مبتلایان به ام اس از این رژیم غذایی پیروی کنند

نتایج تحقیقات دانشمندان حاکی از این است که رژیم غذایی مدیترانه ای از آسیب به مهارت های فکری بیماران مبتلا به بیماری ام اس جلوگیری می کند.
تصویر مبتلایان به ام اس از این رژیم غذایی پیروی کنند

به گزارش سایت خبری پرسون، مطالعات نشان می دهد رژیم غذایی مدیترانه ای ممکن است به بیماران مبتلا به بیماری ام اس کمک کند تا از آسیب به مهارت های فکری شان پیشگیری شود.

به نقل از مدیسن نت، تحقیقات جدید نشان می‌دهد که رژیم غذایی سرشار از سبزیجات، میوه، ماهی و چربی‌های سالم خطر ابتلاء به از دست دادن حافظه و همچنین از دست دادن توانایی تمرکز، یادگیری چیزهای جدید یا تصمیم گیری را کاهش می‌دهد.

از دست دادن چنین مهارت‌های ذهنی کلیدی یا "اختلال شناختی" یکی از ویژگی‌های مشترک ام اس، بیماری عصبی که ارتباط حیاتی بین مغز و بدن را کوتاه می‌کند، است.

اما تجزیه و تحلیل جدید رژیم غذایی و وضعیت ذهنی در بین ۵۶۳ فرد مبتلا به ام اس، رژیم غذایی مدیترانه ای را با ۲۰ درصد کاهش خطر مشکلات شناختی مرتبط دانست.

دکتر «ایلانا کاتز ساند»، استادیار عصب‌شناسی از دانشکده پزشکی ایکان نیویورک، می‌گوید: «رژیم غذایی مدیترانه‌ای یک اصطلاح گسترده است که بر مصرف میوه‌ها، سبزیجات، روغن زیتون، آجیل، ماهی و غلات کامل تاکید دارد و مصرف گوشت - به‌ویژه گوشت قرمز - محصولات پخته‌شده و غذاهای بسیار فرآوری‌شده را محدود می‌کند.»

کاتز سند افزود: «تحقیقات قبلی نشان داده است که رژیم‌های غذایی مدیترانه ای مزایای سلامتی گسترده‌ای دارند، از جمله محافظت در برابر بیماری‌های قلبی، چاقی، سرطان، دیابت، آلزایمر و زوال کلی سلامت روان.»

او گفت: «در این مطالعه، ما به ارتباط مثبت معناداری بین سطح همسویی رژیم غذایی با الگوی مدیترانه ای و شناخت بهتر در افراد مبتلا به ام اس پی بردیم.»

در این مطالعه، از هر ۱۰ شرکت‌کننده، ۷ نفر زن بودند که میانگین سنی آنها ۴۴ سال بود.

حدود ۱۹ درصد از بیماران ام اس قبلاً درجاتی از زوال ذهنی را تجربه کرده بودند.

کاتز ساند می‌گوید: «وقتی افراد را بر اساس امتیاز رژیم مدیترانه‌ای گروه‌بندی کردیم، آن‌هایی که در پایین‌ترین گروه امتیازی بودند، بسیار بیشتر از گروه‌های با امتیاز بالاتر، معیارهای ما برای اختلال شناختی را برآورده می‌کردند.»

برای درک کامل اینکه چرا چنین رژیم غذایی در بین بیماران ام اس محافظت می‌کند، تحقیقات بیشتری لازم است.

اما یک احتمال ممکن است ناشی از ساختار شیمیایی خود غذاها، و اثرات این غذاها بر ترکیب و عملکرد میکروبیوم های روده باشد.

در مجموع او خاطرنشان کرد متابولیت های تولید شده از طریق هضم ممکن است اثراتی خارج از روده، از جمله توانایی محافظت از مغز در برابر زوال فیزیکی و شناختی ناشی از ام اس داشته باشند.

منبع:mehrnews

466291

سازمان آگهی های پرسون