به گزارش سایت خبری پرسون، کمپوت یکی از خوشمزهترین دسرهایی است که ایرانیها برای پذیرایی از میهمانهایشان از آن استفاده میکنند. میوههای نوبرانه فصل تابستان و پاییز قابلیت ماندگاری بالا برای چندین ماه را دارند. میوه بِه یکی از همان میوههای خوشمزهای است که افراد آن را کمپوت کرده و در فصلهای دیگر برای پذیرایی و دورهمیهایشان استفاده میکنند. از خاصیت درمانی بِه در فصول زمستان هم نباید غافل شد.
مواد اولیه طرز تهیه کمپوت به
- به بزرگسه عدد
- شکریکدوم پیمانه
- عسلیکچهارم فنجان
- وانیلنصف قاشق مرباخوری
- دارچینیک عدد
- هلیک چهارم قاشق چایخوری
- آبچهار فنجان
طرز تهیه کمپوت به
۱. به را پوست بگیرید
در اولین مرحله از طرز تهیه کمپوت به باید میوهها را پوست گرفته و آنها را خوب بشویید. حال پوست آنها را با کمک پوستکن بگیرید. در ادامه با کمک یک چاقوی مرباخوری تیز میوه به را به چهار قسمت برش دهید تا به راحتی هسته و دانههای آن را جدا کنید. از آنجا که «بِه» میوهای سفت و اسفنجی است به سختی برش میخورد پس مراقب انگشتان خود باشید. حال که میوه به در دسترستان قرار دارد مربای به را هم میتوانید امتحان کنید.
۲. میوه به را برش دهید
در دومین مرحله از طرز تهیه کمپوت به ، میوه به را به اندازههای دلخواه برش دهید. دقت داشته باشید که قسمتهای کرمخورده و سیاه آن را جدا کنید. در ادامه قسمتهای برشخورده را در کاسهای پر از آب بریزید و زمان دهید برای چند ساعتی داخل آب بمانند تا هنگام پخت قهوهای رنگ نشوند.
۳. به را بپزید
در سومین مرحله از طرز تهیه کمپوت به باید یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و داخل آن آب بریزید. بههای برشخورده را داخل قابلمه بریزید تا جوش بیاید. ۴۰ تا ۵۰دقیقه زمان مناسبی برای این کار است. زمانی که به مرحله جوش رسید زعفران، شکر، هل، وانیل و دارچین را هم اضافه کنید. شعله گاز را کم کرده تا میوه بِه نرم و به رنگ صورتی دربیایند. در این مرحله دقت داشته باشید که شکر حتما حل شده باشد. مراقب باشید که کمپوت بهتان در قابلمه له نشوند.
۴. کمپوت به را سرو کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه کمپوت به نوبت به سرو آن میرسد. زمان دهید که کمپوت کمی خنک شده و سپس داخل یک شیشه در دار بریزید. شیشیه را داخل یخچال بگذارید و برای پذیرایی یا تزئین بستنی و کیک از آن استفاده کنید. از سویی دیگر کمپوت پختهشده را میتوانید صاف کرده و سریع استفاده کنید یا در یخچال نگهداری کنید.
نکات تکمیلی پخت کمپوت به
کمپوت بِه را به آسانی در منزل میتوان درست کرد. با اینحال در ادامه نکاتی را به شما خواهیم گفت تا از کپک زدن کمپوت جلوگیری شود.
انتخاب به برای کمپوت
در طرز تهیه کمپوت بِه باید در انتخاب میوه نهایت دقت را به کار بگیرید تا بههای زرد رنگ و رسیده را انتخاب کنید. هرچه بِهها رسیدهتر باشد کمپوتتان عطر و طعم فوقالعادهتری خواهد داشت.
روش های پخت کمپوت به
کمپوت بِه را به روشهای مختلفی آماده میکنند یکی از همان روشها با عسل است که در بالا به خوبی آن را بیان کردیم. در روشی دیگر شکر را میتوانید جایگزین آن کنید. تمامی مراحل پخت را مانند روش گفتهشده در بالا پیش بگیرید و تنها شیرینی کمپوت بِه ذائقه شما بستگی دارد که چه مقدار شکر اضافه کنید. گاهی برای پیش بردن مراحل پخت کمپوت بِه از یک شیشه تمیز و خشک هم به جای قابلمه میتوانید استفاده کنید.
خواص استفاده از میوه به
میوه بِه که آن را سیب طلایی هم مینامند برای درمان بیماریهای مختلفی مانند سرماخوردگی، سرفه و کرونا استفاده میشود. دلیل آن وجود مواد مغذی، ویتامین ABC، پتاسیم، آهن و کمچرب بودن است. در ادامه به مهمترین خواص درمانی آن اشاره خواهیم کرد:
- کاهش استرس
- کاهش فشار خون
- درمان افسردگی
- جلوگیری از سقط جنین
درمان بیماریهای قلبی - تقویت سلولهای جداره رحم
- تقویت معده و دستگاه گوارشی
راههای جلوگیری از شکرک زدن کمپوت به
در طرز تهیه کمپوت به برای آنکه کمپوتتان کپک یا شکرک نزند باید نکات زیر را رعایت کنید:
- زمان دهید تا شکر کامل حل شود.
- در جای سرد و خنک نگهداری شود.
- آن را در یک شیشه خشک و تمیز بریزید.
- دانهها و پوستهای زدهشده آن را جدا کنید.
- هنگام پخت میتوانید یک قاشق آبلیمو به آن اضافه کنید.
- ترجیحا از ظرف مسی برای پخت یا نگه داری کمپوت بِه استفاده کنید.
منبع: کتاب کاله