بیانیه مهم شورای هماهنگی تشکل‌های فرهنگیان درباره تعطیلی مدارس

شورای هماهنگی تشکل های فرهنگیان کشور با صدور بیانیه‌ای از تمامی دست‌اندرکاران و تصمیم‌گیران اعلام خواست تا «تعطیلی مدارس را تعطیل کنند».
تصویر بیانیه مهم شورای هماهنگی تشکل‌های فرهنگیان درباره تعطیلی مدارس

به گزارش سایت خبری پرسون، شورای هماهنگی تشکل های فرهنگیان کشور با صدور بیانیه‌ای با اشاره به اینکه مدرسه قلب تپنده جامعه است و نباید با دلایل و بهانه‌های متعدد آن را از حرکت بازداشت، از تمامی دست اندرکاران و تصمیم گیران اعلام خواست تا «تعطیلی مدارس را تعطیل کنند».

مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش گزارش داد، در متن این اطلاعیه آمده است: مدرسه قلب تپنده جامعه است و نباید با دلایل و بهانه های متعدد آن را از حرکت بازداشت. بسیاری از ناهنجاریها و آسیب‌های اجتماعی از این نقطه آغاز می شود و غیر قابل جبران خواهد بود. هنوز خسارت سنگین و چند ساله تعطیلی مدارس به بهانه شیوع بیماری کرونا جبران نشده و هیچ یک از بانیان آن تعطیلی‌های بی رویه استدلالات متقنی را ارئه نکرده اند . متاسفانه در سال جاری نیز به دلایل ناکافی آسان ترین راه برای حل معضل سرما یا آلودگی هوا تعطیلی مدارس پیشنهاد می‌شود. آیا راه حل دیگری وجود ندارد؟.

در ادامه این بیانیه آمده است: تعطیلی مدارس با شاخص آلودگی کمتر از ۲۰۰ در دنیا رایج نیست. در بسیاری از کشورها هنگامی که کیفیت هوا در شرایط ناسالم یا بسیار ناسالم قرار می گیرد مدارس تعطیل نمی شوند و فعالیت آموزشی برقرار است اما برای فعالیت‌های فیزیکی دانش آموزان محدودیت‌هایی در نظر گرفته می شود. برای مثال همین روزها شاخص آلودگی کشورهای هند ، پاکستان و چین حتی بالاتر از ۲۰۰ بوده ولی هیچ یک دچار تعطیلی گسترده مدارس در حد کشوری نشده‌اند. عدد دقیقی برای شاخص کیفیت هوا به منظور تعطیلی مدارس در دنیا رایج نیست ولی در سنگاپور شاخص ۳۱۴ ، در هند شاخص بیش از ۵۰۰ ، در مالزی شاخص ۲۶۷، در پاکستان شاخص ۴۵۰ و در چین شاخص ۵۰۰ منجر به تعطیلی مدارس شده اند به همین دلیل با پیشنهاد بررسی دقیق ، بازنگری و اصلاح شاخص‌های تعطیلی آئین نامه اجرایی قانون هوای پاک مصوب سال ۱۳۹۷ را ضروری می دانیم.

بسیاری از جامعه شناسان و روانشناسان معتقدند ایجاد بی نظمی در تشکیل کلاس‌های درس ضربه مهلکی به باورهای دانش آموزان در اهمیت علم و علم آموزی وارد می آورد و اساس تعلیم و تربیت را خدشه دار می کند و از طرفی به تاثیرگذاری تربیتی مدرسه لطمه جدی وارد می‌کند.

459645