به گزارش سایت خبری پرسون، امیرحسن حبیبی افزود: ایجاد حالتهای کند در افراد به لحاظ حرکتی نشانه مهمی از ابتلای فرد به بیماری پارکینسون است و مبتلا شدن به این بیماری قابل پیشگیری نیست و فقط میشود روند بیماری را بعد از ابتلا، کنترل و پیشرفت آن را کندتر کرد.
این متخصص مغز و اعصاب با اشاره به نقش تاثیرگذار ورزش و فعالیتهای روزانه در به تاخیر انداختن ابتلا به پارکینسون اظهار داشت: پرهیز یا مصرف ویتامینها، مکملها و داروهای خاص که بتواند از ابتلا به بیماری پارکینسون جلوگیری کند ثابت شده نیست، مگر در مواردی که ایجاد تاخیر در روند پیشرفت بیماری داشته باشند.
حبیبی، کندی در حرکت را از نکات مهم در ابتلا به پارکینسون برشمرد و ادامه داد: فقط لرزش در اندام نشانه بیماری پارکینسون نیست زیرا نوعی از پارکینسون بدون لرزش نیز وجود دارد و در حقیقت، ایجاد حالتهای کند در افراد به لحاظ حرکتی یعنی وضعیتی که فرد قدرت انجام کار دارد ولی سرعت انجام دادن کار کاهش مییابد مثل کندی در راه رفتن نشانه مهمی از ابتلای فرد به بیماری پارکینسون است.
وی، اصلیترین و مهمترین روش تشخیص بیماری پارکینسون را معاینات بالینی توسط پزشک متخصص دانست و افزود: موارد استفاده از روشهای تصویربرداری و MRI برای بیماریهایی است که تشابه علامتی با بیماری پارکینسون دارند.
این عضو هئیت مدیره انجمن پارکینسون ایران یادآور شد: امروز شاهد پیشرفت درمانی بیماری پارکینسون در سطح جهان و ایران هستیم و خوشبختانه همه تکنیکهای درمانی روز از لحاظ دارو درمانی و جراحی در کشور مورد استفاده قرار میگیرد و هیچ تفاوتی در مراحل درمان این بیماری در ایران با دیگر کشورها نیست.
حبیبی در توصیهای برای روند درمان و آموزش بهتر به بیماران پارکینسون گفت: از بیماران پارکینسون دعوت میشود تا با ثبت اطلاعات خود در پایگاه اینترنتی انجمن پارکینسون ایران به آدرس اینترنتی www.Pdiran.ir از برنامههای حمایتی که در دستور کار این انجمن است با خبر و بهرمند شوند و ما را در کنترل این بیماری در سطح کشور کمک کنند.
پارکینسون نوعی اختلال پیشرونده سیستم عصبی است که بر حرکت بیمار تاثیر میگذارد. علائم به تدریج شروع میشود و گاهی اوقات فقط با یک لرزش کوچک در یک دست که فرد به سختی متوجه آن میشود، آغاز میشود. با توجه به صنعتی شدن جامعه، نحوه ناصحیح سبک زندگی، استرسها و اضطرابهای ناشی از شرایط زندگی و اقتصادی این بیماری در سنین جوانی نیز شیوع مییابد.
اکنون ۹ میلیون نفر سالمند در کشور زندگی میکنند و نرخ پیر شدن جامعه بالا است به همین دلیل احتمال میزان بروز و شیوع پارکینسون نیز افزایش مییابد.