قیمت‌گذاری دستوری بر این صنعت حاکم است؛

سودآوری صنعت تایر در گرو افزایش 30 درصدی قیمت

یک عضو هیات مدیره انجمن صنفی صنعت تایر گفت: انتظار تولیدکنندگان افزایش قیمت حداقل 30 درصدی تایر است، در غیر این صورت کارخانجات داخلی بدون سودآوری به سمت ورشکستگی سوق می‌یابند.
تصویر سودآوری صنعت تایر در گرو افزایش 30 درصدی قیمت

به گزارش سایت خبری پرسون، یک عضو هیات مدیره انجمن صنفی صنعت تایر گفت: انتظار تولیدکنندگان افزایش قیمت حداقل 30 درصدی تایر است، در غیر این صورت کارخانجات داخلی بدون سودآوری به سمت ورشکستگی سوق می‌یابند.

محمدرضا تقی گنجی با بیان اینکه کارخانه‌های تایرسازی در حال زیان هستند، اظهار داشت: افزایش قیمت 30 درصدی تایر که در یک ماه گذشته اعمال شد به مرحله اجرا رسیده اما این میزان افزایش قیمت کارخانجات را از لحاظ سودآوری به نقطه سر به سر تولید رسانده، بدین معنا که سود و زیان تولید برای تایرسازان صفر است.

وی با بیان اینکه متاسفانه سازمان حمایت زیر بار افزایش قیمت تایر نمی‌رود، در خصوص سایر معضلات صنعت تایر گفت: معضلات این صنعت همان معضلاتی است که گریبانگیر سایر صنایع شده اما قیمت‌گذاری دستوری و کمبود نقدینگی مشکل عمده تایرسازان است.

عضو هیات مدیره انجمن صنفی صنعت تایر افزود: در خصوص تامین مواد اولیه و ارز مشکلی وجود ندارد، اما نقدینگی لازم برای جذب ارز را در اختیار نداریم. در گذشته ارز 4200 تومانی به صنعت تایر اختصاص می‌یافت اما پس از تبدیل ارز دولتی به نرخ 25 هزار تومان، خرید ارز برای کارخانجات بسیار دشوار شده به طوری که تولیدکنندگان تایر ناگزیر از دریافت تسهیلات از بانک‌ها شده‌اند.

تقی گنجی با تصریح بر اینکه همچنان قیمت‌گذاری دستوری بر این صنعت حاکم است، در خصوص مصوبه ستاد تنظیم بازار مبنی بر واگذاری تعیین قیمت به انجمن تایر اما در ادامه تناقض اراده انجمن با اراده سازمان حمایت بیان کرد: پس از صدور مصوبه ستاد، انجمن اقدام به افزایش قیمت تایر نمود اما مجددا با مخالفت سازمان حمایت و اعمال حاکمیت دستوری از سوی این سازمان مواجه شد.

وی در خصوص وضعیت صادرات تایر یادآور شد: به دنبال آزادی صادرات تایرهای رادیال سواری مجوز صدور ماهانه به میزان محدود را دریافت کردیم، اما تولید بسیار بیش از میزان صادرات است ضمن اینکه کمبودی نیز در داخل وجود ندارد، بر همین اساس ضرورت دارد که صادرات به شکل عام گسترش یابد.

عضو هیات مدیره انجمن صنفی صنعت تایر در پاسخ به این پرسش که آیا مشکل قیمت‌گذاری و زیان دهی موجب کاهش فروش تولیدکنندگان شده است، گفت: فروش انجام می‌شود و بازار تایر نیز تامین است در حالی که قیمت کالای تولیدی بسیار بیش از میزان مصوب است. به عنوان مثال قیمت فروش و تمام شده تایر پراید به ترتیب 350 و 450 هزار تومان است با این وجود متاسفانه مجوز افزایش قیمت مجدد برای تولیدکنندگان تایر صادر نمی‌شود.

تقی گنجی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر انتظار تولیدکنندگان افزایش قیمت حداقل 30 درصدی تایر است و این امر قطعی بوده و باید اتفاق بیفتد، در غیر این صورت کارخانجات داخلی بدون سودآوری همگی به سمت ورشکستگی سوق می‌یابند.

403164

سازمان آگهی های پرسون