به گزارش سایت خبری پرسون، برپایی موکبها در پیادهروی اربعین حسینی برای خدماترسانی و پذیرایی از زائران سالار شهیدان هر سال از رونق بیشتری برخوردار و بر تعداد آنها افزوده میشود، اما از سال 97 به منظور تسهیل شرایط برای موکبها، جلوگیری از هدر رفت منابع، ساماندهی امور و تامین زیرساختهای موردنیاز موکبها سامانه ثبت موکبها راهاندازی شد.
در همین راستا و بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته، برای مراسم اربعین 1402 نیز سایت Mokeb.atabat.org برای ثبت نام و تأیید نهایی موکبداران، در نظر گرفته شده است و داوطلبان و متقاضیان برپایی موکب در راهپیمایی اربعین حسینی جهت صدور پروانه فعالیت دو زبانه (فارسی و عربی) باید به آدرس فوق مراجعه و نسبت به ثبتنام اقدام کنند.
ستاد مرکزی اربعین نیز اعلام کرده است که برپایی و هرگونه فعالیت مواکب در راهپیمایی اربعین حسینی(ع) منوط به ثبت نام و تأیید نهایی در سایت مذکور است.
این ستاد همچنین اعلام کرده است که پایبندی به همه الزامات، ابلاغیهها و دستورالعملهای مندرج در سایت مورد اشاره برای فعالیت تمامی موکبداران مورد تاکید است.
همچنین طبق توافق صورت گرفته با دولت عراق مقرر شده است از 20 ماه محرم الی 15 ماه صفر سال جاری عبور مواکب از مرزهای شلمچه، مهران، چذابه، خسروی و سومار و از 15 ماه صفر صرفاً از مرز سومار این انتقال صورت پذیرد.
به جهت رعایت اصل میزبانی دولت و مردم عراق در ایام اربعین و همچنین ایجاد وحدت در بین خادمین و زوار، تاکید میشود از اختصاصی کردن ارائه خدمات به زائران ایرانی و یا شهر خاص جداً اجتناب کنند، موکبداران باید در خدمت تمامی زوار حسینی(ع) باشند و مواکب تلفیقی در شهرهای زیارتی عراق مورد تاکید ستاد مرکزی اربعین است.
با عنایت رویکرد ارائه خدمات تلفیقی با مواکب عراقی در داخل شهرهای زیارتی و نظر به ضرورت پیشبینی و تامین مکفی اسکان و پذیرایی از زائرین خصوصاً در دهه اول ماه صفر که مواکب عراقی حضور کمتری در این برهه زمانی خواهند داشت؛ بایسته است تمرکز مواکب برای ارائه خدمت در پایانههای مرزی و کشور عراق برای دهه اول صفر باشد.
با توجه به گرمای هوا و جلوگیری از مسمومیتها و شیوع بیماریها پایبندی به رعایت دستورالعملها و ملاحظات ابلاغی از سوی کمیته بهداشت و درمان اربعین توسط موکبداران مورد تاکید است.
منبع: تسنسم