آشنایی با انواع زخم و روش های درمانی آن

آیا با انواع زخم ها و روش های درمانی آن ها آشنایی دارید؟ آیا اصلا می دانید زخم از نظر پزشکی چگونه تعریف می شود؟ اگر به دنبال پاسخ این سوال ها و سوالات مشابه هستید، این مطلب مختص شما است. تا پایان با ما همراه باشید که به همراهی شما خُرسندیم!

تصویر آشنایی با انواع زخم و روش های درمانی آن

به گزارش سایت خبری پرسون، آیا با انواع زخم ها و روش های درمانی آن ها آشنایی دارید؟ آیا اصلا می دانید زخم از نظر پزشکی چگونه تعریف می شود؟ اگر به دنبال پاسخ این سوال ها و سوالات مشابه هستید، این مطلب مختص شما است. تا پایان با ما همراه باشید که به همراهی شما خُرسندیم!

زخم چیست؟

اگر بخواهیم خیلی ساده و مختصر بگوییم؛ منظور از زخم، جراحت یا آسیبی است که در طی آن پوست انسان خراشیده، سوراخ، بریده، پاره و یا دریده می شود. همه ما بارها و بارها این صحنه دلخراش را تجربه کرده ایم. حال اگر بخواهیم زخم را به صورت علمی و تخصصی تر تعریف کنیم، باید بگوییم:

زخم به حالتی اطلاق می شود که در آن اتصال بین سلولی بخشی از پوست با گوشت بدن جدا می‌گردد.

کلینیک زخم چیست ؟

به مجموعه هایی متشکل از پزشک و پرستارانی که به صورت تخصصی انواع زخم های مختلف را درمان میکنند کلینیک زخم گویند.

از انواع زخم هایی که در این کلینیک ها درمان می شوند عبارت است از :

  • درمان انواع زخم
  • درمان زخم دیابتی
  • درمان زخم سوختگی
  • درمان زخم برق گرفتگی
  • درمان زخم های عروقی

بهترین کلینیک های زخم در تهران‌:

کلینیک زخم پلاس:

کلینیک زخم پلاس واقع درتهران جنت آباد یکی از مراکز فعال و به نام در حوضه زخم آماده خدمت رسانی می باشد

کلینیک زخم عرفان نیایش:

کلینیک زخم عرفان نیایش واقع در تهران بزرگراه نیایش شرق بعد از بلوار کبیری طامه یکی از مراکز به نام و فعال در حوزه زخم با محیط بسیار مناسب ، متخصصین با تجربه آماده خدمت رسانی می باشد

شماره تماس : ۰۲۱۴۹۷۹۶۲۷۴ – ۰۹۰۲۴۵۵۸۱۵۹

کلینیک زخم ترنم:

کلینیک زخم ترنم نیز واقع در تهران بلوار کشاورز آماده خدمت رسانی می باشد

انواع زخم ها و روش های درمانی

زخم بستر؛ یکی از رایج ترین انواع زخم ها است

زخم بستر که افراد زیادی را درگیر می‌کند، یکی از دردناک‌ترین زخم‌هایی است که به بافت بدن آسیب می‌رساند. منظور از بافت بدن قسمت‌هایی مانند پوست حقیقی، روی پوست و ماهیچه است.

زخم بستر عمدتا در اثر ایجاد فشار به وجود می آید. اکثر کسانی که از ابتلا به این زخم رنج می‌برند، به مدت طولانی در یک وضعیت ثابت خوابیده اند. بیمارانی که قادر به حرکت نیستند و مجبورند روزهای متمادی در یک وضعیت ثابت دراز بکشند، بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به زخم بستر هستند. ساییدگی پوست در اثر برخورد با صندلی، سایش دراز مدت با ملحفه، استفاده طولانی مدت و نامناسب از لگن و... همه و همه اصلی‌ترین دلایل بروز زخم بستر محسوب می‌شوند.

اگرچه روش‌های مختلفی برای درمان زخم بستر وجود دارد، اما حقیقت این است که درمان این زخم‌ها نیازمند مراقبت‌های آن چنانی است. نخستین گام در درمان این زخم‌ها پیشگیری از عفونت آن‌ها است. استفاده از لگن مناسب، تغییر وضعیت فرد به صورت مداوم و از همه مهم‌تر استفاده از پانسمان‌های پیشرفته ترمیم زخم کارآمدترین و سریع ترین راه درمان زخم بستر هستند.

زخم دیابتی؛ یکی از مهم ترین عوارض بیماری دیابت است

زخم دیابتی که عمدتا در قسمت پا ظاهر می‌شود، یکی از اصلی‌ترین عوارض بیماری دیابت است. حدود 15 درصد افرادی که از ابتلا به بیماری دیابت رنج می‌برند، به این زخم دچار می‌شوند. متاسفانه در حدود 84 درصد این موارد کار فرد به قطع قسمت انتهایی پا می انجامد. همین مورد سبب شده است که درمان این زخم‌ها بسیار حائز اهمیت باشد.

برای درمان زخم دیابتی مراقبت‌های معمولی ای همچون شستشوی زخم و پانسمان آن ضروری است. سریع ترین راه درمان زخم دیابتی استفاده از استفاده از پانسمان‌های پیشرفته ترمیم زخم است.

زخم تروما؛ زخم ناشی از ضربه، شکستگی و آسیب دیدگی شدید در بافت پوست است

منظور از زخم تروما آسیب یا جراحتی است که به دلیل ضربه، شکستگی و آسیب دیدگی شدید در بافت پوست ظاهر می‌گردد. اصلی‌ترین دلیل پیدایش این زخم‌ها له شدگی، خراش، پارگی و سوراخ شدن پوست می‌باشد.

