به گزارش سایت خبری پرسون،محمد امین غروی در یادداشتی نوشت: ماه رجب از نعمتهای مهم پروردگار میباشد که از دو جهت دارای اهمیت است؛ نخست، برکاتی که برای خود این ماه در روایات نقلشده و بهترین زمینه برای استغفار و طلب آمرزش گناهان است. دوم، اعیاد مهمی همچون مبعث خاتمالانبیاء (صلیالله علیه و آله) و میلاد مولیالموحدین امیرالمؤمنین (علیهالسلام) در این ماه واقعشده و جلوههای بندگی را در این ماه عزیز، دوچندان میکند. انسان عاقل تلاش میکند تا از چنین زمینههای معنوی بهترین استفاده را ببرد.
پیشینه عبادت در ماه رجب
میشود دل را به خدا متصل کرد؛ اموری در اسلام تعبیهشده که پیوسته انسان بتواند با مبدأ متصل باشد. دلدادگان حقیقی معبود در آستانه ماه رجب ازخودبیخود گشته و رسیدن این ماه را لحظهشماری میکنند.
رجب نام نهری در بهشت است و بر اساس روایات، رحمت خداوند در این ماه به مؤمنان، بسیار اصابت میکند، ازاینرو آن را «رجب الأصَبّ» نامیدند. شناخت حقیقی این ماه و برکات آن را فقط باید از خداوند خواستار شد، چنانکه در دعای اول ماه رجب میخوانیم: «عَرِّفْنِی بَرَکَةَ هذَا الشَّهْرِ وَ یُمْنَه؛ خدایا، برکت و سعادت این ماه را به من معرفی کن.»
شرافت و بزرگی این ماه سبب شده تا استجابت دعا به تأخیر نیفتد. این ویژگی ماه رجب را مردم پیش از اسلام نیز میدانستند. نقلشده در زمان جاهلیت، یک نفر مال دیگری را بهزور غصب کرد و پس نداد. تمام قبیله شخص غاصب از وی طرفداری کردند. شخص مظلوم به آنها گفت تا ماه رجب فرصت میدهم که مال مرا پس دهید وگرنه از خدا نابودی شمارا میخواهم. با فرارسیدن ماه رجب، او دست به دعا برداشت و نابودی همه آنها را از خدا درخواست کرد و دعای او مستجاب شد.
تأکید بر استغفار در ماه رجب ماه رجب از الطاف الهی و فرصت مغتنمی است که خداوند برای بندگانش فراهم ساخته و در آن استجابت دعا را تضمین کرده است. ماه رجب، ماه استغفار است و ماهی است که «این الرّجبیون» در مورد آن واردشده است. انسانی که به ذکر خدا و طاعت او توجه کند، میتواند از این ماه شریف بهره داشته باشد. انسان نمیداند که تا چه موقع از این فرصتها نصیب او میشود. این ماه، ماه مغفرت و غفران است و برای آبادانی برزخ و قیامت باید از آن استفاده کرد.
خاتمالانبیاء (صلیالله علیه و آله) فرمودند:«خداى تعالى فرشتهاى به نام «داعى» دارد و هنگامیکه ماه رجب فرامیرسد، این فرشته هر شب تا صبح ندا سرمیدهد که: خوشا به حال آنان که به یاد خدا هستند و خوشا به حال کسانى که فرمانبردار اویند. خداى تعالى میفرماید: من همنشین کسى هستم که با من همنشین باشد، اجابتکننده کسى هستم که اطاعتکننده من باشد و آمرزنده کسى هستم که از من طلب آمرزش و غفران نماید.»
دعاهایی که در این ماه واردشده دارای مضامین عالی و بلند بوده و پیرامون این ماه، نکات مهمی در آنها ذکرشده است. در دعایی که خواندن هرروز آن سفارش شده، تعبیر مهمی آمده: «نَیْلُکَ مُتَاحٌ لِلْآمِلِینَ؛ عطایت براى امیدواران مهیا است.» نیل یعنی وصول و رسیدن؛ یعنی بشر چنان میتواند پرواز کند که به خداوند نائل شود. کسانی که چنین آرزویی دارند، در این ماه، راه پرواز برای آنها وجود دارد.
وقتی ما میتوانیم هدف خود را وصول الی الله قرار دهیم، چرا به اهداف پایین بسنده کنیم؟ نهایت امر این است که بهشت و حورالعین باشد، اما وصول الی الله بالاترین است و نباید آن را رها کنیم.
اهلبیت (علیهمالسلام) برکت ماه رجب
ماه رجب با اعیاد مهمی همراه شده که به برکت آن افزوده و سبب زدودن هر چه بیشتر زنگارهای قلب میشود. مهمترین آنها، بعثت پیامبر اعظم (صلیالله علیه و آله) میباشد. این بزرگوار، قله و الگوی معارفی است که بشریت ظرفیت رسیدن به آنها را دارد.
ولادت مولی امیرالمؤمنین (علیهالسلام) شرافت والایی را برای این ماه به ارمغان آورده و از همین روی، این ماه بهعنوان ماه امیرالمؤمنین (علیهالسلام)عنوانشده و نشان میدهد باید از مقام و شفاعت ایشان برای رسیدن به مقاصد خود استفاده کنیم.
قرآن به مسلمانان امر فرموده: «وَ ابْتَغُوا إِلَیْهِ الْوَسیلَةَ؛ و در جستجوى وسیله براى رسیدن به خدا باشید.» امیرالمؤمنین (علیهالسلام) در ذیل این آیه فرمودند: «من همان وسیلهای هستم که خدا به جستوجوی آن فرمان داده است.» بیشک تضرع در درگاه خداوند بهواسطه این بزرگواران، سبب مشکلگشایی از گرههای زندگی خواهد شد.
بهرهمند شدن از برکات ماه رجب، یکی از نعمتهای الهی برای زدودن غبارهای نفسانی از انسان میباشد و بیشک از دست دادن این فرصت، کفران نعمت محسوب میشود. هیچکس نمیداند که آیا دوباره این ماه به او روی میآورد یا نه؟
منبع:رسالت