به گزارش سایت خبری پرسون، حسین کنعانی مقدم فعال سیاسی در یادداشتی نوشت: هر دولتی که در قدرت قرار میگیرد، تلاش میکند موافقان خود را در سمتهای اجرایی مختلف قرار دهد تا از این طریق بتواند آنچه وعده داده است را محقق نماید. این حق هر دولتی است که مدیران اجرایی نزدیک به خود را در مناصب مختلف قرار دهد با این وجود در برخی دولتها این رویه از شدت بیشتری برخوردار میشود به طوری که مدیران دلسوز در میانه و حتی پایین هم کنار گذاشته میشوند.
البته این حق دولت است که افراد و مدیرانی که کارآمدی لازم را نداشته باشند را کنار بگذارد و فردی کارآمد را جایگزین کند اما به صرف اینکه یک مدیر منتقد است کنار گذاشته شود، مناسب نیست. زیرا وجود مدیران دلسوز و منتقد، فرصت مناسبی برای دولت است تا از درون با منتقدانی مواجه شود. نقد منتقدان و وجود منتقدان در دولت موجبات مقابله با فساد را فراهم میآورد. دولت باید از فرصت نقد از درون استفاده کند زیرا این نقد موجب کارآمدی بیشتر دولت میشود.
برخورد خطی و جناحی در دولت مطلوب نیست و موجب دلسردی مدیران میشود. از این رو هرگونه برخورد با مدیران باید منطبق بر تخلف صورت گرفته از سوی آنان باشد و مدیری که فاقد تخلف است و هیچ پروندهای ندارد و وظایف مدیریتی خود را هم به خوبی و بر اساس استانداردها انجام میدهد، نباید کنار گذاشته شود.
مردم در شرایط کنونی توقع دارند که دولت به درخواستهای آنها و وعدههایی که در زمان انتخابات داده است پاسخ دهد. حذف منتقد دلسوز موجب میشود دولت از ندای منتقد دلسوز محروم شود. این مورد یعنی حذف مدیران نباید تبدیل به یک روند شود، متأسفانه در همه دولتها این مورد یک شیوه معمول شده و هر کسی در قدرت قرار میگیرد، تیم خود را میچیند، باید مورد بررسی قرار گیرد.
کارمندان دولت بر آمده از تلاش سازمانهای مختلف اداری و استخدامی هستند و سازمان امور استخدامی و نهادهای ناظر باید به این رویهها واکنش مکفی نشان دهند زیرا در این صورت افراد دارای تجربه که هزینه زیادی هم برای تجربه اندوزی آنها صورت گرفته؛ کنار گذاشته شده و افرادی جایگرین آنها میشوند که از تجربه کافی برخوردار نیستند و هزینههای زیادی باید برای تجربه اندوزی آنها صورت گیرد.
منبع: آرمان ملی