سخنگوی صنعت آب کشور:

کاهش ۱۲ درصدی پرشدگی سد های دریاچه ارومیه

قاسم زاده گفت: ۱۳ سد مهم در حوضه آبریز دریاچه ارومیه وجود دارد که حدود ۲۴درصد پُرشدگی دارند که نسبت به سال گذشته کاهش ۱۲ درصدی را نشان می دهد.
تصویر کاهش ۱۲ درصدی پرشدگی سد های دریاچه ارومیه

به گزارش سایت خبری پرسون، امسال برخلاف پیش بینی ها، بارش های قابل توجهی را در فصل پاییز شاهد نبودیم و بارشهای اخیر نیز درحدی نبوده که نیاز کشاورزی استان را رفع کند.

اگر در فصل زمستان نیز وضعیت به همین شکل ادامه یابد با کاهش بارش ها، کاهش ذخایر برفی، کاهش آب پشت سدها و آب های زیر زمینی همگی دست در دست هم خواهند داد و کشاورزی و کشت پاییزه امسال را با مشکل روبرو خواهند کرد.

کاهش بارش ها و ذخایر آبی منطقه به اندازه ای است که قاسم زاده سخنگوی صنعت آب کشور در آخرین مصاحبه خود در جمع خبرنگاران گفت: ۱۳ سد مهم در حوضه آبریز دریاچه ارومیه وجود دارد که حدود ۲۴درصد پُرشدگی دارند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۲ درصد کاهش را نشان می دهد.

علی دیانتی معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی افزود: بیش از ۵۰۰ هزار هکتار اراضی استان به کشت پاییزه اختصاص یافته است که ۱۰۹ هزار هکتار زیر کشت محصولات پاییزه آبی و حدود ۴۰۰ هزار هکتار زیر کشت محصولات پاییزه دیم قرار گرفته است که ۳۰۳ هزار هکتار ان گندم دیم است.

وی تصریح کرد: محصولات پاییزه آبی شامل گندم، جو، کلزا بوده و محصولات پاییزه دیم شامل گندم، جو، حبوبات، دانه های روغنی و نباتات علوفه ای است ، البته کشت نخود، کاملینا و گلرنگ و علوفه بصورت انتظاری هنوز ادامه دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه در کشت پاییزه ۱۱ هزار تن بذر گندم گواهی شده و ۱۵۷ تن بذر جو توزیع شده است اظهار کرد: در مجموع از سطح زیر کشت محصولات زراعی در قالب طرح جهش تولید در دیم زارها حدود ۳۳ هزار هکتار زیر پوشش بیمه قرار گرفته است.

وی با اشاره به کاهش بارش ها، خاطرنشان کرد: در راستای تغییر الگوی کشت، کاهش مصرف آب و افزایش درآمد مردم، به دنبال جایگزین کردن کشت محصولات کم آب بر با توجه به تغییرات اقلیمی و کاهش رطوبت نسبی منطقه هستیم.

دیانتی ادامه داد: ۳۵ تا ۳۸ درصد کاهش بارشها را شاهدیم که در منطقه ارومیه بیشتر تشدید شده است.

وی گفت: دریاچه ارومیه باید احیا شود، کشاورزی در غیر این صورت از بین می رود و در این زمینه نیازمند همکاری محققان هستیم.

اسماعیل سیمایی، مدیر کل هواشناسی آذربایجان غربی افزود: امسال بارشهای استان نسبت به مدت زمان سال گذشته ۷درصد و نسبت به نرمال ۴۰درصد کاهش یافته است.

وی اشاره به اینکه میانگین بارش استان در پاییز سال جاری ۵۳.۳ میلیمتر است، تصریح کرد: میانگین بارش استان در مدت مشابه سال گذشته ۵۷.۱ میلیمتر و در بلند مدت نرمال ۸۸.۶ میلیمتر است.

سیمایی اظهار کرد: بیشترین مقدار بارش در فصل پاییز امسال مربوط به چالدران با ۸۸ میلیمتر و کمترین مقدار مربوط به ارومیه ۲۲.۹ میلیمتر است.

مدیر کل هواشناسی آذربایجان غربی خاطر نشان کرد: میانگین دمای استان در آذرماه سال جاری ۴.۶ درجه سلسیوس بود که این مقدار نسبت به سال گذشته که ۴.۴ درجه سلسیوس بود، ۰/۲ درجه سلسیوس افزایش و نسبت به نرمال که ۳.۵ درجه سلسیوس می باشد ۱.۱درجه افزایش را نشان می دهد.

وی در خصوص وضعیت بارش های استان در زمستان نیز ادامه داد: بنا به گزارش مرکز ملی اقلیم شناسی بارش استان در زمستان بین ۲۰ تا ۴۰ میلیمتر بیشتر از نرمال پیش بینی می شود.

رستگاری، مدیر عامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی افزود: کل بارش های سال آبی جاری تاکنون میانگین به میزان ۸۷.۲میلی متر بوده است.

وی تصریح کرد: میانگین بارش ها در مدت زمان سال گذشته در کل استان میانگین ۷۳.۲۷میلی متر بوده است.

رستگاری اظهار کرد: در دوره مشابه درازمدت نیز میزان بارش ها استان ، میانگین ۱۰۲.۸میلی متر بود که درصد تغییرات نسبت به دوره مشابه درازمدت کاهش ۱۵.۲ درصدی را نشان می دهد.

با توجه به خشکسالی و بارش های کمتر از نرمال در فصل پاییز و کاهش ذخایر پشت سد ها، لزوم صرفه جویی در آب، استفاده از روش های نوین آبیاری و کشت های جایگزین توصیه می‌شود.

منبع: ایسنا

573705

سازمان آگهی های پرسون