به گزارش سایت خبری پرسون، تلفیق ادبیات طنز با آنچه در هشت سال دفاع مقدس رخ داد، از جمله روشهایی است که در سالهای گذشته در آثار نویسندگانی چون داوود امیریان، اکبر صحرایی و ... دیده میشود. در این میان یکی از پرمخاطبترین آثار به مهرداد صدقی اختصاص دارد.
صدقی در کتاب «آبنبات هلدار» داستان پسربچهای بجنوردی را روایت میکند که برادرش به جبهه میرود و اسیر میشود. تمرکز صدقی در این کتاب بر حال و هوای پشت جبههها در هشت سال جنگ تحمیلی است؛ تلفیقی از زندگی و جنگ. این داستان از زبان یک کودک بجنوردی به نام «محسن» روایت میشود که برادرش به جبهه میرود. محسن، راوی داستان، فرزند آخر یک خانواده پنجنفری است. آنها همراه مادربزرگشان در یکی از محلههای قدیم بجنورد زندگی میکنند. فضای داستان سرتاسر ماجراهای خندهدار و حیرتآور است؛ ماجراهایی که محسن آنها را ایجاد میکند.
یکی از نقاط قوت کتاب توانایی نویسنده در نشاندادن فضای پشت جبهههاست؛ نویسنده نشان میدهد که چگونه مردم در این فضا زندگی روزمرة خود را میگذراندند و سرگرمیهای خاص خود را داشتند.
نویسنده در کتاب «آبنبات هلدار» نشان میدهد در سالهایی که به ظاهر برای بسیاری یادآور روزهای جنگ است، بخش عمدهای از مردم ایران زندگی شاد و پُرماجرایی داشتند؛ زندگیای همراه با خنده و سرزندگی.
کتاب صدقی هم برای مخاطبان دهه شصت و قبل از آن که سالهای جنگ حسی نوستالژیک در ذهنشان دارد، جالب و خواندنی است؛ و هم برای مخاطبان امروز که یکی از طرفداران آثار طنز هستند.
انتشارات سوره مهر هفدهمین چاپ از این اثر را روانه بازار نشر کرده است. همچنین کتاب صوتی «آبنبات هلدار» نیز با صدای میرطاهر مظلومی تهیه شده است.
منبع: تسنیم