نه که و اگر نداشتند آن سکو اجازه ندارد آن دارو را حمل بکند تا استانداردهای وزارت بهداشت برایش تأمین بشود.
منبع: مهر