به گزارش سایت خبری پرسون، محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی کشورمان در تهران با زامبری عبدالقدیر وزیر امور خارجه مالزی دیدار کرد و تشکیل کمیته مشترک همکاری کشاورزی ایران و مالزی برای عملیاتی ساختن تفاهم نامههای امضا شده نشست تیر ماه در مالزی، مورد تأکید طرفین قرار گرفت.
نیکبخت در این ملاقات گفت: مالزی از کشورهای مهم آسیا و جهان اسلام است و در سیاست راهبردی ایران به عنوان بازیگر اصلی منطقه غرب آسیا، نقش مهمی ایفا میکند.
وزیر جهاد کشاورزی ایران تبادل هیأتهای عالیرتبه دو کشور در حوزههای اقتصادی و کشاورزی را تعیین کننده ارزیابی کرد و افزود: رهبران دو کشور و رئیسجمهور اسلامی ایران، تصمیم کشورمان برای همکاری ایران با کشورهای آسیایی و مالزی را جدی دانسته و سهم قابل ملاحظهای در رابطه با مسائل اقتصادی و کشاورزی قائل هستند.
نیکبخت در این دیدار به خودکفایی ۹۰ درصدی امنیت غذایی ایران اشاره و تصریح کرد: ایران، سالهای اخیر توانسته است در تولید کالاهای اساسی و محصولات مهم غذایی به پیشرفت مناسبی دست یابد و تلاش دارد ضمن تبادل تجربیات و دانش فنی با کشورهای دوست و استفاده متقابل از ظرفیت دانشمندان و نخبگان کشاورزی دیگر کشورها از جمله مالزی، بر دستاوردهای خود بیافزاید.
وی در همین حال گفت: سه استان جنوبی هرمزگان، سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان از نظر اقلیم، قابلیت تولید محصولات استوایی مانند موز، انبه و سایر میوههای گرمسیری را دارند که میتوان بر اساس تفاهم نامههای قبلی با مالزی برای ایجاد ایستگاه مشترک تحقیقاتی تولید میوههای گرمسیری در ایران، همکاریهای علمی و اجرایی برای توسعه کمی و کیفی از جانب هر دو طرف انجام گیرد.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به افزایش ۳۴ درصدی تجارت ایران و مالزی از سال ۲۰۲۲ میلادی به بعد اشاره کرد و گفت: بر اساس بررسی انجام شده، میتوان با تأمین بخشی از نیازهای یکدیگر سطح تجارت دو کشور را توسعه بخشید.
مالزی به دنبال تجربیات ایران
وزیر امور خارجه مالزی در این دیدار، سفرش به ایران را حائز اهمیت دانست و گفت: ملاقات با مسؤولان ایرانی برای مالزی راهبردی تلقی میشود و این سفر میتواند تسهیل کننده و مسیریاب روابط تجاری و اقتصادی بین دو کشور شود.
زامبری عبدالقدیر سیاست اصلی دولت انور ابراهیم را گسترش رابطه در موضوعات سیاسی، اقتصادی و تجاری با ایران دانست و تصریح کرد: مالزی در حوزه امنیت غذایی از قافله عقب است و قصد داریم برای جبران عقب ماندگی، از تجربیات ایران در این حوزه استفاده کنیم.
وی با اشاره به واردات ۵ میلیارد دلاری محصولات غذایی کشورش گفت: ایران میتواند در تأمین نیاز مالزی نقش محوری ایفا کند از این رو، میتوان در زمینه طیور و میوههای گرمسیری با یکدیگر همکاری گسترده داشته باشیم، این همکاری میتواند ایران و مالزی را به کشورهای عمده در تولید محصولات حلال تبدیل کند.
منبع: مهر