به گزارش سایت خبری پرسون، در این مقاله اطلاعاتی در رابطه با بیماری اماس را میخوانیم.
مولتیپل اسکلروزیس، یکی از شایعترین بیماریهای سیستم عصبی مرکزی است. امروزه حدود ۲.۸ میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری ام اس مبتلا میشوند. ام اس بیماری التهابی است که میلین را از بین میبرد. از بین رفتن میلین بر عملکرد اعصاب جهت انتقال تکانههای الکتریکی به مغز تاثیر میگذارد.
علائم این بیماری میتواند شامل تاری دید، ضعف در اندام، احساس گزگز، عدم تعادل، ایجاد مشکل در حافظه و خستگی باشد. بیشتر افرادی که به این بیماری مبتلا میشوند، در سنین بین ۲۰ تا ۴۰ سالگی هستند. همچنین ام اس در خانمها دو تا سه برابر بیشتر از آقایان است.
متاسفانه هیچ دارو و راهکار قطعی برای درمان این بیماری وجود ندارد؛ اما، مواردی که از سوی پزشک به بیمار توصیه میشود، به روند بیماری و کنترل آن کمک میکند.
هدف از روز جهانی بیماری ام اس
هرساله در ماه می در سراسر جهان به هدف افزایش آگاهی مردم، افرادی که در این زمینه در حال فعالیت هستند، در رابطه با بیماری ام اس اطلاعرسانی میکنند و کمپینهایی برگزار میشود.
در حقیقت با برگزاری کمپینها، امیدی دوباره به بیماران میدهند و افراد دیگر را آگاه میکنند که این گروه از بیماران با چه مشکلاتی در زندگی خود مواجه هستند.
همچنین از دیگر اهداف آن میتوان به پژوهش در رابطه با تشخیص و درمان این بیماری اشاره کرد.
تاریخچه روز جهانی بیماری ام اس
روز جهانی ام اس توسط فدراسیون بین المللی اسکلروزیس در سال ۲۰۰۹ تاسیس شد تا با افزایش آگاهی در خصوص این بیماری، تحمل این بیماری برای افراد مبتلا به ام اس آسانتر شود.
هدف از برگزاری این کمپین به چالش کشیدن باورهای غلط رایج در رابطه با بیماری ام اس و کمک به درک بهتر مردم از شرایطی که به ظاهر مشخص نیست.
بیماران مبتلا به بیماری ام اس باید به تمامی خدمات و امکانات مورد نیاز همانند دیگر افراد دسترسی داشته باشند. موانع دسترسی به خدمات بسته به محل زندگی و علائم آنها متفاوت است. این کمپین هر ساله به امید کمک به درک ماهیت پیچیده بیماری ام اس و اتحاد مردم برگزار میشود.
در روز جهانی ام اس از تمام افرادی که موانع را برای این دسته از بیماران برطرف میکنند، تجلیل و قدردانی میشود. این دسته از افراد میتوانند شامل هر گروه یا فردی که تغییر و تفاوتی در این بیماران ایجاد کرده باشد اعم از سرپرست، دوستان، اعضا خانواده، پزشکان، متخصصین بهداشت، سیاستگذاران و… باشند.
علائم بیماران مبتلا به بیماری MS
جهت آگاهی بیشتر در رابطه با بیماری MS علائمی از بیماران را برای شما ذکر خواهیم کرد:
علائم و نشانههای این بیماری بسته به محل فیبرهای عصبی آسیبدیده از فرد به فرد دیگر متفاوت است. علائم ناشی از این بیماری اغلب میتواند بر حرکت تاثیرگذار باشد:
بی حسی یا ضعف در یک یا چند اندام که معمولا یک طرف بدن را تحت تاثیر قرار میدهد.
احساس شوک الکتریکی که با حرکت گردن به خصوص هنگام خم شدن رو به جلو ایجاد میشود.
عدم هماهنگی یا عدم ثبات هنگام راه رفتن وجود دارد.
مشکلات بینایی (از بین رفتن جزئی یا کامل بینایی، احساس درد هنگام حرکت دادن چشم، دید دوتایی، تاری دید) در بیماران مشاهده شده است.
دیگر علائم بیماران مبتلا به بیماری MS
از دیگر علائمی که میتواند ناشی از این بیماری باشد شامل موارد زیر است:
- لکنت زبان
- خستگی
- سرگیجه
- سوزن سوزن شدن یا احساس درد در قسمتهایی از بدن
- ایجاد مشکل جنسی، و مشکلاتی در روده و مثانه
- اثرات یا عوارض ناشی از بیماری MS
تاثیرات ام اس بر بدن
این بیماران ممکن است به دلیل شرایط خاصی که دارند با عارضههایی مواجه شوند که میبایست با این موارد آشنا باشید و تا حد امکان به آنها کمک کنید و درک درستی از آنها داشته باشید:
- ایجاد سفتی یا اسپاسم در عضلات
- فلجی (معمولا در پاها رخ می دهد)
- عدم کنترل مثانه، روده و عدم توانایی در عملکرد جنسی
- تغییرات و مشکلات ذهنی مانند فراموشی یا تغییرات خلق و خو
- افسردگی
- صرع
این بیماری معمولا با انجام آزمایش خون، پنچری کمر، MRI و آزمایشهای پتانسیل برانگیخته توسط پزشک تشخیص داده شود.