به گزارش سایت خبری پرسون، مهدی چمران با بیان اینکه استان تهران با مشکلات فراوانی روبروست که حل کردن بخشی از این مشکلات به عهده ماست، گفت: بخشی هم بر عهده دولت و قوه مقننه خواهد بود.
او با انتقاد از اینکه شهر تهران از نگاه مجلس شورای اسلامی دارای مغفولیتهای متعدد است، گفت: زمانی که از شهر تهران در بین نمایندگان و مجلسیها صحبت به میان میآید آنان مدعی هستند شهر تهران به عنوان یک شهر برخوردار محسوب میشود و اعلام میکنند ما در کشور استانهای محروم و کم برخوردار زیاد داریم و وقتی میخواهند توزیع بودجه کنند و با توجه به اینکه حدود ۶۰ درصد درآمدهای کشور از تهران است اما میبینیم تهران مشمول کمترین بودجه قرار میگیرد.
رییس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه استان تهران دارای حداقل ۱۴ میلیون نفر جمعیت است، ادامه داد: با این بودجه کم نمیتوان جوابگوی حجم عظیم از خواستههای خدماتی در شهر بود، ضمن آنکه نقاطی در تهران وجود دارد که در بدترین و پایینترین شرایط زیستی قرار دارند که نباید این موضوع از نگاه همین نمایندگان مغفول بماند.
بحران فعلی تهران آب است
او مسئله کمبود آب را یکی از جدی ترین بحرانهای فعلی شهر تهران دانست و افزود: ما از ۲۰ سال قبل وارد مدار مدیریت شهری و بدنه شورا شدیم. برخی مسئولان آب استان تهران از آن زمان هشدارهایی را در خصوص بحران آب با افزایش جمعیت و گسیل مردم به شهر نشینی بخصوص تهران داده و اعلام کرده بودند که اگر تهران به جمعیتی بیش از ۱۳ میلیون برسد، تهدید کمبود آب جدی خواهد بود و منابع آبی توان پاسخگویی را نخواهد داشت و الان میبینیم که با توجه به وجود بیش از ۱۴ میلیون جمعیت متاسفانه وضعیت آب تهران در شرایطی نامساعد و دچار یک بحران جدی است.
چمران در ادامه به موضوع آلودگی هوای پایتخت اشاره کرد و گفت: مسئله هوا و آلودگی آن مایه رنج همه مردم تهران است و وسعت این آلودگی به شهرهای حاشیه پایتخت نیز سرایت کرده است.
او دیگر چالش موجود در کلانشهر تهران را موضوع حریم برشمرد و گفت: قوانین حریمی که در خصوص استان تهران وضع شده اصلا مناسب نیست و مقوله حریم تهران کاملا ناعادلانه است چرا که در بسیاری از نقاط تهران میزان جمعیت در روز ۱۲ میلیون و ساکن شب آن حدود ۱۰ میلیون برآورد شده اما حریم تهران با خط مرزی شهرستان های تهران نامشخص است و این موضوع آمارها را دچار گسیختگی خواهد کرد.
رییس شورای شهر تهران ادامه داد: محدوده حریم های تهران به طوری است که به هیچ وجه نمیتوان برای آن خطی ترسیم کرد. بهطور مثال منطقه مرتضی گرد در حریم تهران است که این منطقه از هر لحاظ نمونه بیقانونی صریح در ساخت و سازها و اقدامات دیگر است چرا که ما دیدیم سوداگران ظرف ۴۸ ساعت ساختمانی با بنای چهار طبقه را بهطور غیر قانونی ساختند و برق و آب خود را بهطور غیر مجاز از منابع عمومی سرقت میکنند و در نهایت با حربه خانههای اجاره ای امکان تخریب ساخت و سازهای غیر مجاز را از مجری های قانون سلب میکنند.
او با تاکید بر اینکه باید ابتدا زمینه پیشگیری از مهاجرت به شهرها فراهم شود، گفت: مهمترین عامل مقابله با مهاجرتها و افزایش بی رویه جمعیت کلانشهرها بهخصوص تهران است. در درجه اول باید روستاها و شهرهای کوچک آباد و دارای درآمد شوند تا خاستگاه مهاجرت در آن محدوده کم شود.
چمران تصریح کرد: ما معتقدیم که اگر بهگونه ای سیاستگذاری شود تا در کل کشور آبادانی صورت گیرد قطعا ما مقوله ای به اسم مهاجرت نخواهیم داشت چراکه زندگی در کنار داشتن امکاناتی چون آب و هوای سالم و غیره به چالشهایی که کلانشهرها درگیر آن هستند، ترجیح داده می شود.
تهران حریم ندارد
او با انتقاد از اینکه با وضع قوانین نادرست بلاهای بغرنجی را در خصوص حریم شهرها ونظایر آن علیه شهرها و مردم صورت دادیم، گفت: این اتفاقات سبب این شده تا تداخل هایی در موضوعات حریم ها گریبان خیلی از شهرها و مناطق حاشیه شهرها به وجود بیاید و باعث بروز چالش های جدی شود و تهران نیز از این اتفاق نه تنها مستثنی نیست بلکه مشکلات آن فراوان تر از سایر استانهاست.
رییس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه عموماً اعلام شده که سه برابر هر شهر باید به عنوان حریم آن شهر محسوب شود، خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم حریم قانونی تهران را در نظر بگیریم حدفاصل فرودگاه امام خمینی تنها از یک سو به عنوان حریم استان تهران محسوب می شود اما علی رغم ابلاغ مصوبه حریم در شورای عالی معماری شهرسازی دولت تهران به هیچ وجه حریم ندارد و به گفته وزارت کشور و استانداری این کاستی ها منشاء برخی مشکلات با شهرستان ها و فرمانداری ها است.
چمران در پایان اظهارکرد: کشور ما هم از نظر معماری و هم از منظر مسائل شهری و هم مدیریت آن در دنیا نمونه بود و به آن می بالیم و سند های ثبتی آن در مجامع جهانی موجود است پس می توانیم با همت عالی و با تلاشهای مستمر و همفکری بر مشکلات فائق بیاییم تا مردم را در آسایش و آرامش ببینیم.