به گزارش سایت خبری پرسون، با مطرح شدن موضوع طرح مولدسازی داراییهای دولت حواشی و انتقادات پیرامون این طرح بالا گرفته است. در وضعیت فعلی و با توجه به دیدگاه رهبری بر اهمیت اجرای این طرح، به نظر می رسد که در شرایط اقتصادی فعلی مولد سازی اموال دولت طرحی خوب باشد که نحوه ی اجرای طرح مذکور بسیار در روند موثر واقع شدن آن تاثیر گذارد است.
بنابراین هیئت هفت نفره مولد سازی وظیفه دارد تا اموال و داراییهای منقول و غیرمنقول دولت که مازاد هستند و استفاده نمیشوند یا برخی از طرحهای تملک دارایی که تکلیف آنها مشخص نیست و نیمه تمام بوده یا داراییهای دستگاههای دولتی مانند برخی از بانکها که نه تسهیلات ارائه می دهند و نه این داراییها را در اختیار دولت قرار می دهند، شناسایی شده و واگذار شود.
لازم به ذکر است که جزئیات و نحوه مولدسازی اموال دولت در آیین نامه این طرح بر روی سایت وزارت اقتصاد و سازمان خصوصیسازی گذاشته شده و قرار است طی آن اموال دولتی مولد شود. موضوع فروش تنها مطرح نیست مثلا گفته شده قرار است این اموال را شناسایی، تثبیت مالکیت و ارزش افزایی کنند تا اگر لازم بود، اموال تغییر کاربری داشته باشند.
پیشتر برخی از ابهامات و سوالات جدی که به طرح مولد سازی و آیین نامه ای که توسط هیئت مولد سازی در خصوص این امر تدوین شده است را مطرح کردیم اما در این گزارش قصد داریم تا به بررسی آیین نامه مولد سازی و ابهامات پیرامون آن بپردازیم.
طبق گفته ی وزیر اقتصاد و همچنین رئیس سازمان خصوصی سازی طرح مولد سازی قرار است تا در یک اتاق شیشه ای صورت پذیرد تا همه بر نحوه ی انجام این فرایند نظارت داشته باشند.
قربان زاده، رئیس سازمان خصوصی سازی در این رابطه گفته بود، در آییننامه اصلاحی مولدسازی تاکید کردیم که همه چیز به صورت شفاف در بورس یا فرآیندهای روشن تابلودار واگذار شود و در مورد اموال خاص که با آن کار انجام میشود، باز هم به صورت شفاف با متقاضی بر سر شکل مدیریت آن دارایی، مذاکره رخ میدهد. در واقع شعار اصلی طرح مولد سازی شفافیت در یک اتاق شیشه ای است. همچنین وزیر اقتصاد نیز بارها اعلام کرده است که مولدسازی باید دریک اتاق شیشه ای صورت بگیرد. اما نکته ای که در عمل به نظر می رسد چندان به آن توجه نشده همین شفافیت است.
آیا تصویب محرمانه ی اصلاحیه آیین نامه مولدسازی در راه است؟
در چنین شرایطی که اصل اول مولدسازی شفافیت قرار گرفته است، شنیدهها حاکی از آن است که اصلاحیه آیین نامه مولد سازی در آستانه تصویب قرار دارد، آن هم به شکلی که هنوز هیچ جزئیات و اطلاعاتی از این اصلاحیه تا کنون منتشر نشده است، سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که آیا آیین نامه مولد سازی از برنامه 5 ساله توسعه اقتصادی، انواع و اقسام قوانین کشور در حوزه های بانکی، مالیاتی، بودجه ای، قضایی، امنیتی، و ... و حتی معاهدات بین المللی .... مهمتر و محرمانه تر است که قبل از تصویب در هیات مولد سازی به هیچ وجه رسانه ای نشده است و هیچ رسانه ای از محتوا و تبصره های آن اطلاع نداشته است تا در فضای نخبگانی و عمومی جامعه درباره ابعاد مختلف آن تبادل نظر صورت بگیرد؟
از طرفی طبق گفته مسئولین مربوطه از جمله رئیس سازمان خصوصی، قرار بر این بود که کل فرآیند مولد سازی در اتاق شیشه ای انجام شود، اما در شرایط فعلی شاهد این موضوع نیستیم و به نظر می رسد این تسکین اولیه فضای عمومی بعد از طرح غیر منتظره آن در رسانهها بوده است.
در غیر این صورت، آیین نامه اصلاح شده را قبل از تصویب در شورای عالی سران قوا و هیات مولد سازی منتشر کنید تا اهمال قبلی برخی مدیران دولتی در پنهانکاری در این امر تکرار نشود و ادعای پیاده سازی مولدسازی در اتاق شیشهای اثبات شود.
بنابراین مطالبه ای که در اینجا وجود دارد و باید آن را مدنظر قرار داد این است که قبل از تصویب منتشر کنید نه اینکه بعد از تصویب آیین نامه جزئیات آن اعلام شود.