به گزارش سایت خبری پرسون، جواد اوجی روز گذشته در آیین آغاز عملیات اجرایی طرحهای توسعهای وزارت نفت و افتتاح پروژههای مسئولیت اجتماعی وزارت نفت در خوزستان همزمان با هفته دولت اظهار داشت: در آغاز کار دولت سیزدهم در شهریورماه ۱۴۰۰ زمانی که وزارت نفت دولت مردمی کارش را آغاز کرد، با یک بررسی اولیه مشخص شد که بهدلیل نبود سرمایهگذاری، با یک کسری گاز ۲۵۰ میلیون مترمکعبی در آغاز فصل سرما روبهرو خواهیم بود.
وی با اشاره به گره زدن سرمایهگذاری به رفع تحریمها در دولت گذشته، بیان کرد: وزارت نفت را در شرایطی تحویل گرفتیم که ذخیرهسازیهای سوخت مایع در نیروگاهها ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش یافته بود و دولت نیز بدهیهای سنگینی داشت.
جواد اوجی با تأکید بر این که اگر منتظر مذاکرات برجام میماندیم، مردم در زمستان پارسال و امسال نیز با قطعی گاز و برق روبهرو میشدند، بیان کرد: دشمن بحث صادرات و درآمدهای ارزی ما را هدف قرار داده بود و خط مقدم جبهه این جنگ، صنعت نفت و گاز کشور بود که با همت کارکنان نفت و نیز حمایت نیروهای مسلح (سپاه و ارتش) در بخش تأمین امنیت دریایی، ما از ارسال محمولههای خود مطمئن بودیم و به لطف پروردگار دشمنان شکست خوردند.
خنثیسازی حمله سایبری با صبوری مردم
وی با اشاره به برنامهریزی دشمن برای همه حوزهها گفت: در بحث حمله سایبری به جایگاههای عرضه سوخت در آبانماه پارسال، ۴ هزار و ۴۰۰ جایگاه سوخت را همزمان از برنامه خارج کردند که در همان ساعات نخستین با آمادهباش همه کارکنان صنعت نفت و با صبوری مردم، ۷۰۰ جایگاه کلیدی و تا پایان شب ۱۲۰۰ جایگاه عرضه سوخت عملیاتی شد.
وزیر نفت با اشاره به اطلاعرسانی لحظهای صداوسیما و شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی از راهاندازی جایگاههای عرضه سوخت افزود: همه نازلها در جایگاههای عرضه سوخت دستی فعال میشدند و همین عملیات جهادی دشمن را مأیوس کرد، هدف دشمن این بود که مردم عصبانی شده و به خیابان بیایند، اما با ادامه نیافتن این اتفاق و جلوگیری از توقف سوخترسانی به مردم، به لطف خدا و همت دستگاههای امنیتی و صبوری مردم دشمن ناامید شد.
اوجی تصریح کرد: اگر میخواستیم منتظر نتیجه مذاکرات وین و برجام بمانیم بیشک تأمین امنیت انرژی زمستان پارسال و تابستان امسال دچار مشکل میشد، همین امروز هم مقدار تولید و مصرف بنزین نزدیک بههم است و از همه مدیران وزارت نفت خواستیم که پروژههای اولویتدار برای تامین امنیت انرژی و تولید و صادرات را ارزیابی کنند.
وی افزود: برآورد این بود که برای حدود ۱۴۰ پروژه اولویتدار تا ۸ سال آینده ۱۶۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز است تا کشور محتاج واردات فرآورده نشود.
وزیر نفت با بیان اینکه سرمایهگذاری در صنعت نفت، سرمایهگذاری فوقسنگین است، گفت: امروز هیچ پروژهای مانند پروژههای نفت، گاز و پتروشیمی سودآور نیست، آنها کمریسک، پربازده و زودبازده هستند و به جای گرفتن تسهیلات از بانکها، از توان مالی آنها و هلدینگهای اقتصادی برای تکمیل و ساختشان استفاده شده است.