برای مثال در مسیر آبادان به مشهد، بلیت ایرلاینها در سایتهای داخلی به اتمام رسیده اما در سایت عراقی میتوان برای این مسیر بلیت یافت.
یا در مسیر مشهد به تهران که جستوجوی بلیت هواپیما در سایتهای داخلی بینتیجهاست اما در سایت عراقی میتوان برای برخی از ایرلاینها در این مسیر پروازی بلیت پیدا کرد.
توضیح سازمان هواپیمایی کشوری
در این خصوص جعفر یازرلو سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرد: شرکتهای خارجی فعال در ایران چنانچه با مجوز شعبه فعالیت میکنند صرفا مجاز به فروش بلیت شرکت هواپیمایی خود در مسیر بین دو کشور هستند و ادامه مسیر از طریق شرکتهای دیگر چنانچه مسیر اول را خود فروخته باشند، منعی ندارد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: شرکتهای خارجی فعال در ایران چنانچه با مجوز نمایندگی کل فروش فعالیت میکنند، از آنجاییکه معمولا یک آژانس مسافرتی هستند و برای آن هم مجوز جداگانهای دارند میتوانند بلیت سایر شرکتهای هواپیمایی در مسیرهای داخلی و خارجی را بفروش برسانند و از نظر قانونی منعی ندارند، اما اگر نماینده کلفروشی باشد که مجوز آژانس از ما نداشته باشد، مجاز به فروش بلیت سایر شرکتها در مسیرهای داخلی و خارجی نیست.
البته این اظهارات مربوط به شرکتهای خارجی بوده و نه ایرلاینهای داخلی؛ هرچند ایرلاینها هم نسبت به این موضوع ابراز بیاطلاعی کردهاند. از طرف دیگر ازآنجایی که برخی شرکتهای هواپیمایی با وجود ممنوع شدن پروازهای چارتری در مسیرهای پرتردد، هنوز هم در این مسیرها چارترفروشی میکنند، پیدا شدن بلیت در سایتهای خارجی میتواند ناشی از همین موضوع باشد. در نهایت هم سازمان هواپیمایی مهلتی به ایرلاینهایی که خارج از آییننامهها عمل میکنند، داده تا مطابق ضوابط الزامی عمل کنند و باید دید با تمام شدن این مهلت، داستان پروازهای چارتری و فروش دلاری بلیتها در مسیرهای پروازی پرتردد به کجا میرسد.