درمان زخم تروما بسیار حائز اهمیت است. زخم مذکور در صورت عدم درمان مناسب سریعا آلوده شده و نه تنها بهبود پیدا نمی‌کند، بلکه بدتر می‌شود. نخستین گام در درمان این زخم‌ها متوقف ساختن خونریزی است. پس از آن نوبت به تمیز کردن زخم می‌رسد. سپس باید با استفاده از پانسمان مانع از بروز عفونت در زخم شد.

گاهی زخم تروما به گونه ای است که باعث ایجاد اختلال در عملکرد بدن شده و حتی ممکن است جان فرد را به خطر بیندازد. در چنین شرایطی انتقال فرد به بیمارستان و مراکز درمانی الزامی است.

زخم سوختگی؛ آسیب پوست و بافت در اثر گرما است!

منظور از زخم سوختگی زخمی است که در اثر گرما، برق، پرتو، مواد شیمیایی و اصطکاک پوست و بافت را دچار آسیب می‌کند. گفتنی است که این دسته از زخم‌ها را بر اساس شدت آسیب وارده به چهار دسته کلی تقسیم بندی می‌نمایند. لازم به ذکر است که برای درمان هر یک از این دسته‌ها باید از روشی خاص استفاده کرد.

گفتنی است که نخستین گام در درمان زخم سوختگی تشخیص درجه سوختگی است. پس از آن می‌توان مناسب‌ترین روش برای شروع درمان را پیش گرفت. تزریق مایعات وریدی، استفاده از داروهای مختلف، مراقبت دائمی و اصولی، جراحی و استفاده از پانسمان بیولوژیکی مهم‌ترین روش‌های درمان زخم سوختگی به شمار می آیند.

زخم جراحی؛ زخمی که در اثر شکافتن پوست در حین جراحی ایجاد می شود

زخم جراحی به زخمی اطلاق می‌شود که در اثر بریدن پوست در زمان جراحی یا در اثر ضربه ایجاد می‌شود. گاهی این زخم‌ها ناشی از تخلیه یک عضو هستند. به هر حال درمان آن ها الزامی است. بخیه زدن و تعویض مداوم پانسمان این زخم‌ها از بروز عفونت در آن‌ها جلوگیری به عمل می آورد. در صورت ایجاد عفونت در اسرع وقت به یک کلینیک زخم مجهز مراجعه نمایید.

زخم ژنتیکی؛ زخمی ناشی از بیماری های پوستی ارثی است

زخم ژنتیکی زخمی است که بافت‌های پوستی در طی آن به دلیل یک بیماری ارثی دچار آسیب می‌شوند. در واقع این زخم‌ها به دلیل جهش ژنتیکی در کلاژن و کراتین در بدن پدیدار می‌شوند. شاید برایتان جالب باشد بدانید که بیماری پروانه یکی از رایج‌ترین انواع زخم های ژنتیکی است.

درمان زخم های ژنتیکی بر اساس مراحل مشخصی صورت می‌پذیرد. جلوگیری از تاول زدن پوست اولین مرحله در درمان زخم های ژنتیکی است. گاهی این تلاش بی فایده است و در نهایت تاول‌هایی بر روی پوست ظاهر می‌شوند. در چنین شرایطی باید درمان را به گونه ای پیش برد که تاول‌ها عفونت نکنند. در صورت عفونی شدن تاول‌ها و بروز عفونت در بدن درمان زخم با روش‌های رایجی همچون جراحی الزامی است.

زخم عروقی؛ زخم هایی که به دلیل گردشِ خونِ ضعیف ظاهر می شوند

زخم عروقی که از آن تحت عنوان زخم وریدی نیز یاد می‌شود، یکی از رایج‌ترین انواع زخم است که به دلیل ضعف در گردش خون ظاهر می‌گردد. ضعیف بودن گردش خون منجر به کاهش خون رسانی و اکسیژن رسانی به سلول‌ها و بافت‌های بدن و در نتیجه بروز جراحت می‌شود. این نوع زخم عمدتا در قسمت پایین ساق پا و مچ پا ایجاد می‌گردد.

لازم به ذکر است که زخم عروقی در مقایسه با سایر زخم‌ها به زمان بیشتری برای درمان نیاز دارد. گفتنی است که احتمال مزمن شدن این دسته از زخم‌ها بسیار زیاد است. عوامل متعدد و متنوعی وجود دارند که احتمال ابتلا به زخم عروقی را افزایش می‌دهند. ضعف سیستم ایمنی بدن، مصرف دخانیات، اضافه وزن، بالا رفتن سن و... نمونه‌هایی از این موارد هستند. پانسمان مرتب زخم عروقی بهترین و مناسب‌ترین روش درمان این نوع زخم و جلوگیری از گسترش آن است.

کلینیک زخم عرفان نیایش؛ مجهزترین کلینیک زخم تهران!

فرقی نمی‌کند از زخم بستر رنج می‌برید یا ابتلا به زخم پای دیابتی خاطرتان را آزرده است. زخم سوختگی آزارتان می‌دهد یا زخم تروما ناشی از یک شکستگی دردناک آرامش­تان را ربوده است. به هر حال برای درمان هر یک از انواع زخم‌ها باید به یک کلینیک مجهز مراجعه کنید. اگر به دنبال مجهزترین کلینیک زخم تهران هستید، حقیقتا گزینه ای بهتر از کلینیک زخم عرفان نیایش سراغ نداریم که به شما معرفی کنیم. به لطف کلینیک زخم عرفان نیایش بهبودی شما در کوتاه‌ترین زمان ممکن حتمی است!

444221

سازمان آگهی های پرسون