آیا کنترل کرونا ممکن است ؟

اگرچه همه‌گیری کووید ۱۹ کل جهان را تحت تأثیر قرار داده اما تعداد عفونت‌ها و مرگ‌ و میرها بین مناطق جغرافیایی به‌ طور نابرابر و خطر ابتلا به عفونت‌های شدید از فردی به فرد دیگر بسیار متغیر است. دانستن واقعیت برای آمادگی مناسب و محافظت از خود و عزیزان‌تان اهمیتی کلیدی دارد. متأسفانه، اطلاعات بسیاری وجود دارد که نادرست است. اطلاعات نادرست در زمان بروز یک بحران سلامت، مردم را در برابر ویروس کرونا، اشاعه ترس و انگ بیماری آسیب‌پذیر می‌سازد.
تصویر آیا کنترل کرونا ممکن است ؟

به گزارش سایت خبری پرسون، درک بهتر اینکه چرا برخی افراد به عفونت‌های بدون علامت مبتلا می‌شوند، در حالی که برخی دیگر جان خود را از دست می‌دهند، برای یافتن درمان‌های قابل اعتماد و کنترل بیماری همه‌گیر بسیار مهم است.

گروهی از دانشمندان دانشگاه اوتووش لوراند مجارستان بیش از ۱۰۰۰ مطالعه را در مورد عوامل خطر ابتلا به کووید ۱۹ مورد بررسی قرار داده‌اند تا بفهمند چگونه عوامل جمعیت‌شناختی (سن و جنسیت)، تعامل ویروس کرونا با سایر عوامل عفونی و بیماری‌های غیرواگیر، پلی‌مورفیسم‌های (چندشکلی) ژنتیکی، سبک زندگی، میکروبیوتای روده و حافظه تثبیت‌شده ایمنی، تغییرات ژنتیکی در ویروس کرونا یا عوامل محیطی مانند آلودگی هوا و عوامل اجتماعی و اقتصادی بر شدت کووید تأثیر می‌گذارند.

این تجزیه‌وتحلیل نشان داد سن بالا یکی از قوی‌ترین عوامل خطر برای مرگ‌ومیر ناشی از کووید است؛ به‌ طوری‌ که خطر مرگ در بزرگسالان تقریبا هر ۶ تا هفت سال زندگی ۲ برابر می‌شود. به گفته متخصصان، پیری بافت ریه و سیستم‌ ایمنی همراه با افزایش سطح التهابی سیستمیک مرتبط با افزایش سن ممکن است در این مورد نقش داشته باشد.

دانشمندان کشف کردند اگرچه برخی از بیماری‌های مزمن مانند چاقی، دیابت، فشار خون بالا، بیماری مزمن کلیوی یا مشکلات قلبی‌ و عروقی از عوامل موثر هستند اما تأثیر بیماری‌های مختلف ایمنی، عصبی یا روانی هنوز ناشناخته است. حتی در مورد بیماری‌های ریوی، دانشمندان موارد بحث‌ برانگیزی را مشاهده کردند؛ به عنوان مثال در حالی که بیماری مزمن انسدادی ریه اثر تشدید کننده‌ای بر عفونت‌های کووید ۱۹ دارد، آسم آلرژیک یک بیماری زمینه‌ای خنثی یا حتی کاهش‌دهنده خطر است.

داده‌ها همچنین نشان می‌دهد که مردان ۲ برابر زنان (بدون در نظر گرفتن سن) در معرض خطر ابتلا به کووید ۱۹ شدید هستند که به احتمال زیاد این موضوع به دلیل تفاوت در ژن‌هایی است که نقش کلیدی در سیستم ایمنی داشته و زنان شانس بیشتری برای مبارزه با کووید طولانی را دارد. علاوه بر این زنان باردار آلوده به ویروس کرونا در معرض خطر بالای ابتلا به فشار خون بارداری هستند و بیشتر در مراقبت‌های ویژه بستری می‌شوند.

بسیاری از مطالعات نیز بر اثرات غیرمستقیم محیط متمرکز شده‌اند که شامل وضعیت ضعیف اجتماعی و اقتصادی و شرایط نامناسب مسکن یا تعلق به اقلیت‌های قومی که اغلب منجر به پیامدهای شدیدتر بیماری می‌شود. در حالی که فعالیت بدنی منظم و رژیم‌ غذایی سالم برای تقویت سیستم‌ ایمنی و کاهش اثرات سارس‌کوو ۲ مهم است، تغذیه نامناسب و قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا یا سایر بیماری‌های تنفسی عفونی می‌تواند منجر به عفونت‌های شدیدتر شود. در نهایت اگرچه مشخص شد که مصرف الکل خطر ابتلا به کووید ۱۹ شدید را افزایش می‌دهد اما تأثیر سیگار هنوز به شدت مورد بحث است.

آگاهی از این عوامل می‌تواند به تصمیم‌گیری در مورد سلامت عمومی در سطح جمعیت کمک کند.

ایمنی رایج از عفونت‌ها و واکسیناسیون‌های قبلی به‌ طور قابل‌ توجهی خطر کلی پیامدهای شدید را در مقایسه با موج‌های اول همه‌گیری کاهش داده است.

این مطالعه در مجله Viruses منتشر شده است.

منبع: ایسنا

463690

سازمان آگهی های پرسون