افت ۲۸ درصدی رفتارهای خود آسیب‌رسان دانشجویان در سال گذشته

طبق گفته مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان، تعداد رفتارهای خود آسیب‌رسان دانشجویان در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹ حدود ۲۸ درصد کاهش یافته است.
تصویر افت ۲۸ درصدی رفتارهای خود آسیب‌رسان دانشجویان در سال گذشته

به گزارش سایت خبری پرسون، ابراهیم نعیمی، مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان در افتتاحیه اولین دوره ارتقاء و مهارت افزایی مشاوران، روانشناسان و کارشناسان مراکز مشاوره‌ دانشگاه‌های کشور گفت: متولی سلامت جسمانی و روانی دانشجویان کشور هستیم. باید برنامه ریزی‌های منسجمی را برای فعالیت‌های مراکز مشاوره کشور داشته باشیم تا به سمت چهارچوب درست با اهداف از پیش تعیین شده درست حرکت کنیم.

دکتر نعیمی تصریح کرد: بر اساس آمار سالانه پزشکی قانونی که هفته گذشته به دستمان رسید، تعداد رفتارهای خود آسیب‌رسان دانشجویان در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹ حدود ۲۸ درصد کاهش یافته که این روند با غربالگری صحیح اتفاق افتاده است.

وی افزود : تمام مجموعه عوامل موثر در رفتارهای خود آسیب‌رسان بر عهده دانشگاه‌ها نیست؛ اما مراکز مشاوره، روانشناسان و مددکاران در این زمینه بسیار موثر هستند. از حدود ۸ هزار سال پیش تا به امروز، انسان در عرصه‌های تکنولوژی رشد روز افزونی داشته است؛ اما با این وجود آرامش زیادی را در زندگی خود نمی‌بیند.

دکتر نعیمی گفت: در حوزه فناوری‌های مختلف تئوری داریم و آزمون و خطا باعث رشد تکنولوژی در علوم ریاضی ، فنی و تجربی خواهد شد؛ اما در حوزه علوم انسانی بسیاری از تئوری‌ها به عمل منجر نمی‌شوند و رضایت از زندگی را شاهد نیستیم که اندیشمندان در این زمینه نظرات مختلفی دارند.

مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان تصریح کرد: اندیشمندان در مورد خدا، جهان و حقیقت انسان همواره به تفکر پرداخته‌اند به صورتی که در مورد جهان به تئوری‌هایی دست یافته‌اند اما در مورد خداوند نتوانستند خیلی رشد یابند اما سبک زندگی برای ما به نحوی است که می‌توانیم به جز مبانی علم و تجربه از راه چهارم یعنی مبانی وحیانی نیز استفاده کنیم.

وی اظهار کرد: هدف روانشناسی اصالت لذت است به طوری که انسان از دردها دور شود و آرامش یابد این دیدگاه مادی است ما به عنوان مسلمان اینگونه فکر نمی‌کنیم زیرا دنیا مقدمه‌ای برای رسیدن به آخرت است. خداوند قانونمندی‌هایی را در حوزه های مختلف ایجاد کرده است که علوم مختلف را تشکیل می‌دهد. ما در حوزه دانش روانشناسی تا یک جایی با غرب هم عقیده هستیم و زمانی که به سمت ماتریالیستی می‌رود ما از آن جدا می‌‎شویم زیرا ما به روح اعتقاد داریم.

به گزارش روابط عمومی سازمان امور دانشجویان، وی افزود: تلاش داریم در این دوره مبانی فکری این تفاوت‌ها را بررسی کنیم. اکنون ۱۷۰ نفر از مشاوران و مددکاران و اساتید روانشناسی اکنون در اینجا حضور یافته اند. بنابراین ما باید نگرش‌های صحیحی را با توجه به زیست بوم خود به دست آوریم و در اختیار دانشجویان قرار دهیم. سبک زندگی ایرانی اسلامی از عمل و رفتار ما آغاز می‌شود، بنابراین آنچه را که می‌آموزیم ابتدا باید در عملکرد ما نمایان شود تا بتوانیم تاثیر آن را بر روی افراد دیگر بگذاریم.

مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان در پایان خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری دوره ارتقاء و مهارت‌افزایی مشاوران و روانشناسان بررسی مبانی فکری روانشناسانه برای ایجاد سبک زندگی ایرانی اسلامی است.

منبع: ایسنا

413064

سازمان آگهی های پرسون