توسعه پایدار و بهره‌وری انرژی

ارتقاء استانداردهای برچسب انرژی تجهیزات و لوازم برقی و همچنین معیار استاندارد مصرف انرژی در فرآیندهای صنعتی به‌ عنوان مهم‌ترین و تاثیرگذارترین ابزار در بهبود بهره‌وری انرژی همواره از اولویت‌های وزارت نیرو و سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق به عنوان سازمان متولی این امر در کشور بوده است.
تصویر توسعه پایدار و بهره‌وری انرژی

به گزارش سایت خبری پرسون، محمود کمانی معاون وزیر و رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق در یادداشتی نوشت: حفظ منابع طبیعی و تامین انرژی از ارکان اصلی و پیش‌نیاز توسعه اقتصادی یک کشور است و دستیابی به توسعه پایدار محقق نمی‌شود مگر اینکه سیاست‌گذاران حوزه‌های مختلف نسبت به برنامه‌ریزی‌های راهبردی و عملیاتی با نگرش افزایش بهره‌وری منابع اقدام کنند.

در اکثر قریب به اتفاق کشورهای دنیا سازمان‌هایی با ماهیت دولتی و حاکمیتی وظیفه اصلی ریل‌گذاری و تدوین مقررات و سیاست‌های حوزه انرژی و بهره‌وری انرژی را بر عهده دارند. رسیدن به سطح ایده‌آل حفاظت از محیط ‌زیست، تعهد کشورها به کنوانسیون‌های بین‌المللی و همچنین بهبود شاخص شدت انرژی به‌ عنوان استراتژی‌های کلان و اصلی تشکیل این سازمان‌ها همگی یک هدف را دنبال می‌کنند و آن افزایش بهره‌وری انرژی به‌عنوان یکی از شاخص‌های توسعه پایدار انرژی است.

از این رو، ابزارهای تحقق این هدف در کشورهای مختلف ساختاری یکسان دارند که از آن جمله می‌توان به آموزش و فرهنگ‌سازی در حوزه بهره‌ وری انرژی، تدوین قوانین و مقررات مرتبط، بازنگری و تدوین معیارها و استانداردهای مصرف انرژی، تشکیل صندوق‌های پوششی و حمایتی از طرح‌های افزایش بهره‌وری، سیاست‌های تشویقی و معافیت‌های عوارضی اشاره کرد.

در این میان، ارتقاء استانداردهای برچسب انرژی تجهیزات و لوازم برقی و همچنین معیار استاندارد مصرف انرژی در فرآیندهای صنعتی به‌ عنوان مهم‌ترین و تاثیرگذارترین ابزار در بهبود بهره‌وری انرژی همواره از اولویت‌های وزارت نیرو و سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق به عنوان سازمان متولی این امر در کشور بوده است که می‌تواند علاوه بر کاهش نیاز به تولید انرژی در کشور منجر به حفظ و صیانت از منابع انرژی و همچنین محیط‌ زیست شود. از سوی دیگر، ارتقاء رتبه انرژی تجهیزات برقی علاوه بر ارائه محصولات با کیفیت به مصرف‌کنندگان می‌تواند باعث افزایش قابلیت رقابت این تجهیزات در بازارهای ملی و بین‌المللی شود؛ لذا بر اساس مواد مرتبط در قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی، ارتقاء استانداردها و معیارهای مصرف انرژی در تجهیزات برقی و فرآیندهای انرژی‌بر صنعتی یکی از برنامه‌های دولت سیزدهم است که باقابلیت کاهش تقاضای مصرف برق به‌ میزان ۳۰۰۰ مگاوات طی ۴ سال در ساتبا به‌ صورت جدی دنبال خواهد شد.

از فعالیت پیش‌رو برای تحقق این امر می‌توان به تدوین، بازنگری و ارتقاء استانداردهای برچسب انرژی، حمایت از تولیدکنندگان در راستای تولید محصولات با رتبه انرژی بالا، توسعه آزمایشگاه‌های تعیین برچسب انرژی و ایجاد سامانه‌ برخط بازرسی انرژی تجهیزات و فرآیندهای انرژی‌بر نام برد.

در این راستا تفاهم، هم‌افزایی و هماهنگی ذینفعان از جمله وزارت نیرو، وزارت صنعت و سازمان ملی استاندارد می‌تواند موثر و راهگشا باشد.

منبع: اطلاعات

465550

سازمان آگهی های پرسون