معاون پژوهشی دانشگاه شیراز:

حکمرانی بدون اتکا بر قانون غیر ممکن است

معاون پژوهشی دانشگاه شیراز بیان کرد: حکمرانی بدون اطلاع از قانون و اتکاء بر آن ممکن نیست.
تصویر حکمرانی بدون اتکا بر قانون غیر ممکن است

به گزارش سایت خبری پرسون، دکتر محمدهادی صادقی سه‌شنبه ۱۴ تیر در نشست تخصصی «مسیر تحول؛ دانشگاه، قانون و منطق حکمرانی» در دانشگاه شیراز با بیان اینکه اهمیت مسئله حکمرانی نزد همه روشن است، گفت: این مفهوم اگر چه اکنون بیشتر پرداخته می‌شود اما سابقه دیرینه دارد و در ادبیات کتاب‌های مختلفی در حوزه حکمرانی و آیین آن مطرح شده است.

او با بیان اینکه حکمرانی بدون اطلاع و اتکا بر قانون ممکن نیست بنابراین حکمرانی مبتنی بر قانون و قانون مبتنی بر سیاست‌ها و سیاست‌ها متاثر از مبانی است، افزود: در هر تحقیق و پژوهش نسبت به حکمرانی در هر حوزه فکری و با هر اندیشه و دیدگاه سیاسی نمی‌تواند مستغنی از این مبانی پایه‌ای باشد. این تلقی که برخی می‌گویند سیاست نباید ایدئولوژیک باشد یک رویکرد عوام فریبانه است و در دنیا هیچ حکمرانی نمی‌تواند بدون توجه به مفاهیم اساسی و ایدئولوژیکی باشد.

معاون پژوهشی دانشگاه شیراز با بیان اینکه در نظام اسلامی به همین نحو است و اگر بخواهیم در حوزه اجرا و هم در سیاستگذاری‌ها رویکردی تعریف کنیم بر همان معیارهای اساسی مبتنی بر قرائت دین است، عنوان کرد: رویکرد ایران بعد از انقلاب به لحاظ تاریخی پیشینه نظرگیری در ایران دارد، جلوه‌های از آن را در ادبیات عرفانی و نظریه‌های عرفانی دیده می‌شود.

صادقی تصریح کرد: در ایران هیچگاه فاصله دین و سیاست وجود نداشته است هیچگاه خدا در حکمرانی کنار گذاشته نشده است و جمهوری اسلامی دنباله یک فرهنگ سیاسی تاریخی با یک قرائت اسلامی تلقی می‌شود.

او خاطرنشان کرد: همین امر سبب شد که مردم با آغوش باز و به راحتی این مسئله را بپذیرند و نمونه آن حجاب است که یک سنت دیرینه ایرانی است و اسلام آن را به ارمغان نیاورده است. تکلیف قدرت را قانون اساسی روشن کرده است این امر در قانون ما متعلق به خداوند است باور این امر مفهوم دولت و انتظارات از دولت را دگرگون می‌کند.

معاون دانشگاه شیراز با بیان اینکه عدالت و ایمان به عدالت از پایه‌های نظام اسلامی است، گفت: مصوباتی که منجر به زیاد شدن فاصله مردم در اقتصاد می‌شود باید به عنوان خلاف اسلام و قانون اساسی جلویش گرفته شود چرا شورای نگهبان چنین قوانینی را خلاف شرع اعلام نمی‌کند؟

صادقی عنوان کرد: جمهوری اسلامی نظامی است مبتنی بر ایمان به کرامت و منزلت انسان پس مجلس در مقام قاعده‌گذاری باید در این راستا حرکت کند تا کرامت و منزلت مردم فرصت بروز و تجلی پیدا کند. رسالت ما احیای این منزلت و سامان حکومتی بر این موارد نتیجه متفاوت خواهد داشت.

او با بیان اینکه دشمنی و مخالفت با نظام اسلامی به دلیل این مبانی و پایه‌ها است، گفت: ما هزینه دشمنی‌ها پرداخت می‌کنیم اما تلاشی برای فعالیت رساندن اهداف بلند قانون اساسی نداریم‌، ما دانشگاهیان در تبیین عالمانه و درست این مبانی و پایه‌های بنیادین کوتاهی کردیم.

معاون پژوهشی دانشگاه شیراز خاطرنشان کرد: انقلاب به ما شرافت داد اما انقلاب را درست تعریف نکردیم، در دانشگاه موظفیم به این پایه‌ها فراتر از بازی‌های کودکانه حزبی توجه کنیم، چراکه این بازی‌ها در شان دانشگاهیان اعم از دانشجو و استاد نیست.

404334

سازمان آگهی های پرسون