به گزارش سایت خبری پرسون، این طرح پس از سفر رئیس جمهور به استان خوزستان و تأکید ایشان و وزیر نیرو مبنی بر اجرای طرحی که مردم استان خوزستان در کمترین زمان ممکن و حداقل اعتبارات، از نعمت آب باکیفیت (منابع رودخانه دز) بهره مند شوند، با تأمین اعتبارات لازم، در دستور کار سازمان آب و برق خوزستان قرار گرفت.
این طرح بلافاصله پس از سفر ریاست جمهوری به خوزستان آغاز شد و امروز به صورت رسمی به بهره برداری رسید.
طرح جامع آبرسانی غدیر با هدف تأمین آب ۲۶ شهر و یک هزار روستای استان خوزستان اجرایی شد. این طرح آب شرب قریب به ۵۲ درصد جمعیت استان به میزان ۴.۷ میلیون نفر را تأمین میکند.
آب طرح میان مدت آبرسانی غدیر که امروز افتتاح شد از منابع رودخانه کرخه تأمین شده است و با تکمیل اجزای باقیمانده طرح منابع آب رودخانه دز جانشین منبع فعلی تأمین آن خواهد شد.
رویکردهای عمده طرح آبرسانی غدیر، گسترش عدالت در اقصی نقاط استان، پایداری اجتماعی و توسعه زیرساختی کشور است.
ارتقای رفاه و کیفیت زندگی ساکنان روستاهای هدف، پیشگیری از مهاجرت و ایجاد محیط پایدار از جمله آثار اجتماعی این طرح هستند.
همچنین شکوفایی اقتصادی منطقه و رونق تولید، شکوفایی استعدادها و امکان بهره گیری از ظرفیت های خاص و ویژه هر یک از مناطق کشور در جای خود از آثار اقتصادی این طرح آبرسانی مهم هستند.
طرح آبرسانی غدیر و ایستگاه پمپاژ w۲ در محدوده شمال غرب استان خوزستان و در فاصله ۱۵ کیلومتری جنوب شهرستان اندیمشک واقع شده است.
شهرهای تحت پوشش طرح شامل اهواز، آبادان، خرمشهر، شادگان، دشت آزادگان، سوسنگرد، حمیدیه، رفیع، بستان و بیش از یک هزار روستای محدوده طرح هستند.
طرح آبرسانی غدیر شامل سه زیر پروژه احداث ایستگاه پمپاژ w۲ شبکه آبیاری دز و خطوط انتقال از ایستگاه پمپاژ مذکور تا ایستگاه پمپاژ ام الدبس، پروژه احداث یک ایستگاه پمپاژ به ظرفیت ۱۰ مترمکعب بر ثانیهو و پروژه احداث خط برق ۳۳ کیلوولت به طول ۱۵ کیلومتر است.
احداث خط انتقال آب ۲۴۰۰ میلی متری به طول ۷۵ کیلومتر، عبور دو خط انتقال آب ۲۴۰۰ میلی متری از بستر رودخانه کرخه به طول ۲۲۰۰ متر، توسعه ایستگاه پمپاژ ام الدبس و احداث یک ایستگاه پمپاژ به ظرفیت ۵ مترمکعب در ثانیه، احداث ۵ کیلومتر خط انتقال آب ۲۰۰۰ میلی متری از ایستگاه پمپاژ ام الدبس تا مخازن متعادل کننده، تکمیل پست برق ایستگاه پمپاژ ام الدبس و افزایش ظرفیت آن، تکمیل و توسعه ایستگاه پمپاژ شهید چمران، احداث ایستگاه فاز اول ایستگاه پمپاژ چمران به ظرفیت ۲.۵ مترمکعب در ثانیه، احداث ایستگاه فاز دوم ایستگاه پمپاژ چمران به ظرفیت ۲.۵ مترمکعب در ثانیه
اجرای خط انتقال آب ۲۰۰۰ میلی متری از ایستگاه پمپاژ چمران تا تصفیه خانه شماره ۲ اهواز از دیگر اقدامات انجام شده در این طرح است.