به گزارش سایت خبری پرسون، این کتاب در ۱۰۲ صفحه در قطع رقعی و با قیمت ۵۰ هزار تومان در نشر عنوان راهی بازار کتاب شده است.
در معرفی کتاب میخوانیم: کتاب «میرزا علی اکبر صابر؛ داستان زندگی» به شرح داستان زندگی میرزا علی اکبر صابر، شاعر نامی قفقاز جنوبی در دهه نخست سده بیستم میپردازد.
علیاکبر طاهرزاده، متخلص به صابر و معروف به میرزا علی اکبر صابر است. او از آغازگران تحول ادبی در شعر ترکی قفقاز جنوبی است. مجموعه شعرهای او، «هوپهوپنامه»، پس از درگذشت شاعر گردآوری شد.
صابر اصلیترین شعرهای خود را از آغاز ۱۹۰۶ تا پایان ۱۹۱۰ سروده و در ۱۹۱۱ چشم از جهان فروبسته است. توجه او به مسائل اجتماعی، فرهنگی و سیاسی روزگارش سبب اشتهارش شد اما او را دچار تنگناهای بسیاری کرد. توجه او به وقایع انقلاب مشروطه ایران باعث شد در همان روزگار به نامی شناخته شده بین ایرانیان بدل شود. کتاب میرزا علی اکبر صابر؛ داستان زندگی بر اساس روشهای دانشنامهای نوشته شده و با اتکا به منابع اولیه و پژوهشهای متقدم و متاخر به روایت داستان زندگی صابر میپردازد.
همچنین نگارنده در مقدمه کتاب آورده است:
کتاب حاضر داستان زندگی میرزا علی اکبر صابر، شاعر طنزپرداز نامی است. او توانست در نیمهی دوم دهه نخست سدهی بیستم، با سرودن اشعاری متفاوت، جایگاهی ویژه در تاریخ ادبیات ترکی بیابد. صابر شعرهای اصلی کلیات خود، هوْپهوْپنامه، را از ۱۹۰۶ تا پایان ۱۹۱۰، در پنج سال سروده است. او را میتوان «شاعر جریدهنگار» نامید. اغلب سرودههایش را به فراخور احوال فرهنگی، سیاسی و اقتصادی روز نوشته و بلافاصله در مطبوعات ترکیزبان تفلیس و باکو به چاپ رسانده است. صابر، اواسط ۱۹۱۱، پیش از آنکه پنجاهمین سال زندگی را تجربه کند، چشم از جهان فروبست. کتاب حاضر بر اساس شیوهنامههای دانشنامهای، با اتکا به منابع دست اول و پژوهشهای متقدم و متأخر نوشته شده است.
بین اهالی ادبیات رایج است که سید اشرفالدین حسینی گیلانی (نسیم شمال)، شاعر، روزنامهنگار و طنزپرداز ایرانی، در آثارش بسیار از میرزا علیاکبر صابر تاثیر و حتا وام گرفته بود.
منبع: ایسنا