به گزارش سایت خبری پرسون، در پایان معاملات روز پایانی هفته، دماسنج اصلی تالار شیشهای با افت 0.35 درصدی (معادل هفت هزار و 183 واحد از ارتفاع این شاخص) در سطح 2 میلیون و 38 هزار و 883 واحدی قرار گرفت.
کاهش ارتفاع نماگر اصلی تالار شیشهای در حالی اتفاق افتاد که شاخص هموزن بهعنوان نشاندهنده روند عمومی قیمت شرکتهای کوچک و متوسط، عملکردی خنثی را به ثبت رساند. شاخص هموزن بدون هیچ تغییر محسوسی در ارتفاع 702 هزار واحدی باقی ماند.
شاخص کل فرابورس که منعکسکننده سطح عمومی قیمت سهام شرکتهای حاضر در فرابورس است نیز با افت 0.25 درصدی معادل 63 واحد از ارتفاع این شاخص، در پله 24 هزار و 976 قرار گرفت.
بورس تهران در آیینه آمار و ارقام
ارزش معاملات نیز روی میانگین هفتههای اخیر باقی ماند و تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی) در روز چهارشنبه را چهار هزار و 89 میلیارد تومان نشان میداد.
کارشناسان معتقدند تا زمانی که شاخص ارزیابی بورس تهران نتواند در محدودههای بالاتر از پنج همت تثبیت شود، از منظر تابلوخوانی تائیدیه رشد بلندمدتی بازار صادر نشده است. در حال حاضر با قرارگیری ارزش معاملات در کانال چهار هزار میلیاردی، به نظر میرسد بازار هنوز تا رسیدن به تائیدیههای صعود پایدار فاصله دارد.
گفتنی است تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات روز چهارشنبه را هم 6.5 میلیارد برگه سهم نشان میدهد. کارشناسان معتقدند هر چه حجم معاملات در محدودههای فعلی شاخص کل، سطوح بالاتری را لمس کند، چشمانداز روشنتری از موج تازه بازار در ذهن سهامداران ترسیم میشود. چرا که ورود سهامداران تازهنفس، راه صعود را هموارتر میکند.
همچنین بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز حکایت از خروج سرمایه حقیقیها از بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان بورس روز آخرین روز هفته سوم آبان، خبر از خروج 182 میلیارد تومانی پول از سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی میدهد.
پیش بینی بورس شنبه
زمزمههای تجدید ارزیابی اجباری شرکتهای بورس که در رسانهها دست به دست میشود، میتواند محرک خوبی برای بازار سهام به شمار آید. محسن علیزاده، عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس در این مورد گفت: «بحث تجدید ارزیابی اجباری شرکتهای بورسی در بودجه ۱۴۰۳ بررسی میشود. به دنبال این هستیم که تمام شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار بتوانند حداقل هر سه سال یکبار تجدید ارزیابی اجباری شوند.»
در هفته معاملاتی گذشته، اهالی بازار سرمایه شاهد دستوپنجه نرم کردن جریان دادوستدها با اخبار منفی همچون نرخ هفت هزار تومانی ابلاغ شده به پتروشیمیها برای پنج ماه ابتدایی امسال و همچنین جریمه بانکها بودند.
با این حال واکنش نه چندان شدید بازار نسبت به این دست اخبار حکایت از قرار گرفتن بازار در یک کف معتبر دارد. به این صورت که سهامداران تمایلی به کاهش قیمتها ندارند. از این رو به نظر میرسد اگر اتفاق غیر منتظرهای رخ ندهد، میتوان انتظار رشدی دیگر در آخرین هفته بازار سهام را داشت.
منبع: تجارت نیوز