گزارش پرسون از تبلیغات عجیب تامین یک محصول غذایی؛

بازار خنده دار قیمت مرغ / خرید بیشتر با هدف گران شدن

این روزها به گفته مسئولان مربوط قیمت مرغ به پایین تر از قیمت مورد تصویب ستاد تنظیم بازار رسیده است و با هدف جلوگیری از ضرر تولیدکنندگان از مردم خواسته شده تا اقدام به افزایش خرید کنند تا تعادل در بازار عرضه و تقاضا حفظ شود.
تصویر بازار خنده دار قیمت مرغ / خرید بیشتر با هدف گران شدن

به گزارش سایت خبری پرسون، مرغ یکی از مهم ترین مواد پروتئینی در جامعه ایرانی به حساب می آید که همواره دولت های گذشته در تلاش بودند تا افزایش تولید دهند و بتوانند قیمت را کنترل کنند؛ اما این روزها در دولت سیزدهم ورق برگشته و به قدری تولید افزایش پیدا کرده و از سوی دیگر بی مشتری موجب شده تا قیمت آن از قیمت تنظیم بازار مصوب نیز پایین تر شود.در این میان دولت دست به کار شده و به شکل عجیبی از شهروندان خواسته تا با افزایش خریدشان کمک به افزایش قیمت کنند؛ اقدامی عجیب که خنده به لب بسیاری از کارشناسان و حتی مردم آورده است.

در گزارش پیش رو نگاهی انداخته ایم به این بی مدیریتی که در ادامه می خوانید:

بی مدیریتی عامل آشفتگی بازار

بر کسی پوشیده نیست که بازار در ایران دستوری اداره می شود؛ یعنی دولت تصمیم گیرنده کلان و خرد بازار است که خود این امر آفت اقتصاد کشور است؛ اینکه این روزها با افزایش تولید یا بهتر بگوییم با کاهش قیمت مرغ مواجه هستیم دو عامل دارد؛ نخست اینکه بی مدیریتی به وجود آمده که افزایش تولید رخ داده است یا اینکه می توان گفت هموطنان قدرت خریدشان کاهش یافته که توان خرید ندارند؛ اما راهکار در این زمان چیست که تولید کننده ضرر نکند و این ضرر تولید کننده در آینده تولید را به خطر بیندازد.

در اقتصادهایی که دستوری همانند کشور ما اداره می شود دولت خود باید وارد میدان شود و از تولید کننده خرید تضمینی کند یا اینکه درهای صادرات را با کمترین تعرفه ها باز کند تا بازار به حالت عادی خود برگردد؛ اما در اقتصاد باز نسخه چیز دیگری است در این نوع بازار خود بازار قیمت را مشخص می کند و نباید دخالتی در آن ایجاد شود به عبارتی عرضه و تقاضا است که بازار را حفظ خواهد کرد.

مردم کمتر مرغ می‌خرند

روزانه حدود ۷ هزار تن گوشت مرغ در ۳۱ استان عرضه می‌شود که در سه روز گذشته همه این ۷ هزار تن جذب بازار شده است و شرایط به‌گونه‌ای بوده که ذخیره‌سازی به‌طور محدود برای برخی استانها انجام شده است.

اواخر آبان‌ماه امسال مهدی یوسف‌خانی، رییس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی تهران از کاهش ۳۰ درصدی تقاضای مصرف مرغ در پایتخت نسبت به ماه‌های گذشته خبر داد و آن را دلیلی برای افت قیمت مرغ به زیر نرخ مصوب دانسته بود.

او همچنین هفته گذشته در گفت‌وگویی درباره وضع این روزهای بازار مرغ عنوان کرده بود: تقاضا برای مرغ همچنان پایین است و قیمت نیز تحت‌تاثیر نبود تقاضا همچنان کاهشی است.

به‌گفته یوسف‌خانی، قیمت هفته مرغ در عمده‌فروشی‌ها کیلویی ۴۰ تا ۴۲هزار تومان بوده و در خرده‌فروشی‌های سطح شهر نیز هر کیلو مرغ با قیمت میانگین ۵۰هزار تومان به فروش می‌رسد.نبود خریدار در بازار مرغ در شرایطی است که به‌طور معمول تقاضا برای مرغ، گوشت و اقلام پروتئینی در ۶ماه دوم سال افزایشی است.

یوسف‌خانی در این مورد گفت: دلیل کاهش تقاضا برای مرغ را شاید باید در کاهش توان خرید مردم دانست؛ سال گذشته این موقع قیمت مرغ حول و حوش ۳۰هزار تومان بود امسال نرخ مصوب کیلویی ۶۳هزار تومان است و توان خرید مردم پایین آمده است، جز این نمی‌توان دلیلی برای این میزان کاهش تقاضا متصور بود.تقاضا برای مرغ به حالت عادی برگشتدر این شرایط حالا حسین دماوندی‌نژاد، معاون امور تولیدات دامی جهاد کشاورزی در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرده است: رصد بازار نشان می‌دهد میزان تقاضا برای مرغ به روال عادی بازگشته است.او گفته، هر هفته حدود ۷ هزار تن تولید گوشت مرغ را برنامه‌ریزی و به بازار عرضه می‌کنیم.

در چند روز اخیر میزان تقاضا تا حدودی کاهش داشت که با اقدام رسانه‌ای و درخواست اتحادیه سراسری مرغ گوشتی از مردم برای حمایت از تولید، روند تولید به ثبات رسید.دماوندی‌نژاد متذکر شده؛ روزانه حدود ۷ هزار تن گوشت مرغ در ۳۱ استان عرضه می‌شود که در سه روز گذشته همه این ۷ هزار تن جذب بازار شده است و شرایط به‌گونه‌ای بوده که ذخیره‌سازی به‌طور محدود برای برخی استانها انجام شده است.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در روزهای قبل روزانه حدود ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ تن مازاد مرغ وجود داشت، تصریح کرده اگر تقاضا به همین منوال ادامه پیدا کند، عرضه و تقاضا از یک منطق برخوردار خواهد شد اما اگر میزان تقاضا دوباره کاسته شود باید مرغ را ذخیره‌سازی کنیم.

442538

سازمان آگهی های پرسون