به گزارش سایت خبری پرسون، سید شمسالدین نوربخشغفاری، گفت: به منظور حفاظت و مرمت مدرسه تاریخی رازی طرح مطالعاتی آن تهیه شده و مرمت آن در دستور کار قرار گرفته است.
او با اشاره به اینکه بخش درخور توجهی از این دبیرستان مرمت و بازسازی خواهد شد، اظهار کرد: آموزش و پرورش از طریق مکاتبه و گفتوگو با کارشناسان میراث فرهنگی در راستای مرمت، بازسازی و حفظ دبیرستان رازی همکاری لازم را دارد.
وی تاکید کرد: موضوع مرمت دبیرستان تاریخی رازی را تا حصول نتیجه پیگیری خواهیم کرد.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آبادان اضافه کرد: تلاش میکنیم ابتدا با حفظ اصالت این بنای ارزشمند و سپس مرمت و بهسازی آن اقدامات خوبی را در زمینه ارج نهادن به میراث شهرمان برداریم.
نوربخشغفاری با بیان اینکه حفاظت از بناهای تاریخی یک امر مستمر است افزود: پس از مرمت و بازسازی نیز باید به صورت مداوم از این بنای تاریخی حفاظت شود.
دبیرستان ماندگار رازی یکی از نمادهای شهرستان آبادان به شمار میرود. این بنا که در منطقه سیکلین و در نزدیکی فلکه مجسمه آبادان قرار دارد در سال ۱۳۰۲ افتتاح شده و در سال ۱۳۸۱ به شماره ۷۰۳۸ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید. این مدرسه در سال ۱۴۰۲ پس از حدود یک قرن منحل و هنرستان هنر اروند به آن منتقل شده است. مانوک خدابخشیان (مفسر ورزشی)، ناصر تقوایی (فیلمساز)، امیر نادری (فیلمساز)، صفدر تقیزاده (مترجم)، نجف دریابندری (مترجم) و حمید رشیدی (حقوقدان و نویسنده) از دانشآموختگان این دبیرستان هستند.
منبع: ایسنا