به گزارش سایت خبری پرسون و به نقل از نیو اطلس، طبق گزارش انجمن سرطان آمریکا، سالانه حدود ۱۵۰ هزار مورد جدید سرطان رکتوم و روده بزرگ تشخیص داده میشود و در حالی که به لطف افزایش غربالگری پیشگیرانه مرتبط با سن، این تعداد به آرامی رو به کاهش است، اما همچنان سومین سرطان بزرگ در ایالات متحده است که از هر ۲۳ مرد یک نفر و از هر ۲۶ زن یک نفر را مبتلا میکند.
همچنین درمان آن دشوار است و تنها ۱۰ درصد از بیماران به ایمنیدرمانیهای فعلی پاسخ میدهند. این بدان معناست که درمان این نوع سرطان اغلب با جراحی انجام و تمام بافتهای سرطانی برداشته میشود. به این ترتیب، در حالی که این روش درمانی ممکن است میزان بقا را بهبود بخشد، میتواند تأثیر زیادی بر نتایج کیفیت زندگی بیماران داشته باشد.
اکنون محققان موسسه تحقیقات سرطان اولیویا نیوتن-جان در دانشگاه لا تروب(La Trobe) در استرالیا دریافتهاند که نحوه واکنش بیمار به سرطان به میزان موثر بودن گروهی از سلولهای ایمنی در روده بزرگ بستگی دارد.
دکتر لیزا میلکه سرپرست آزمایشگاه ایمنی و سرطان در موسسه تحقیقات سرطان اولیویا نیوتن جان میگوید: سلولهای گاما دلتا تی(Gamma delta T cells) به عنوان مدافعان خط مقدم ما در روده عمل میکنند. آنچه این سلولهای ایمنی را خارقالعاده میکند این است که آنها به طور مداوم از سلولهای اپیتلیال پوشاننده روده محافظت و به عنوان جنگجو در برابر تهدیدات احتمالی سرطان عمل میکنند.
وی افزود: زمانی که نمونههای بیماران سرطان روده را تجزیه و تحلیل کردیم، متوجه شدیم که وقتی سلولهای گاما دلتا تی بیشتری در تومورها وجود دارد، نتایج بهتر و بقای این بیماران بهتر گزارش میشود.
با این حال، این تنها نیمی از ماجرا است. پژوهشگران با نگاهی به کل میکروبیوم در روده بزرگ همچنین غلظت بسیار بالاتری از فاکتور رونوشت مولکولی ۱(TCF-۱) را روی سلولهای گاما دلتا تی یافتند. فاکتور رونوشت مولکولی ۱ اختصاصی سلول تی همچنین یک تنظیم کننده مرکزی رشد و عملکرد سلول تی است.
مارینا یاکو سرپرست این مطالعه گفت: ما کشف کردیم که مقدار و تنوع میکروبیوم در روده بزرگ منجر به غلظت بالاتر مولکولی به نام TCF-۱ در سلولهای گاما دلتا تی در مقایسه با سایر نواحی روده میشود. این مولکول پاسخ ایمنی طبیعی ما –سلولهای گاما دلتا تی- را در مبارزه با سرطان روده سرکوب میکند.
وی افزود: زمانی که ما TCF-۱ را در سلولهای گاما دلتا تی با استفاده از مدلهای پیش بالینی حذف کردیم، رفتار این سلولهای ایمنی را به طور اساسی تغییر داد و شاهد کاهش قابل توجهی در اندازه تومورهای سرطان روده بودیم.
یاکو ادامه داد: اولین پیشرفت تحقیقاتی ما نقشه راه جدیدی را برای توسعه ایمنیدرمانیهای ترکیبی هدفمند برای درمان موثرتر بیماران مبتلا به سرطان روده باز میکند.
این پژوهش گامی هیجانانگیز در جهت درک میکروبیوم پیچیده و نحوه عملکرد سلولهای ایمنی و روده با هم، با پتانسیل عظیم در غربالگریهای جدید سرطان و درمان بهتر برای بهبود خطرات سرطان روده و نتایج درمانی است.
این مطالعه در مجله Science Immunology منتشر شده است.
منبع: ایسنا